15 / 05 / 2024

köy evi nasıl yapılır

köy evi nasıl yapılır

Yönetmelik gereğince, köyde parsel büyüklükleri hakkındaki hükümlere uymayan parsellerde, uygun hale getirilmedikçe yeni yapı ve ilave yapı yapılmasına izin verilmiyor. Peki, köy evleri nasıl olur?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken pek çok kişi de kira sözleşmeleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Borsada bir hisse ucuz mu pahalı mı nasıl anlaşılır? F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır?  

Borsa İstanbul’da hisse senedi alan küçük yatırımcıların aklına takılan sorulardan biri de şirketlerin F/K oranı ve bu oranın nasıl hesaplanacağı. Borsa Filozofu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır sorularının cevabını verdi.

Çevre, Şehircilik Bakanlığı düğmeye bastı! 100 bin hafif çelik köy evi için ilk kazmayı vurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesinde hasar gören köy evlerinin yerine inşa edilecek olan 100 bin hafif çelikten köy evi için ilk kazmayı vurdu. 

Deprem bölgesine 100 bin çelik köy evi için haftaya ihaleye çıkılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde inşa edilecek yaklaşık 100 bin çelik köy evi konusunda önümüzdeki haftadan itibaren ihaleye çıkılacağını ifade etti.

Hükümetten son dakika açıklaması: Sene sonuna kadar 41 bin konut ile 5 bin köy evi teslim edilecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, sene sonuna kadar 41 bin konut ile 5 bin köy evi teslim edileceğini söyledi.

Bakan Özhaseki: Gaziantep'te 24 bin 977 afet konutu ve köy evi hızla yükseliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Gaziantep'te 24 bin 977 afet konutu ve köy evi inşaatlarının hızla yükselmeye devam ettiğini açıkladı.

Gaziantep Nurdağı'nda fiber kompozit bloklarla yapılan köy evi ve deprem konutu tamamlanıyor!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, birbirine geçmeli fiber kompozit bloklarla hayata geçirilen köy evi ve konutun inşaatı tamamlanıyor.

Gaziantep Nurdağı'nda fiber kompozit bloklarla köy evi ve deprem konutu inşa ediliyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgeler arasında yer alan Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, birbirine geçmeli fiber kompozit bloklarla bir köy evi ve 6 dairelik konut inşa ediliyor.

Kiralık konut fiyatları nasıl düşer? Uzman isim tek tek açıkladı: Kontratlar e-Devlet'ten yapılsın!

Uzman isimlerden sık sık kira fiyatlarının düşürülmesi ile ilgili öneriler geliyor. Peki kiralık konut fiyatları nasıl düşer? İşte ayrıntılar...

Sigorta nasıl sorgulanır? e-devlet ve 170 ile sigorta sorgulama yöntemleri nasıl?

Çalışan kişiler için önemli bir güvence olan sigorta, çalışılan kurumlar tarafından başlatılmalıdır. İşe yeni başlayan çalışanların, sigorta işlemlerinin başlatılıp başlanmadığını sorgulamak büyük önem kazanmaktadır. Bu noktada çalışanlar tarafından sigorta işlemlerinin nasıl sorgulandığı merak edil

THY-Emlak Konut GYO Arnavutköy projesine nasıl başvurulur? Yenişehir Evleri başvuru ekranı 2023!

THY-Emlak Konut GYO Arnavutköy projesine nasıl başvurulur sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte Yenişehir Evleri başvuru ekranı 2023...

Satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşecek? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz tek tek açıkladı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili atılan adımları tek tek açıkladı ve fiyatların düşürüleceğini vurguladı. 

2023 sandık görevlisi ücreti! Sandık görevlisi ücreti ne kadar? Sandık görevlisi nasıl olunur?

Sandık görevlisi olmak isteyenler, “Sandık görevli ücreti ve sandık görevlisi nasıl olunur? Şeklindeki sorularının yanıtını arıyor. İşte detaylar!

köy evi nasıl yapılır Haberi

köy evi nasıl yapılır

Köy evleri nasıl olur?

Köylerde inşaatın nasıl yapılması gerektiği Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Yönetmelik gereğince, parsel büyüklükleri hakkındaki hükümlere uymayan parsellerde, uygun hale getirilmedikçe yeni yapı ve ilave yapı yapılmasına izin verilmiyor.


İfraz edilmedikçe bir parsel üzerine köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca yapılacak konut, tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar ve bunların lüzumlu müştemilat binaları dışında birden fazla yapı yapılamaz. Ancak, bir yapıda birden fazla bağımsız bölüm yapılabilir.


Köy ve mezraların yerleşik alanlarında ve civarında bir parselde köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca yapılacak tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapıların ve konut yapılarının müştemilat dahil taban alanı kat sayısı %40 ı geçemez.


Köy ve mezraların yerleşik alanlarında 2 kat (6.50) m. den fazla katlı bina yapılamaz. Meyilden dolayı birden...