07 / 07 / 2024

kredi faizi yükselme

kredi faizi yükselme

Yüksek faizin herkesi etkileyeceğini belirten ÖZAK Genel Müdürü "Fiyatlar yerinde durmayacak ancak yeni fırsatlar da doğacak" dedi.

Türkiye'nin kredi notunu yükseldi, Dr. İbrahim Can'dan paylaşım gecikmedi: Vize almak zor, ev sahibi olmak hayal!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard Poor's, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti. Finansal Yönetim Danışmanı Dr. İbrahim Can durumun borsaya etkisinin beklendiğini belirterek, önemli detaylara değindi...

Bankalar açıkladı! 24 ay vadeli 100 bin TL ihtiyaç kredisinin geri ödemesi ne kadar? 

İhtiyaç kredi faizi yüzde 86'yı geçerek rekor yenilerken ticari kredi faizleri de yüzde 66'yı aşmış oldu. Buna göre, Türk Lirası mevduat faizi de sert bir yükseliş ile yüzde 64'ü geçti. Bankalar seçim sonrası yeni rekorunu kıran ihtiyaç kredilerine düzenlemeye gidildiği kaydedildi.

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Politika faizi yüzde 45'e yükseldi!

Piyasalar tarafından heyecanla beklenen Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı açıklandı. Karara göre politika faizi yüzde 45'e yükseltildi.

Bankada parası olanlar hemen baksın! Paranız daha çok katlanacak! Mevduat faizi yüzde 52'yi aştı!

Dün açıklanan Merkez Bankası'nın politika faizi yüzde 42,5 seviyesine yükselmesinin ardından mevduat faizleri de yüzde 52'yi aştı.

Konut kredi faizlerinin yükselmesi konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Konut satış rakamlarını değerlendiren Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar Konut kredi faizlerinin yükselmesinin konut satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Ticari kredi faizleri yüzde 52,19 ile 21 yılın zirvesinde!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın uyguladığı sıkı para politikaları faizleri yukarı yönlü etkilemeye devam ediyor. Ticari kredi faizleri yüzde 52,19 ile 21 yılın zirvesine ulaştı.

Yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının da stresini artırıyor!

Finansal hizmetler şirketi Empower bu hafta finansal gelişmelerin kuşaklar üzerindeki etkisini baz alan bir araştırma gerçekleştirdi. Söz konusu araştırmaya göre, yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının stresini artırıyor.

17 milyar dolarlık ticari gayrimenkul kredi portföyü ihalesinde Blackstone lider!

Blackstone’nun (NYSE:BX), Amerika Federal Mevduat Sigorta Kurumu'nun Signature Bank'ın (OTC:SBNY) borç satışından 17 milyar dolarlık ticari gayrimenkul kredi portföyünü almaya hazırlandığı ifade edildi.

Kredi kartı kullananlar dikkat! Faiz oranları tek tek hesaplandı! İşte kredi kartı faizi ve gecikme faizi...

Merkez Bankası faiz kararı perşembe günü açıklanacak. Eğer politika faizi yüzde 32-35 bandına çıkarsa kredi kartı faizlerinin nasıl olacağı merak ediliyor. İşte İşte kredi kartı faizi ve gecikme faizi...

Ticari kredi faizleri hem konutu hem taşıtı solladı! Ticari kredi faizi yüzde 38 sınırına dayandı! 

Ticari TL kredi faiz oranı, 1 Eylül haftasında hem taşıt hem de konut kredisi faizlerini solladı. İşte o rakamlar...

Kredi faizleri yükseldi, ev satışları düştü! Yeni konut projeleri başlayamadı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, konut kredi faizlerinin yüksekliği sebebiyle sektörde gayrimenkul satışlarının ciddi oranda düştüğünü ve yeni projelerin yapılmadığını belirtti.

Konut sektöründe düşük nabız: Kredi faizleri yükseldi satışlar çakıldı! 

Konut kredisinin yükselmesi ve bankaların kredi musluğunu kısması konut satışlarının düşmesine neden oldu. Bu kapsamda İZEKO Başkanı Güleroğlu, konut kredisi faiz oranlarının aşağı çekilmesi ve limitlerin de yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Faiz artışında yeni yöntem! Piyasa hamlesi

Merkez Bankası hükümetin tutumu nedeniyle faizi beklendiği kadar artıramayınca döviz fırladı. Kurdaki tırmanışın önüne geçilemeyince de kredi kartlarında gecikme ve nakit çekim faizi yükseltildi. Kritik adım ‘örtülü faiz artışı’ olarak yorumlandı. İşte piyasayı bekleyenler...

kredi faizi yükselme Haberi

kredi faizi yükselme

Yüksek faizin herkesi etkileyeceğini belirten ÖZAK Genel Müdürü "Fiyatlar yerinde durmayacak ancak yeni fırsatlar da doğacak" dedi. Büyük ölçüde finansmanını banka 'kredileri üzerinden sağlayan inşaat sektörü, ABD'nin ekonomide uygulamaya başladığı yeni yüksek faiz, güçlü dolar politikasıyla yeni bir yol haritası belirlemeye çalışıyor. Türkiye'de de döviz ve faizde yükselişlerin olacağı, altın fiyatlarının düşük kalacağı ortamda müteahhit firmalar olumsuz gibi görünen bu duruma karşı farklı politikalar geliştirmek çabası içine girdi. 


Dövizi olan şanslı 

ÖZAK GYO Genel Müdürü Sadun Coşkuntürk, ABD'deki ekonomi politikasındaki gelişmelerin Türkiye'yi de etkilediğini, nitekim dövizde ve faiz oranlarında bir tırmanışın gözlendiğini söyledi. Böyle dönemlerde konut üretme maliyetlerinin artması nedeniyle fiyatların da yükseleceğinin altını çizen Coşkuntürk, "Hem proje geliştiren, hem yatırıma, hem de konut sahibi olmak isteyenler için zor bir süreç....