18 / 05 / 2024

Kredi kartı harcamaları

Kredi kartı harcamaları

1 Şubat' tan itibaren bilgisayar, cep telefonu, tüm elektronik eşyalar, gıda, akaryakıtta, telekomünikasyon ve kuyum harcamalarında taksit uygulaması kaldırılacak. Diğer mal ve hizmet alımlarında da (beyaz eşya, mobilya, tatil vb) taksit süresi 9 ayı geçe

Kredi kartı harcamalarında yeni rekor geldi! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre göre, kredi kartı harcamaları 1 Mart 2024 haftası itibarıyla 262,2 milyar Türk Lirası ile rekor seviyelere ulaştı.

Bireysel kredi kartı harcamaları yüzde 147 artarak 2.5 kata çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre son dönemlerde sık sık gündeme gelen bireysel kredi kartı harcamalarında aylıklandırılmış büyüme hala 2.5 katının üzerinde seyrediyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Kredi kartı kullanan nelere dikkat etmeli! Kartlara kısıtlamalar geliyor!

Son zamanlarda yaşanan enflasyon ile  mücadele doğrultusunda birçok önleme imza atılırken son olarak da kredi kartı konusunda bir takım gelişmeler yaşanıyor. Bu süreçte kredi kartı harcamalarında birçok kısıtlama gelebileceği kaydedildi. Kredi kartına gelmesi gündemde olan kısıtlamalar neler?

Kredi kartı faizleri artıyor mu?

Kredi kartı ile yapılan harcamaların artmaya devam etmesi yeni düzenlemeleri gündeme getirdi. Merkez Bankası’nın Perşembe günü açıklayacağı faiz kararıyla birlikte kredi kartı faizleriyle ilgili yeni bir düzenleme bekleniyor.

Kredi kartı harcamalarında şok artış! Tam 4 milyon kişi borç batağında!

Açıklanan resmi rakamlara göre Eylül 2023'te bireysel kredisini ödeyemeyenlerin sayısı geçen senenin aynı ayına göre yüzde 20.8 arttı ve 118 bin 857'ye ulaştı. Bireysel kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin sayısı yüzde 15.5 düşüş göstererek 90 bin 13'e geriledi.

Kredi kartı ve ticari kredi faizlerinde üst limitler yükseldi: İşte 1 Kasım'dan itibaren geçerli olacak rakamlar! 

Merkez Bankası'nın politika faizinde 500 baz puanlık artışa gitmesinin ardından, kredi kartı ve ticari kredi faizlerinde üst limitler yükseldi. İşte 1 Kasım'dan itibaren geçerli olacak rakamlar! 

Kredi kartında yeni dönem! Alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı değişiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan "2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı", Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre kredi kartıyla alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı için ilave önlem alınabilecek.

Kredi kartı kullananlar dikkat! Faiz oranları tek tek hesaplandı! İşte kredi kartı faizi ve gecikme faizi...

Merkez Bankası faiz kararı perşembe günü açıklanacak. Eğer politika faizi yüzde 32-35 bandına çıkarsa kredi kartı faizlerinin nasıl olacağı merak ediliyor. İşte İşte kredi kartı faizi ve gecikme faizi...

Kredi kartının asgarisini ödeyene kötü haber! 3 katı arttı

Kredi katı borçları eskisi gibi düşük maliyetli değil. Eskiden küçük gibi gelen cezalar şimdilerde yükselen faizle büyük rakamları cepten çıkarıyor. Kredi kartının ekstresini eksik veya geç ödeyene ne kadar faiz işler? İşte tüm detaylar...

Kredi kartı kullanımlarında fren patladı: Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı!

Kredi kartı ve nakit avans kullanımına yeniden gelen faiz artırımları borçlandırmaları azaltması beklenirken, tam tersi oldu. Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı.

DenizBank kredi kartına başvuran 300 TL’yi alıyor!

DenizBank kredi kartı ile yapacağınız alışverişlerde 3 ay süresince toplamda 300 TL indirim fırsatını kaçırmayın! Hemen başvurun, avantajlardan faydalanın. Bu özel teklif ile kredi kartı kullanıcıları 3 ay süresince toplamda 300 TL’ye kadar indirim kazanma şansına sahip olacak. İşte detaylar...

Vatandaşlar kredi kartına yükleniyor! Kredi kartı borcu 1 trilyon TL’ye dayandı!

Geçim derdine düşenler kredi kartlarına yüklenmeye devam ederken, kredi kartı borçları 1 trilyon TL sınırına dayandı. Kredi kartı faizlerinin artırılması da harcamaların hızının düşmesi için yeterli olmadı.

Kredi kartı ile akaryakıt alanlar yandı! Ocağınıza incir ağacı dikilecek! Bankalar 1.000 TL'de 30 TL komisyon alıyor

Kredi kartı komisyonu son güncelleme ile yüzde 3 seviyesine yükseldi. Yani 1000 liralık bir işlem için 30 TL komisyon olarak yansıyacak.

Kredi kartı harcamaları Haberi

Kredi kartı harcamaları

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 1 Şubat'tan itibaren kredi kartı ve nakit çekimlerinde taksit sayısının 9 ayla sınırlandırılmasına karar verdi. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Hukuk Danışmanı Av. Aylin Arıkan'ın yaptığı açıklamaya göre bilgisayar, cep telefonu, tüm elektronik eşyalar, gıda, akaryakıtta, telekomünikasyon ve kuyum harcamalarında da 1 Şubat'tan itibaren taksit uygulanamayacak.


Diğer mal ve hizmet alımlarında da (beyaz eşya, mobilya, tatil vb) taksit süresi 9 ayı geçemeyecek. Uygulama 1 Şubat 2014 itibariyle yürürlüğe girecek.


Kredi...