02 / 05 / 2024

Kripto para mağdurları

Kripto para mağdurları

Son zamanların sık sık gündeme gelen kripto paralar yeni mağduriyetler yaratmaya devam ediyor. Son olarak bir kripto para mağduru KDK'ye başvurdu.

Kripto para piyasasının 2022-2023 yılı özeti...

Kripto para borsası FTX'in iflası 2022'de sarsılan kripto para piyasası, Fed'in sıkılaşma döngüsünün sonuna geldiğine dair beklentiler ve ABD'de ilk Bitcoin spot ETF'sinin onaylanacağı spekülasyonları ile bu sene hareketlendi. İşte haberin detayları...

Kripto para borsası Thodex'te mağdurların zararı toplam 258 milyon TL!

Kripto para borsası ‘Thodex’ üzerinden binlerce kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle Arnavutluk’ta yakalanıp Türkiye’ye iade edilen Faruk Fatih Özer’e ilişkin istenen ceza belli oldu. Sanığın 12 bin 142 yıldan 40 bin 462 yıla kadar hapsini istenirken mağdurların zararının 258 milyon TL olduğu öğrenildi.

Has İnşaat mağdurlarının bitmeyen hukuk serüveni! Suç duyurusu için hazırlanıyorlar!

Has İnşaat mağdurları, içinde oturamadıkları evlerinin şimdi de kentsel dönüşüme gireceği iddiasını gündeme getirerek, kara para aklamak iddiasıyla suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Kripto para piyasasında 38 milyon dolarlık yeni anlaşma imzalandı!

Kripto para piyasasında yeni bir anlaşma haberi geldi. Kripto para madencilik şirketinden 38 milyon dolarlık anlaşma haberi kripto borsasına bomba gibi düştü. İşte detaylar…

Kripto para bağımlılık mı? Gençler neden kaybetmesine rağmen yatırıma devam ediyor?

Kripto para piyasaları yaşanan dalgalanmalar ile sarsılırken, Z kuşağı olarak adlandırılan gençlerin en çok takip ettiği yatırım aracı kripto paralar ve NFT’ler oldu. Öte yandan birçok genç piyasada kaybetmesine rağmen kendini kripto paranın cazibesinden alamıyor.

Kripto para borsası saldırıya uğradı:34 milyon dolarlık BTC ve Ethereum çalındı!

Kripto para sektörü Türkiye'de olduğu gibi bütün dünyanın gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Kripto para sektörü hemen herkesin ilgi duyduğu bir alan olmasının yanında bildiğimiz geleneksel piyasalardan değişik ve tam kanuni altyapıları olmadığı sebebiyle zaman zaman mağdur haberlerini duyuyoruz.

Kripto para borsasındaki büyük hırsızlık ve dolandırıcılığa suç örgütü davası!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para borsasında hırsızlık ve dolandırıcılık yaparak, toplamda 72 kişiyi mağdur eden 13 sanık hakkında, 378 yıldan 763 yıla kadar değişen hapis cezaları talep edildi.

Kripto para yasa tasarısıyla neler değişecek?

Kripto para piyasalarına olan ilginin artmasıyla birlikte, kripto para dolandırıcılıkları da arttı. TBMM'ye gelmesi beklenen kripto para yasa tasarısının bu mağduriyetleri engelleyebileceği belirtiliyor. Peki kripto para dolandırıcılıkları nasıl yapılıyor? Yeni yasa ile neler değişecek?

Bitrota mağdurları nasıl dolandırıldı?

Kayseri'de 1 milyar TL'lik kripto para vurgunu haberleri ile gündem olan Bitrota mağdurları, yaşadıkları süreçleri anlattı.

Kripto para borsalarındaki vurgunlar bağlantılı mı?

Bursa'da Bitrota isimli kripto para borsasında dolandırıldığını ileri süren 15 kişi savcılığa suç duyurusu yaptı. Mağdurların avukatı dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Kripto paralarda mağduriyet nasıl azaltılabilir?

Thodex, Vebitcoin, Sistemcoin, Hecoin ve son olarak da Bitrota'da yaşanan vurgun haberleri son zamanlarda kripto para yatırımcılarını korkuttu. Peki, kripto paralarda mağduriyet nasıl engellenir? İşte detaylar...

Kripto para borsasında vatandaşları dolandırdığı iddia edilen 2 kişi için yakalama kararı!

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, son zamanlarda sık sık gündeme gelen "Bitrota" isimli kripto para borsasında mağdur olan vatandaşların şikayetleri üzerine şirket sahibi olan 2 kişi ile ilgili olarak yakalama kararı çıkarttı.

Kripto para piyasasında yeni vurgun: Hecoin!

Türkiye'de çok sayıda kripto para yatırımcısını mağdur eden Thodex vurgununun ardından yeni bir dolandırıcılık vakası yaşandı. Hecoin ile çok sayıda kullanıcının parası buhar oldu. 

Kripto para mağdurları Haberi

Kripto para mağdurları

Son zamanların sık sık gündeme gelen kripto paralar yeni mağduriyetler yaratmaya devam ediyor. Son olarak bir kripto para mağduru Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurdu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, sahte kripto para borsalarından mağdur olanlar haklarını aramaya devam ediyor. 

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, sahte kripto para mağduru Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvuru yaptı.

Yurt dışı kaynaklı bir siteden son zamanların gündem konuları arasında yer alan kripto paralardan aldığını zanneden mağdur, daha sonra paranın belli kısmını geri çekti. Yapılan işlem sonrası siteye duyduğu güven arttığında parasının hepsini çekmeyi talep etti.

Parasını çekemeyen mağdur daha sonra dolandırıldığını anladı. Mağdur, yaptığı başvurulardan sonuç alamadığı için de Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvuru yaptı. Sitenin kapatılması istendi.

Şikayet ile ilgili başvuruyu alan Kamu Denetçiliği Kurumu,  incelemelerden sonra başvuruyu karara bağlamış olacak.

Müzayedelerde...