03 / 05 / 2024

maket konut yasağı

maket konut yasağı

Bazı firmaların kanunun öngördüğü şartları sağlamadan maketten konut satarak tüketicileri mağdur ettiği belirtildi. TÜSODER Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Batuhan Balkani maketten konut alıcılarının halen ciddi risk altında olduğunun altını çizdi.

Kıbrıs'ta yabancıya konut satışında kurallar değişiyor!

Ada TV’ye konuk olan UBP Milletvekili Yasemin Öztürk yaptığı açıklamada yabancıya konut satışında kuralları değiştirecek yasa tasarısının içeriği ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte UBP Milletvekili Yasemin Öztürk'ün o açıklamaları...

Konut sitesi aidatlarıyla ilgili yasa değişikliği yolda!

Hükümet, enflasyonla mücadele adımları ve vatandaşlardan gelen şikâyetler sonrasında son dönemlerde sık sık gündeme gelen konut sitesi aidatlarıyla ilgili bir çalışma başlatmıştı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre önümüzdeki süreçte bu konuda bir yasa değişikliğinin gündeme gelmesi bekle

Konut krizinin ortasındaki Kanada'nın 2030'a kadar yılda 315 bin yeni konut inşa etmesi gerekiyor!

Konut krizi ile boğuşan Kanada'da yabancı alıcıların emlak piyasasına katılma yasağını iki yıl daha uzatıldı. Ülkenin krizden çıkabilmesi için 2030 yılına kadar yılda 315 bin yeni konut inşa etmesi gerekli...

Kanada, yabancıya konut satışı yasağını 2027'ye kadar uzattı!

Kanada federal hükümeti, ülkede yabancıların konut sahibi olmasına ilişkin mevcut yasağı iki sene daha uzatma niyetinde olduğunu duyurdu. Yabancı ticari işletmelerin ve Kanada vatandaşlığı yahut daimi oturum izni olmayanların konut satın almalarına ilişkin yasağın süreceği kaydedildi.

Yüzde 25 kira sınırı ve dövizle kiralama yasağı kalksın, yatırımcı ev alsın!

TÜİK verilerine göre konut satışları son 9 yılın en düşük rakamına ulaştı. Kira artış sınırı ve dövizle kiralama yasağı nedeniyle yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini belirten Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu duruma son verilmesi gerektiğini belirtti.

Yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

AK Parti'nin İBB İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum'un İstanbul'daki dönüşüme ilişkin açıklamalarının ardından yeni yasa yeniden gündem oldu. Peki yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

1947'de konut kira fiyatlarında yeni yasa! İkametgah ve mesken olarak kullanılan konutlara farklı zam yapılmış!

1947 yılında konut kiralarına dair kanun tasarısı Bakanlar Kurulu'nda son şeklini alarak, Meclise verilmiş ve yapılan teklifle karma komisyona havalesi kararlaştırılmış.

Konut kredilerinde BSMV dönemi!

Geçen hafta TBMM’ye sunulan torba yasa doğrultusunda, konut kredilerine ilişkin banka ve sigorta muameleleri vergisi (BSMV) istisnasının ilk konutla sınırlandırılması gündemde. İkinci ve sonraki konut alımları için kredi kullanılması durumunda da artık yüzde 5 BSMV alınması konuşuluyor!

Sahte ilanları engelleyen düzenlemenin devreye girmesi Bursa'da konut fiyatlarını düşürdü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığının sahte ilanlarla spekülatif fiyat oluşumlarını engellemek için getirmiş olduğu ilan yasağının uygulanmaya başlamasıyla Bursa'da konut fiyatlarında gerileme görüldüğü kaydedildi.

Türkiye genelinde 5 milyona yakın konut yeni yasayla kentsel dönüşüme girmeli! 

Kentsel dönüşüm yasasıyla Türkiye genelinde 5 milyon konutun kentsel dönüşüme girmesi bekleniyor. Deprem bölgesinde ise 850 bin konut dönüştürülecek.  Peki, Yeni yasa kentsel dönüşümü nasıl etkileyecek? 

İspanya'da kira artışlarına ilk defa sınırlama getirildi!

İspanya'da azınlıktaki sol koalisyon hükümetinin hazırlamış olduğu ve ülke demokrasi tarihinde kira artışlarına sınırlama getiren ilk konut yasa tasarısı mecliste kabul edildi. 

Kiracı ve konut sahibi arasındaki uyuşmazlığa son! Yeni sistem TBMM’de kabul edildi!

Konut sahibi ve kiracıları ilgilendiren yeni düzenleme doğrultusunda konut sahibi ve kiracı uyuşmazlığı ile ilgili yasa tasarısı mecliste kabul edildi. İşte detaylar...

Orta gelirliye konut kampanyasında finansman desteğinde flaş gelişme! Resmen yayımlandı

Orta gelirliye yönelik yeni konut kampanyasının finansmanına ilişkin düzenlemeleri içeren yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle Hazine, kampanya kapsamında ev alanlara ilk üç yılda taksidin hane halkı gelirinin yüzde 30'unu aşan kısmı kadar destek verilecek.

maket konut yasağı Haberi

maket konut yasağı

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Yönetim Kurulu Üyesi avukat Hasan Batuhan Balkani, maketten konut satışının 6502 sayılı Tüketici Kanunu ile yasaklanmadığını ancak kanunla tüketicileri koruyucu tedbirler alındığını belirterek, "İnşaat firmaları halen kanunun öngördüğü şartları sağlamadan maketten konut satışına devam ediyor" dedi.


MAKETTEN KONUT SATIŞI DEVAM EDİYOR


Balkani, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, maketten konut satışının 28 Mayıs 2014 tarihinde uygulanmaya başlanan Tüketici Kanunu ile sıkı şartlara bağlanarak tüketicilerin korunmasının amaçlandığını, ancak bu konuda bazı inşaat şirketlerinin yükümlülüklerini yerine getirmediğini söyledi.


Maketten konut satışının 6502 sayılı kanunla yasaklanmadığını ancak tüketicileri koruyucu tedbirler alındığını dile getiren Balkani, inşaat firmalarının halen kanunun ön gördüğü şartları sağlamadan maketten konut satışına devam ettiğini aktardı.


TÜKETİCİLER MAĞDUR EDİLİYOR


Balkani, "Kanunla maketten konut satışında 'bina tamamlama sigortası, tapuya ön ödemeli satış şerhi düşülmesi,...