29 / 04 / 2024

mavibahçe avm

mavibahçe avm

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Karşıyaka Mavişehir'in cami projesinin planlarını onayladı. Yapılacak caminin inşaatına kısa süre içinde başlanacak.

Macrocenter 35’inci mağazasını MaviBahçe AVM'de açtı!

Türkiye’nin özel tatlar konusunda öncü markası Macrocenter, 35’inci mağazasını İzmir Mavibahçe Alışveriş Merkezi’nde açtı. İzmirliler mağazaya yoğun ilgi gösterdi.

MaviBahçe AVM bugün kapılarını açıyor!

200 milyon dolar yatırım hacmine sahip MaviBahçe kapılarını bugün açıyor. Alışveriş merkezinde, 4 kat üzerinde 200’den fazla mağaza, 47 restoran ve kafe, 2 bin kişi oturma kapasiteli yeme-içme alanı bulunuyor.

İzmir MaviBahçe 3 bin 500 kişiye iş imkanı sağlayacak!

200 milyon dolar yatırım hacmine sahip MaviBahçe kapılarını bugün açıyor. MaviBahçe, yaklaşık 3 bin 500 kişiye istihdam yaratacak. AVM, 60 bin metrekare kiralanabilir alana sahip.

MaviBahçe AVM bugün açılıyor!

İzmir Karşıyaka-Mavişehir'de 200 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen MaviBahçe Alışveriş Merkezi, 14 Kasım'da açılıyor. Favori Kuyumculuk tarafında yapılan AVM, 3 bin 500 kişiye iş sağlayacak.

MaviBahçe AVM, Anel ile sözleşme imzaladı!

Elektromekanik taahhüt hizmeti sunan Anel, İzmir’de inşa edilen ve 2015 yılının son çeyreğinde tamamlanması hedeflenen MaviBahçe Alışveriş Merkezi projesinin elektrik ve mekanik işleri için sözleşme imzaladı.

Mavibahçe AVM Anel Elektrik ile anlaştı!

Mavibahçe AVM Anel Elektrik ile anlaştı. Anel Elektrik Proje Taahhüt ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Mavibahçe AVM Anel Elektrik ile anlaştı.

Özel konser alanlı ilk AVM MaviBahçe!

OPERA Gayrimenkul'ün İzmir Mavişehir'de inşa ettiği MaviBahçe'de konser düzenlemek için geniş bir alan oluşturuldu. Türkiye'de özel konser alanlı ilk AVM olarak tasarlanan projede ses ve ışık sistemleri konserlere göre yapılandırılacak...

Mavibahçe AVM'de konserlerin düzenlenebileceği bir alt yapı hazırlanıyor!

Mavibahçe, İzmir’e yeni bir kent meydanı kazandırıyor. Egeliler’in buluşma noktası olarak tasarlanan projede Yılbaşı gecesi gibi özel günlerin kutlanabileceği, büyük - küçük konserlerin düzenlenebileceği bir alt yapı hazırlanacak...

MaviBahçe, Türkiye'de özel konser alanı olan ilk AVM olacak!

Konser düzenlemek için diğer AVM'lerin yaptığının aksine otopark ya da AVM girişini kullanmak yerine konserler için geniş bir alan oluşturan ve izmir'in yeni kent meydanı olarak tasarlanan MaviBahçe, Türkiye'de özel konser alanı olan ilk AVM olacak...

Favori Kuyumculuk, İzmir’e AVM yapacak!

Kuyumculuk sektörünün 21 yıllık markası Favori, AVM sektörüne girdi. Firma, İzmir Mavişehir’de 200 milyon dolar yatırımla hayata geçireceği ilk AVM projesi MaviBahçe’de, 3 bin 200 kişiye istihdam sağlayacak...

Favori, İzmir'de AVM kuruyor!

Kuyumculuk sektörünün 21 yıllık markası Favori, İzmir Mavişehir'de 200 milyon dolar yatırımla AVM sektörüne giriş yaptı. 2014 Eylül ayında faaliyete geçecek olan MaviBahçe AVM'de 3 bin 500 kişiye istihdam sağlanacak...

Novada Ataşehir AVM'nin yeni sahibi Fenerbahçe Üniversitesi oldu! 

Novada Ataşehir AVM satıldı. AVM’nin yeni sahibi Fenerbahçe Üniversitesi oldu.  AVM'nin 60 milyon doların üzerinde bir fiyatla satıldığı iddia ediliyor. İşte ayrıntılar...

Söğütlüçeşme AVM projesi şimdi de Danıştay'a gitti: Neden AVM yapılıyor?

Kadıköy Kent Suçları Ağı tarafından Söğütlüçeşme'ye AVM projesine karşı Danıştay'a itiraz dilekçesi verildi. Dilekçede, gerekçeli karar hakkının ihlal edildiği belirtildi ve neden AVM yapıldığı soruldu. 

Kadıköylüler: Söğütlüçeşme AVM-Gar projesi 'kazanım' değil, rant projesidir!

Bazı Kadıköy sakinleri Söğütlüçeşme'de hayata geçirilen Söğütlüçeşme AVM-Gar projesine karşı ‘kazanım’ değil, kent suçudur, rant projesidir" diyerek tepki gösterdi.

Kadıköy Söğütlüçeşme'de yapılması planlanan AVM-Gar projesi TBMM gündeminde!

İstanbul Söğütlüçeşme'de yapılması planlanan AVM-Gar projesine ilişkin soru önergesi verildi. İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, konuyu Meclis'e taşıdı. 

İbrahim Tatlıses AVM açıyor! 700’e yakın kişiyi işe alacak!

Ünlü şarkıcı  İbrahim Tatlıses, Balıkesir Burhaniye'de Alışveriş Merkezi açacağını duyurdu. AVM'nin tamamlanmasından sonra 700 kişi işe alınacak.

M1 Kartal AVM, Anpa Gross Market’e kiralandı!

M1 Kartal AVM 2021 yılı itibarıyla 30 senelik sektör tecrübesi ile perakendenin parlayan yıldızları arasında yer alan Anpa Gross Market’e kiralandı.

2023’e kadar AVM sayısı 475’e ulaşacak!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş AVM yatırımlarının belli bir doygunluğa ulaştığını belirterek, “Şu an 436 olan AVM sayımız 2023’e kadar planlanmış olanlarla birlikte 475’e çıkacak" dedi.

Söğütlüçeşme'deki AVM Gar projesine tepki!

Kadıköy Söğütlüçeşme’de AVM yapılmak istenmesine tepki gösteren Kadıköy halkı, “Yaşam alanlarımızın bir avuç sermayedara peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu. 

Mehmet Nuri Ersoy: Amacımız 500'e yakın AVM'yi kütüphanelerle buluşturmak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AVM Kütüphaneleri Açılış Töreni'nde "Amacımız 500'e yakın AVM'yi kütüphanelerle buluşturmak" diye konuştu.

Söğütlüçeşme AVM Gar projesinde inşaat alanı arttı, kira bedeli aynı kaldı!

İstanbul’un en değerli bölgelerinden biri olan Kadıköy Söğütlüçeşme’deki TCDD arazisine yapılması planlanan tartışmalı AVM’nin arkasında rant olduğu ileri sürüldü. İddialara göre, TCDD alana pazar kurdursaydı bile bugün en az aylık 4 milyon TL kazancı olacaktı şimdi ise aylık 160 bin TL alacak...

Söğütlüçeşme'de yapılacak 'AVM Gar' projesinin maliyeti 193 milyon 794 bin TL!

TCDD’nin İstanbul’daki Söğütlüçeşme’ye yaptıracağı “AVM Gar”ın projesi ortaya çıktı. AVM, 25 yıl boyunca inşaatı yapan şirket tarafından işletilecek ve şirket, açılış öncesi aylık sadece 32 bin TL, sonrasında da 161 bin TL kira ödeyecek...

AVM'ler kaybolan veya çalınan eşyalarımızdan sorumlu mu?

AVM'ler kaybolan veya çalınan eşyalarımızdan sorumlu mu? Avukat Emre Avşar herkesin merak ettiği bu sorunun yanıtını verdi. İşte detaylar...

AVM’ler eğlence alanlarına yatırım yapıyor!

Yılın ilk çeyreğinde AVM ciroları yüzde 8,5 artış kaydetti. Aynı dönemde ziyaretçi sayısı yüzde 4,7 geriledi. AVM’ler müşterisini yeniden çekmek için eğlence alanlarına yatırım yapıyor.

mavibahçe avm Haberi

mavibahçe avm

İzmir’in Karşıyaka İlçesi sınırlarında Mavişehir Bölgesi’ne hitap edecek cami projesinin hazırlıkları tamamlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait 2 yıl önce Diyanet İşleri Başkanlığı’na devri yapılan 8 bin 600 metrekare alanın imar planlarını onayladı. Buna göre, bölgeye büyük bir cami inşa edilecek.


Mavişehir Mavibahçe’nin karşısında bulunan okulun arka tarafındaki Cengiz İnşaat’ın yeni projesine bitişik konumda yapılacak cami Karşıyaka Belediyesi’ne ait Taypark’ın da hemen dibinde olacak. Burada, yoğun yapılaşma ve konut projelerinin yükselmesi nedeniyle cami inşaatına gereksinim olduğu değerlendirilmişti.  Cami inşaatıyla ilgili çalışmalar kısa sürede başlayacak.


SÜREÇ NASIL İŞTEDİ?

TOKİ tarafından hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 18 Ağustos 2012’de imar planı uygulaması yaptığı alan bir yıl sonra Defterdarlık Milli Emlak Daire Başkanlığı’nın oluruyla Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredildi. Ancak Mavişehir Yerleşimi Toplu...