02 / 05 / 2024

Medine-Mekke arası hızlı tren deneme seferi

Medine-Mekke arası hızlı tren deneme seferi

Geçen yıl Ramazan ayın­dan hemen sonra başlayan çalışmalar kapsamında Mescid-i Haram’ın zemin katında 200 bin kişinin namaz kılabileceği yer açıl­dı. Mekke’de tren ve toplu taşı­mayla ilgili de birçok proje yürütü­lüyor...

Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi bu yıl ihaleye çıkıyor! İki büyükşehir arası 80 dakikaya iniyor!

Büyük İstanbul Mitingi'nde önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi'nin bu yıl ihaleye çıkacağını müjdeledi. İşte Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi ile ilgili detaylar...

İstanbul-Ankara arasına süper hızlı tren geliyor! Bakan Uraloğlu yeni gelişmeyi açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu merakla beklenen Ankara ve İstanbul arası hızlı tren projesi ile ilgili olarak yeni gelişmeyi açıklayarak, proje çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Bakan Uraloğlu'ndan hızlı tren müjdesi geldi! Süre 2 saat 45 dakikaya inecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı'nın tamamlanmasıyla 7 saat mesafesi olan Ankara-Samsun arasının 2 saat 45 dakikaya ineceğini söyledi.

Elazığ-Diyarbakır arasına hızlı tren geliyor!

Türkiye'de ulaştırma alanında çalışmalar tüm hızı ile sürüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Elazığ-Diyarbakır arasına hızlı tren müjdesini verdi. 

Karadeniz'e hızlı tren müjdesi: Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Treni ile Ankara-Samsun arası 2 saat 45 dakikaya düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ulaştıracaklarına dikkat çekti ve Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Kira bedellerindeki hızlı yükselişin sorumlusu tuhaf para politikası mı? Vatandaşlar ne diyor? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında kira zammı tartışmaları sürerken, kira bedellerindeki artışlar ile ilgili yorumlar da gelmeye devam ediyor. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, kiralardaki hızlı artış ile ilgili X sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım...

İstanbul'dan Ankara tam 80 dakika olacak! Süper hızlı tren geliyor! 

İstanbul Ankara arasını 80 dakikaya düşürecek Süper Hızlı Tren projesi geliyor. Bakan Uraloğlu, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı'nın ön proje çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Ulaştırma Bakanı açıkladı! Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin ilk etabı 2025'te tamamlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin Çerkezköy-Kapıkule arasında bulunan 53 kilometrelik kesiminde çalışmaların devam ettiğini kaydedilerek, projenin ilk etabının ise 2025 yılı sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını açıkladı.

İki büyük şehir arası mesafe 80 dakika olacak! Bakan Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara- İstanbul arası yüksek hızlı tren müjdesi verdi ve iki büyük şehir arası mesafenin 80 dakika olacağını açıkladı.

Arsaların değerleneceği bölge belli oldu: İstanbul-Ankara Süper Hızlı Tren projesi fiyatları katlayacak!

İstanbul-Ankara arasında hayata geçirilmesi planlanan Süper Hızlı Tren Projesi ile arsa fiyatlarının katlanması bekleniyor. Gayrimenkul Uzmanı Gamze Özlü, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi! Ankara ile Çorum arası 1.5 saat olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Delice-Çorum Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin (YHT) 2024 yılında ihale edileceğini söyleyerek müjdeyi verdi. Yeni yüksek hızlı tren hattı ile Ankara il Çorum arasın 1.5 saat olacak.

Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı ile seyahat süresi 2 saat 15 dakika olacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı tamamlandığında Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul arası seyahat süresinin 2 saat 15 dakika olacağını söyledi. İşte hattaki son durum...

Bakan Uraloğlu'ndan yeni hızlı tren müjdesi: Ankara-İstanbul arası mesafe 80 dakika olacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,  Ankara-İstanbul arasını 80 dakikaya düşürecek yeni bir hızlı tren projesinin olduğunu açıkladı.

Medine-Mekke arası hızlı tren deneme seferi Haberi

Medine-Mekke arası hızlı tren deneme seferi


Geçen yıl Ramazan ayın­dan hemen sonra başlayan çalışmalar kapsamında Mescid-i Haram’ın zemin katında 200 bin kişinin namaz kılabileceği yer açıl­dı. Mekke’de tren ve toplu taşı­mayla ilgili de birçok proje yürütü­lüyor. ‘Harameyn Hızlı Treni’ ola­rak adlandırılan hattın altyapı ha­zırlıktan tamamlandı. Medine’den başlayan raylar, Rabig bölgesin­den geçip Cidde’ye ulaşacak. Ora­dan da Mekke istasyonuna gide­cek. 2 ay içerisinde deneme se­ferlerinin başlaması planlanıyor. Mekke’de şehir içi ulaşımını ko­laylaştırmak için de yerel tren ağ­lan söz konusu. Bu kapsamda 182 kilometrelik tren ağı inşa edilecek. Bu ağ, 2 yıl önce Mina-Müzdelife ve Arafat arasından açılan tren hattına bağlanacak. Yaklaşık 26 milyar dolar maliyeti olan yeni tren hattı aynı zamanda Mescid-i Haram ve Harameyn hızlı tren hatlarını birbirine bağlayacak.



İslam tarihinde Mescid-i Haram’ın bilinen en eski genişlet­me...