28 / 07 / 2024

minibüste kart kullanımı

minibüste kart kullanımı

Aslında minibüslerdeki uygulama yeni gündeme gelmedi. Minibüslerde İstanbul Kart uygulamasına 07.07.2013 tarihinde geçilmesi planlanıyordu. Fakat uygulama o zaman teknik yetersizlik yüzünden ileri bir tarihe ertelenmişti.

Kredi kartı kullanımlarında fren patladı: Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı!

Kredi kartı ve nakit avans kullanımına yeniden gelen faiz artırımları borçlandırmaları azaltması beklenirken, tam tersi oldu. Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı.

Merkez Bankası'ndan önemli karar: Kredi kartı kullanımında devrim yaratıyor!

Merkez Bankası'nın aldığı yeni karar, kredi kartı kullanıcılarını doğrudan etkiliyor! Kredi kartı kullanımında yeni karar ne yönde olacak? Alınan kararla birlikte kredi kartı kullanımında azalma yaşanacağı düşünülüyor. İşte kredi kartı kullanımı hakkında önemli detaylar…

Kredi kartı kullanımına sınırlama geliyor! OVP'de çarpıcı detay: Uluslararası standartlarda yeniden düzenlenecek!

Önümüzdeki 3 yılın ekonomi politikalarına şekil verecek Orta Vadeli Plan’da kredi kartları için düzenleme sinyali de verildi. Peki kredi kartı kullanımı sınırlanacak mı? İşte ayrıntılar...

Cebinde nakit olmayan kredi kartına yüklendi! Kredi kartı kullanımı gitgide artıyor!

Son zamanlarda ekonomik zorlukların yaşanması, vatandaşları borçla geçinmeye mecur kılıyor. Artan enflasyonla alım gücünün düşmesi nedeniyle vatandaşlar düşük faizli kredi kartlarına yöneliyor. 2023 yılında bir önceki yıla göre daha fazla kredi kartının kullanıldığı görülüyor. 

MultiNet yemek kartı kullananlara müjde! Altın ve gümüş alımlarında yüzde 1,5 indirim fırsatı!

Beyaz yakalı çalışanların yoğun olarak kullandığı MultiNet yemek kartı, kullanıcılarına yönelik yeni bir kampanyayı hayata geçirdi. 31 Temmuz 2023 tarihine kadar devam edecek kampanya ile MultiNet yemek kartı kullananlar, altın ve gümüş alımlarında yüzde 1,5 oranında indirim kazanacak.

300 milyar TL tutarında ödeme yapıldı! İşte Türkiye’deki kredi kartı kullanıcı sayısı!

Pandemiyle birlikte değişen alışkanlıklar kalıcı oldu. Milyonlarca vatandaş nakit sıkıntısı çektiğinde kredi kartına sarılırken kart kullanıcı sayılarındaki artış raporlara yansıdı. BKM raporlarına göre nakit kullanımında ciddi düşüş gözlendi.

Ödemeler artık kartla yapılıyor! Banka kartı kullanım oranı her geçen gün artıyor!  

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre vatandaş, temmuz ayında 316,9 milyar TL tutarında kartlı ödeme gerçekleştirdi.  Vatandaş yanında nakit taşımıyor ve ödeme işlemlerini banka kartıyla ödemeyi tercih ediyor. İşte detaylar…

Akbank Kart sahiplerine müjde! Hesaplara 80 lira yüklenmeye başlandı

Akbank kart sahiplerine müjdeli bir haber geldi. Kullanıcılara bir kampyan kapsamında 80 TL chip para ödenecek.

Kredi kartınız var mı? Bu sona kendinizi hazırlayın!

Milyonlarca vatandaşın sahip olduğu kredi kartları ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İnternet alışverişlerinde kullanılan 'şimdi al sonra öde' yöntemi kredi kartı kullanımını tehdit etmeye başladı. Peki bu sistem nasıl işliyor? Kredi kartı devri sona mı eriyor?

Kredi kartı kullanımı arttı!

Mevduat bankalarının tüketici kredileri, 14 Kasım ile biten haftada bir önceki haftaya kıyasla yüzde 0,51 artarak 262,3 milyar lira, kredi kartı harcama tutarı ise yüzde 0,73 artarak 83,2 milyar lira oldu...

Tüketici kredileri ve kredi kartı kullanımı arttı!

Mevduat bankalarının tüketici kredileri, 3 Ekim ile biten haftada bir önceki haftaya göre yüzde 0,27 artarak 258,7 milyar lira, kredi kartı harcama tutarı ise yüzde 1,33 yükselerek 84,8 milyar lira oldu.

Ortak kullanım alanları yönetmeliği!

Ortak kullanım alanları Kat Mülkiyeti Kanunu'nda açıklanıyor. Ortak Kullanım alanları olarak belirlenen alanlardan kat maliklerinin eşit şekilde faydalanabilme hakkı bulunuyor. İşte, ortak kullanım alanları yönetmeliği!

Ortak kullanım alanlarının işgali!

Kat mülkiyetine dahil olan apartmanlarda “ortak yerler” Kat Mülkiyeti Kanununun 4. maddesinde açıklanıyor. Peki, ortak kullanım alanlarının işgali nasıl olur? Ortak kullanım alanlarının işgali davası nasıl açılır?

minibüste kart kullanımı Haberi

minibüste kart kullanımı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş 2016 yılında minibüslerin İstanbul Kart uygulamasına geçeceğini söyledi. Aslında bu uygulama yeni gündeme gelmedi. Minibüslerde İstanbul Kart uygulamasına 07.07.2013 tarihinde geçilmesi planlanıyordu. Fakat uygulama o zaman teknik yetersizlik yüzünden ileri bir tarihe ertelenmişti. Öte yandan minibüsçüler de İstanbul Kart uygulamasının minibüslere olan talebi azaltacağını iddia ediyor.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş İstanbul’un 2015-2019 yılları arasında ulaşım planını açıkladı. Bu planda gözlenen en büyük radikal adım artık minibüslere de otobüsler gibi İstanbul Kart ile binilecek olmasıydı. Topbaş 2016 yılında minibüslerde İstanbul Kart kullanılacağını açıkladı. İstanbul Minibüsçüler Esnaf Odası Başkan Vekili Sami Şahin minibüslere akbil uygulamasının minibüsler için doğru olmadığını söyledi. Şahin, “İnsanlar fiyat politikasından dolayı bizi tercih etmez. Henüz belediye ile İstanbul Kart konusunda...