03 / 05 / 2024

Miras araştırması nasıl yapılır

Miras araştırması nasıl yapılır

Miras araştırması, bir kişinin ölümünden sonra mirasçıları tarafından, taşınmaz, para veya aracının olup olmadığını öğrenmek amacıyla yapılır. Oldukça karmaşık bir süreç olan miras araştırması uygun şekilde yapılmadığında mirasçılar hak kaybına uğrayabilir…

Miras kalanlar dikkat! Tapuda miras intikali nasıl yapılır?

Gayrimenkul mirası kalan vatandaşlar bu miras işlemlerini nasıl yapabileceklerini merak edip araştırıyorlar. Tapu Müdürlüğü'nde miras intikal işlemi nasıl yapılır ve hangi belgeler gerekmektedir? 

Konut sitelerinde elektrikli araç şarj istasyonu için 5'te 4 çoğunluk şart! Nasıl kurulur?

Konut sitelerinde elektrikli araç şarj istasyonu kurulumu için, kat maliklerinin beşte dördünün onayıyla istasyon kurulabildiği belirtildi. İşte konut sitelerinde elektrikli araç şarj istasyonu nasıl kurulur?

Kira kontratı 2024! Kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira sözleşmesi örneği!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı 'Kira kontratı nasıl hazırlanır?, Kira sözleşmesi örneği' araştırması yapıyor. Peki Kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira sözleşmesi örneği ve kira kontratı 2024! 

Devlet desteği ile prefabrik ev nasıl yaptırılır?

Prefabrik ev yaptırmak için fiyat araştırması yapan vatandaşlar devlet desteklerini de merak edip araştırıyorlar. Buna göre, devlet desteği ile 89.900 TL’ye prefabrik ev nasıl yaptırılır?

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Merkez Bankası araştırmasından çıkan acı gerçek: Şirketler düşük faizli krediyi yatırıma değil, dövize yatırdı!

Merkez Bankası’nın araştırmasına göre, seçim ekonomisi uygulandığı dönemde şirketlere bol keseden dağıtılan düşük faizli krediler, yatırım ve istihdama yansımıyor. Şirketler aldıkları kredileri dövize yatırmayı tercih ediyor.

Prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır? 

Prefabrik ev ısı yalıtımı, konutlarda konforlu ve sağlıklı bir ortam yaratmak için önemli bir uygulamadır. Ancak bu uygulama yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Peki prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte detaylar... 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal destekleri: İBB Halk Süt başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından başlatılan Halk Süt Projesi, ihtiyaç sahibi, muhtaç ve dar gelirli ailelere çocuklarının süt ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla büyük bir destek sağlıyor. Peki, İBB Halk Süt'e nasıl başvurulur? İşte ayrıntılar...

2 bin 440 kişinin katıldığı araştırmanın sonucu belli oldu: Halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü destekliyor...

Areda Survey'in  Kentsel Dönüşüm araştırmasının sonuçları belli oldu. 2 bin 440 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre; Türk halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü desteklerken, yüzde 34,4’ü kentsel dönüşüme karşı çıkıyor.

EYT'liler için maaş hesaplaması nasıl yapılır? Brüt maaş nasıl hesaplanır?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) artık düzenlemein bir önce yapılmasını ve aldığı şekillenme üzerine hayatımıza devam edelim görüşünde. Fakat  akıllara takılan en büyük soru, EYT'liler için maaş hesaplaması nasıl yapılır? Brüt maaş nasıl hesaplanır?  

SGK borç yapılandırması nasıl yapılır? Kimler yararlanabilir?

Yeni bir Borç Yapılandırması paketi geleceğinin açıklanmasının ardından pek çok kişi, yapılandırmanın neleri kapsayacağını, prim borçlarını yapılandırmanın mümkün olup olmadığını araştırıyor. Peki SGK borçları yapılandırma kapsamına girecek mi? Hangi borçlar yapılandırılabilir? İşte detaylar

MTV nereden ödenir 2022? Motorlu Taşıt Vergisi nasıl öğrenebilirim?

MTV vergisine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte “MTV nereden ödenir 2022? Motorlu Taşıt Vergisi nasıl öğrenebilirim?” sorularının yanıtı!

Rusya'nın açıklaması şok yarattı! Türkiye nasıl etkilenecek?

Rusya tahıl koridoru anlaşmasından çekildiğini duyurdu. Dünya alarma geçti. BM'den iletişim halindeyiz açıklaması geldi. Peki bundan sonra ne olacak? Türkiye nasıl etkilenecek?

Miras araştırması nasıl yapılır Haberi

Miras araştırması nasıl yapılır

Mirasçılık sorgulaması, ölen kişinin mirasçılarına bıraktığı her türlü değerin öğrenilmesi için yapılırken, bu süreç içinde banka, tapu dairesi ve trafik tescil müdürlüklerine başvurarak devam etmektedir. Ancak miras araştırması yapacak kişinin mutlaka mirasçılık belgesini edinmiş olması da gerekmektedir. İşte, miras araştırma işlemine ilişkin bilinmesi gerekenler… 

MİRAS ARAŞTIRMASI NASIL YAPILIR?

Miras araştırması, taşınır ve taşınmaz değerlerin kayıtlı oldukları bankalar, tapu daireleri ve trafik tescil müdürlükleri gibi resmi kurumlar üzerinden yapılır. 

Ölen bir kişinin geriye bıraktığı mal varlığını öğrenmek için yapılan miras araştırması için öncelikle mirasçıların, noterden veya sulh mahkemelerinden veraset ilamı yani mirasçılık belgesini almaları gerekmektedir. 

Mirasçılık belgesinin (Veraset ilamı) alınmasının ardından banka, tapu dairesi ve trafik tescil kurumlarından miras araştırması yapılabilir. Ancak bu araştırma süreci kimi zaman çok karmaşık olabilir. Zira kişinin sahip...