31 / 07 / 2024

müdahalenin meninde görevli mahkeme

müdahalenin meninde görevli mahkeme

Bir kişinin taşınmazına yapılan saldırının, tecavüzün, haksız kullanımın önlenmesi olarak da söylenen müdahalenin meni davası nedir? Müdahalenin meni davası nasıl açılır? Müdahalenin meni davası nerede açılır?

İnşaat Mühendisleri Odası: Yapı denetim mühendisleri kamu görevlisi sayılsın!

TMMOB İMO Adana Şube Başkanı Hıdır Çak, yapı denetim mühendislerinin yaşadığı şiddet olaylarının arttığını dile getirerek, şantiyelerde denetim ve yönetim görevini yürüten mühendislerin kamu görevlisi niteliğinde sayılması gerektiğini söyledi.

Emlak yatırımında yeni gözde KKTC oldu!

Kıbrıs’ta nereye baksanız yeni bir inşaat projesi görüyorsunuz. Popüler yatırım alanı şeklinde gösterilmesinden sonra ilgi odağı haline gelen bölge Türk gayrimenkulcülerin de rotasında yer alıyor. Fiyatlardaki artışlara rağmen yeni yatırımlar ve gelişim potansiyeli bölgeye ilgiyi de canlı tutuyor. 

Betorname Japonya'da da yıkım yarattı! Prof. Dr. Cenk Yaltırak: Dönüşümün betona gömülmesi büyük israf!

Deniz jeoloğu ve jeofizikçi, İTÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, X sosyal medya hesabından Japonya'da deprem sonrası yaşanan yıkım ile ilgili bir paylaşım yaptı ve dönüşümün betona gömülmesinin büyük bir israf olduğuna dikkat çekti. İşte Yaltırak'ın o açıklaması ve gelen yorumlar...

Konutun yatırım aracı olarak görülmesinin önüne geçilmeli!

TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Yahya Kaya, Türkiye’de yaşanan barınma ve konut sahibi olma sorununa ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Kaya paylaşımında konutun yatırım aracı olarak görülmesinin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Gülsüm Azeri kimdir? Gülsüm Azeri ne iş yapıyor?

Gülsüm Azeri kimdir? Gülsüm Azeri'in eğitim durumu nedir? Gülsüm Azeri kariyeri ve eğitim durumu nedir? Gülsüm Azeri'in kim olduğu ve Gülsüm Azeri'in hangi alanlarda görevler aldığı ve detaylar...

Hasan Gümüş kimdir? Hasan Gümüş nerelerde görev almıştır?

Hasan Gümüş kimdir? hangi görevlerde bulundu? Hangi alanlarda çalıştı? Şu an ne iş yapıyor? İşte Hasan Gümüş ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Trendyol Kasım indirimi hangi gün, ne zaman? 11.11 Süper Alışveriş Günleri ne zaman başlayacak? 

Kasım ayının gelmesiyle birlikte indirim kampanyaları peş peşe açıklandı. Peki, Trendyol Kasım indirimi hangi gün, ne zaman? 11.11 Süper Alışveriş Günleri ne zaman başlayacak?

Tarım Kredi'de gübre indirimi başladı! Çiftçilere müjde: Fiyatlar 400 TL düştü, aman kaçırmayın! 

Tarım Kredi'deki gübre çeşitlerinde indirim başladı. Peki hangi gübrelerde indirim var? İşte ayrıntılar....

Technıcs Kontrol Mühendislik Ve Gözetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Technıcs Kontrol Mühendislik Ve Gözetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ufuk Anli tarafından kuruldu.

Handan Boyce, Martı GYO Genel Müdürü görevinden istifa etti!

Handan Boyce, Martı GYO Genel Müdürü görevinden istifa etti. Peki Handan Boyce kimdir? İşte Handan Boyce'nin hayatı...

İBB duyurdu: Cumhuriyet'in 100. yılında 4 müze 100 gün boyunca ücretsiz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) müjdeli haberi duyurdu. İBB Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak 4 müzenin 100 gün boyunca ücretsiz ziyaret edilebileceğini açıkladı.

Deprem uzmanı Ahmet Ercan deprem bakımından en güvenilir ili açıkladı!

Deprem uzmanı Ahmet Ercan deprem bakımından en güvenilir şehri açıkladı. İşte sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Ercan'ın o açıklaması...

Tahminleri tek tek çıkan İslam Memiş'ten gümüş açıklaması! Gümüşü olanlar acilen bu açıklamaya bakın!

Tahminleri tek tek çıkan İslam Memiş'ten gümüş açıklaması... Gümüşü olanlar acilen bu açıklamaya bakın... İşte İslam Memiş'in o açıklamaları...

müdahalenin meninde görevli mahkeme Haberi

müdahalenin meninde görevli mahkeme

Müdahalenin meni davası nedir?

Müdahalenin meni davası, bir kişinin taşınmazına yapılan saldırının, tecavüzün, haksız kullanımın önlenmesi olarak da söylenen müdahalenin meni davaları bu taşınmaza müdahaleyi önlemek amacıyla görülen davalar olarak karşımıza çıkıyor.


Medeni Kanun gereğince; bir şeye malik olan kimse, hukuk düzeninin sınırları içinde, o şey üzerinde dilediği gibi kullanma, yararlanma ve tasarrufta bulunma yetkisine sahip oluyor.


Dava taşınmazın sahibi tarafından müdahalede bulunana karşı açılır. Taşınmazın bulunduğu yer mahkemeleri yetkilidir. Müdahalenin men’i davasında yıkım ve ecri misil de istenebilir. 


Örneğin arsanıza gelip başkası bina yapıyor ve bu binanın yıkımı, müdahalenin önlenmesi davası açıyorsunuz. Aradan geçen süre zarfında arsa hakkı olmayan biri tarafından kullanıldığından ayrıca ecri misil de talep edilebilir.


Müdahalenin meni davaları bir taşınmazı fiilen kullanma hakkın sahip zilyet tarafından da açılabilir. Ancak taşınmaz...