07 / 05 / 2024

Muslu

Muslu

Danıştay, Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Muslu Beldesi'nde enerji şirketince liman ve kömür stok sahası kurulan alanda yapılan kamulaştırmada hukuka uygunluk olmadığı gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Ziraat Bankası'ndan müjde: Sıfır faiz, 84 ay vadeli 1 milyon TL verilecek! İşte başvuru şartları...

Ziraat Bankası köyünde yaşamak isteyenler için kredi musluğunu sonuna kadar açtı. Bu kapsamda Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var projesi için sağlanan destek ödemesinin miktarı arttırıldı. 

Bankalar musluğu kıstı, kredili araç satışları çakıldı!

Bankaların kredi musluğunu kısmasından sonra kredili araç satışlarında sert düşüş yaşandı. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) Başkanı Ali Haydar Bozkurt konuyu değerlendirdi. 

2+1, 3+1 ev sahibi olmak isteyenler bu fırsat bir kere gelir! Devlet, konut için destek musluğunu sonuna kadar açtı!

Devlet barınma ihtiyacı olanlara sosyal destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda yapı onarımı ve konut satın alımlarında destek ödemesi yapıyor. İşte ödemelere ilişkin tüm merak edilenler...

Önlemler işe yaradı! Sıfır araç fiyatlarında düşüş

Ticaret Bakanlığının sıkı denetimleri ve ekonomi yönetiminin kredi musluğunu kısacak önlemlerinin ardından otomobil yatırım aracı olmaktan çıkarak zoraki aksesuar satışları da bitti. İkinci elde fiyatlar yüzde 5 gerilerken sıfır araçlarda iskontolar dahi uygulanıyor.

Ticaret Bakanlığı denetimleri otomobil piyasasında deprem etkisi yarattı! İkinci el otomobilde fiyatlar yüzde 5 geriledi

Ticaret Bakanlığı’nın denetimleri ve Maliye Bakanlığı’nın kredi musluğunu kısmasıyla birlikte ikinci el otomobil fiyatları yüzde 5 geriledi. 

Konut sektöründe düşük nabız: Kredi faizleri yükseldi satışlar çakıldı! 

Konut kredisinin yükselmesi ve bankaların kredi musluğunu kısması konut satışlarının düşmesine neden oldu. Bu kapsamda İZEKO Başkanı Güleroğlu, konut kredisi faiz oranlarının aşağı çekilmesi ve limitlerin de yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Kredi kartlarında deprem: Bankalar ticari kredi musluğunu kıstı!

Bankalar ticari kredi musluğunu kısmaya devam ediyor. Ticari kredi büyümesi yüzde 4,61'e geriledi. ÖSellikle özel bankalardan kredi kullanımında sert daralma dikkat çekiyor.

Bankalar kredi musluğunu kıstı, konut satışları çakıldı! Gayrimenkulcüler bankalarla masada!

Bankaların kredi musluklarını kısması, faizlerinin yüzde 3’lere kadar tırmanması konut satışlarının düşmesine neden oldu. Sektörün canlanması için gayrimenkulcüler uygun faizli kredi için harekete geçti. İşte detaylar...

Damlayan musluk tamiri nasıl yapılır? Musluk bataryası tamir edilir mi? 

Muslukta oluşan sızıntı ve tutukluk gibi problemler evde kolayca çözülebilen yaygın musluk arızalarıdır. Eğer musluğunuz kapalıyken sürekli su damlatıyorsa aşağıdaki pratik yöntemlerle bu sorunları kendi başınıza çözebilirsiniz. Peki musluk sorunları evde nasıl çözülür ve hangi yöntemler gerekir?

Bankalar musluğu kıstı, kredi kullanımı 25 ay sonra ilk kez daraldı!

Bankaların kredi faizlerini arttırmasından sonra ticari kredi kullanımı 25 ay sonra ilk kez daraldı. İşte detaylar...

Kredi çekmek artık neredeyse imkânsız! Faizlerde rekor kırıldı!

Türkiye'nin seçim atmosferine girmesi ile birlikte risk almak istemeyen bankacılık sektörü kredide musluğu faizi artırarak keserken, yıllık faiz yüzde 30,35, aylık faiz ise yüzde 3,65 bandına çıktı.

Artık kredi çekmek lüks! İhtiyaç ve konut kredisi faizleri resmen fırladı

Türkiye'nin seçim atmosferine girmesiyle risk almak istemeyen bankacılık sektörü kredide musluğu faizi artırarak kısıyor. Yıllık faiz yüzde 30.35, aylık faiz ise yüzde 3,65 seviyesine çıktı. İşte tüm detaylar...

Denizbank para musluğunu EYT’liler için açtı…10 bin TL’ye kadar ödeme var! Sayılı günler kaldı…

EYT’den emekli olacakların mutlaka bilmesi gereken bir duyuru yapan Denizbank, 10 bin TL’ye varan ödemeden yararlanmak için neler yapılması gerektiğini ayrıntılı olarak açıkladı.  Emeklilik dilekçenizi vermeden önce bilmenizde fayda var. İşte detaylar…

Muslu Haberi

Muslu

Danıştay 6'ncı Dairesi, Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Muslu Beldesi'nde enerji şirketince liman ve kömür stok sahası kurulan alanda yapılan kamulaştırma işleminde hukuka uygunluk olmadığı gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı verdi. 


Açtıkları davayı kazanan aynı aileden 5 arazi sahibi, karara rağmen söz konusu alanda faaliyetlerini yürüten şirket hakkında suç duyurusunda bulundu.


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Kilimli bölgesinde 3 termik santrali bulunan Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin liman ve kömür stok sahası projesi için Muslu Beldesi Cumhuriyet Mahallesi Büyükağız Mevkii'nde yaklaşık 300 bin metrekarelik kamulaştırma yaptı. 2007'de mahkemenin 'acele el koyma' kararıyla kamulaştırılan alanda 200 bin dolar yatırımla 3 rıhtımla yükleme boşaltma hizmeti veren 10 milyon ton tahliye kapasiteli liman ve yardımcı tesisleri kuruldu.


'ACELE KAMULAŞTIRMA'YI 5 ARAZİ SAHİBİ YARGIYA TAŞIDI


EPDK tarafından yapılacak kamulaştırmalarda, Kamulaştırma...