06 / 07 / 2024

nasıl erken emekli olunuyor

nasıl erken emekli olunuyor

Ağır ve yıpratıcı işlerde çalışan bazı meslek gruplarına ek prim veriliyor. Binlerce kişi erken emekli olma fırsatından yararlanabiliyor.

Erken emeklilik şartları açıklandı!

Sosyal güvenlik mevzuatımız çalışma gücünü belli oranda kaybeden sigortalılara erken emeklilik fırsatı sunuyor. İşte SSK'nın o şartları...

Emekli zammı belli oldu, peki kök maaşlar ne olacak? e-Devlet kök maaş sorgulaması nasıl yapılır? Kök maaş sorgulama!

Merakla beklenen zam oranlarının belli olmasının ardından ise emekliler için kök maaş konusu gündeme geldi. Peki kök maaşlara zam yapılacak mı? e-Devlet kök maaş sorgulaması nasıl yapılır? İşte kök maaş sorgulama... 

Uzmanlar açıkladı! 5 yıl erken emekli olabilirsiniz...

İkinci EYT düzenlemesi merak edilirken SGK uzmanı İsa Karakaş, çalışmalar ile olarak ilgili son bilgileri paylaşmış oldu. Buna göre, Karakaş, 5 sene erken emekli olunabileceğini ifade etti.

Emeklilere Haziran'da maaşa ek 12 bin lira yatırılıyor! Emekli promosyon 2024: TEB emekli promosyon ne kadar?

Haziran ayına girilmesiyle beraber özel bankalar da promosyonları güncelledi. Peki TEB emekli promosyon ne kadar? TEB promosyon başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar...

Bir evin değeri nasıl hesaplanır? Uzman isim konut piyasasındaki gerçeği gün yüzüne çıkardı!

Konut ve kira fiyatları yükselmeye devam ediyor. Konut satışları düşüşe geçerken, vatandaşlar evlerini satmakta zorlanıyor. Kimileri ise evinin değerinin altında satış gerçekleştiriyor. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır?

Temmuz 2024 emekli aylıkları nasıl hesaplanacak? İşte son dakika emekli zammı hesaplama tablosu! 

Pek çok kişinin gündeminde yer alan memur ve emekli maaş zammı nasıl hesaplanacak?  İşte son dakika Temmuz 2024 emekli zammı hesaplama tablosu...

Emeklilere çift promosyon müjdesi! Çift promosyon nedir, nasıl alınır Nisan 2024?

Özel bankalar da promosyon bedellerinde artışa giderken, milyonlarca emekli de söz konusu promosyon ödemeleri ile ilgili detayları merak ediyor ve araştırıyor. Peki pek çok kişinin bilmediği çift promosyon hakkından kimler faydalanabilir? Başvurular nasıl yapılır?

Promosyon başvurusu nasıl yapılır? E devletten emekli promosyon başvurusu! Banka promosyonu 2024 son dakika!

Emekli maaş promosyonu almak için başvuruların nasıl yapılacağı merak konusu oldu. İşte E devletten emekli promosyon başvurusu! Banka promosyonu 2024 son dakika! 

Yaşı beklemeden emekli olabilirsiniz! Memurlar EYT'den nasıl yararlanır? 

Pek çok memur EYT'den nasıl yararlanabileceği ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki memurlar EYT'den yararlanabilir mi? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

BES’ten maaş nasıl alınır? Toplu para mı, maaş mı daha avantajlı!

Bireysel Emeklilik Sistemi BES’e olan ilgi son yıllarda hızla artıyor. BES’ten emekliliği yaklaşanlar ise BES’ten emekli maaşı nasıl alınır, yatırılan parayı toplu mu yoksa maaş olarak almak mı daha iyi sorularının cevabını araştırıyor. O soruların cevabı BES Uzmanı Zeynep Candan Aktaş’tan geldi.

Engelli çocuğu olanlar dikkat! Engelli çocuk annesi nasıl erken emekli olur?

Engelli çocuğu olan anneler nasıl erken emekli olabileceklerini merak ediyor. Engelli çocuk annelerinin emeklilik yaşı öne çekiliyor. Peki engelli çocuk annesi nasıl erken emekli olur?

Kimler, nasıl erken emekli olabilir 2024?

Emeklilik yaşının çocuk sayısına göre düşürülmesi ve esnafın emekliliği için gerekli prim sayısının 7200 güne indirilmesi gündemde. Peki kimler, nasıl erken emekli olabilir 2024?

Erken emeklilikte son dakika: 6 yıl erken emeklilik onaylandı! Eksik prim gün dezavantajı olanlar hemen göz atsın...

Erken emekli olmak isteyenlere güzel haber geldi. Erken emeklilikte son dakika: 6 yıl erken emeklilik onaylandı! Eksik prim gün dezavantajı olanlar hemen göz atsın...

Erken emekli olmak isteyenlere flaş haber! Bunu yapanların hem emekli maaşı artıyor hem de yaşı düşüyor!

Yıpranma nedeniyle erken emeklilikten nasıl faydalanılabileceği merak konusu oldu. İşte yıpranma nedeniyle erken emeklilik ile ilgili merak edilenler...

nasıl erken emekli olunuyor Haberi

nasıl erken emekli olunuyor

‘Yıpranma hakkı’ olarak bildiğimiz ‘fiili hizmet süresi zammı’ olan uygulamayla bazı meslek grubunda çalışanlara ek prim veriliyor. Binlerce kişi ek prim günüyle erken emekli olabiliyor.

180 gün kazanım

Hürriyet'te yer alan habere göre; bu hak, son yapılan düzenlemeyle beraber sağlık çalışanları ve cezaevi görevlilerine verildi. Bu zamana kadar toplam 45 meslek grubuna erken emeklilik fırsatı verildi. İnşaat sektöründe çalışanlarından cam ve madencilik alanına kadar birçok işkolu bu listede yer alıyor. 

Mesleğe göre

Normal çalışma süresi 360 günün üzerinde çalışan bu meslek gruptaki işlere ek prim günü ekleniyor. Normal şartlarda 360 gün çalışılması gereken bir işçi daha erken emekli olabiliyor. 

5-8 yıl arasında

Ek prim ödemesi yapılan işe göre 5 ile 8 yıl arasında değişiklik gösteriyor. İşçi ve memurların yararlandıkları yıpranma süresi, üç yılı aşmamak şartıyla işçi ve memurun emekli olacağı yaştan düşürüyor.