30 / 04 / 2024

Nizamettin Aşa kim

Nizamettin Aşa kim

Emlak piyasasının hareketlenmesi taşınmaları da arttırdı. Yeni bir eve taşınmanın masrafı vatandaşın gözünü korkutuyor. Peki taşınmanın masrafı ne kadar? 

Nizameddin Aşa:Bankaların faiz kararı sektöre canlandırma getirecek

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa bankaların faiz indirimiyle ilgili değerlendirme yaptı. Aşa, "Bu karar sektöre canlandırma getirecek" dedi.  

Kentsel dönüşüm ev kiralarını ikiye katladı!

Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Nizamettin Aşa, kentsel dönüşüm uygulamaları, faiz artışı ve göç gibi etkenler nedeniyle İstanbul'da bir çok ilçede ev kiralarının geçen seneye oranla ikiye katlandığını söyledi.

İstanbul'daki öğrenciler kira fiyatlarını arttırdı!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, İstanbul’da kiraların ikiye katladığını söyledi. Nisan-Mayıs’a kadar fiyatların yüzde 30-40 civarında arttığını, geçen yıl 1000 lira olan bir evin şu anda 2 bin lira civarında tutulduğunu belirtti.

İstanbul'da üniversitelerin olduğu semtlerde kira fiyatları arttı!

İstanbul'da üniversitelerin olduğu semtlerde kira fiyatları yüzde yüz arttığını söyleyen İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa İstanbul'da öğrencilerin en çok ev aradığı ilçeler ve fiyatların en çok yükseldiği ilçeleri de sıraladı.

İstanbul'da kira fiyatları yüzde 100 arttı!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, üniversitelerin bulunduğu semtlerde kira fiyatlarının yüzde yüz arttığını söyledi.

İnşaat firmaları Türk emlakçılara destek vermeli!

Yerli emlakçılar gayrimenkul alım-satım komisyonunda 380 milyarlık pazarı yabancı şirketlere kaptırdı. İnşaat firmalarından destek istendi.

Nizamettin Aşa kimdir?

İstanbul Emlakçılar Odası’nda ikinci başkanı olarak görev alan Nizamettin Aşa kimdir? Nizamettin Aşa, konut sektörü hakkında neler düşünüyor? İşte Nizamettin Aşa ve konut sektörü ile ilgili düşünceleri...

Hakimler ve savcılar lojman kiralarına yapılan zamma karşı dava açtı

Ev sahibi–kiracı anlaşmazlıkları gündemden düşmezken bir dava haberi de hakim ve savcılardan geldi. Hâkimler ve Savcılar Derneği, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın Hâkim ve Savcı lojman kiralarına yüzde 300’e varan  zam yapması karşısında dava açtı.

Çağlar Göğüş kimdir? Çağlar Göğüş ne iş yapmaktadır?

Çağlar Göğüş kimdir? Çağlar Göğüş'ün eğitim durumu nedir? Çağlar Göğüş'ün  kariyeri ve eğitim durumu nedir? Çağlar Göğüş'ün kim olduğu ve Çağlar Göğüş'ün hangi alanlarda görevler aldığı ve detaylar...

Gür Çağdaş kimdir? Gür Çağdaş eğitim ve kariyeri nedir?

Gür Çağdaş kimdir? Gür Çağdaş'ın kim olduğu ve Gür Çağdaş'ın hangi alanlarda görevler aldığı ve eğitim durumu hakkında merak edilenler. Gür Çağdaş kimdir? ve nerelerde görev almıştır? Gür Çağdaş'ın eğitim durumu ve kariyeri hakkında merak edilen ayrıntılar...

Yeni yılda kim, ne kadar zam alacak? Memur ve emekli maaşı ne kadar olacak? Detaylar arka arkaya açıklandı!

​​​​​​​SGK ile ilgili en düşük emekli aylığı için ara zamlar gelecek. Emekli aylığı düzenlemesi için bütçe çalışmaları devam ediyor. Emekli aylığı zammı için TBMM’nin açılmasıyla birlikte harekete geçilmesi bekleniyor. Peki Ocak 2024’te en düşük memur maaşı ne kadar olacak? Kim ne kadar zam alacak?

Ek MTV'nin ayrıntıları tek tek açıklandı! Alım-satımda ek vergiyi kim ödeyecek? Hemen bakın!

Ek MTV'nin ayrıntıları tek tek açıklandı... Alım-satımda ek vergiyi kim ödeyecek? Hemen bakın...

Ünlülerin lüks evlerinin fiyat etiketleri ağızları açık bırakıyor! Kimisi 100 milyon kimisi 200 milyon dolar!

Ünlülerin şaşırtıcı derecede lüks evlere sahip oldukları ve bu evlerin hayal edilemeyecek kadar pahalı olduğu herkesçe bilinen bir gerçek. Peki, en pahalı evlere sahip ünlüler kim? İşte ayrıntılar...

Dolar neden yükseliyor? İşte o iki önemli sebebi bakın kim açıkladı!

Haber7'ye konuşan Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, dolar, euro ve altın gibi değerli metallerde yaşanan ani yükselişin sebeplerini değerlendirdi. Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, döviz kurlarındaki ve altın fiyatlarındaki ani yükselişi analiz ederek önemli açıklamalarda bulundu.

Ev kiralarında azami yüzde 25 zam uygulaması temmuzda bitiyor! Peki sonra ne olacak?

Kiracı ve konut sahiplerini ilgilendiren son dakika açıklaması yapıldı. Kritik tarih yaklaşıyor. Konut için azami yüzde 25 zam oranı uygulamasında temmuz ayında bitiyor. Peki, o tarihten sonra süreç nasıl işleyecek? Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, konu ile ilgili açıklama yaptı.

Bakan Bilgin'den son dakika açıklaması! EYT'de tarih verildi! İşte ilk maaşların yatacağı gün

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi, verdiği aradan sonra Meclis Genel Kurulu'nda bütün partilerin oylarıyla kabul edildi ve artık yasa haline geldi. Şimdi ise, EYT'de ilk maaşlar ne zaman yatacak? Kim hangi gün maaş alacak? soruları var. İşte sorularınızın yanıtları.

Merakla beklenen Esenboğa Havalimanı ihalesini kim ne kadar teklifle kazandı?

Türkiye’nen en önemli havalimanlarından Ankara’da bulunan Esenboğa Havalimanı’nın kapasitesinin geliştirilmesi ve 2025-2050 yıllarını kapsayan işletme hakkı için düzenlenen ihalenin kazananı belli oldu.

Kamu işçisine müjde! Yılın son ikramiyesi o tarihte hesaplara yatacak! Maaşa göre kim ne alacak?

Kamu çalışanlarının ikramiyeleri yarın hesaplara aktarılacak. Peki, Kamu işçisine ikramiye oranı ne kadar olacak? Maaşa göre kim kaç TL alacak? İşte detaylar...

TOGG neyin açılımı? TOGG ne demek? TOGG'un ortakları kim?

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG bugün büyük bir açılış töreni ile banttan iniyor. Peki TOGG neyin açılımı? TOGG ne demek? TOGG'un ortakları kim?

2 ay kaldı! 2023 asgari ücret ne kadar olacak? İşte tek tek açıkladılar!

2023 asgari ücret zammı büyük bir heyecan içinde beklenirken, AK Parti yetkililerinden ise açıklamalar gelmeye devam ediyor. Peki, asgari ücret için kim ne dedi? 2023 asgari ücret ne kadar olacak? İşte detaylar…

Nizamettin Aşa kim Haberi

Nizamettin Aşa kim

Kamu bankaları tarafından başlatılan 0.99 faizli konut kredisiyle konut ve inşaat sektörü rahat bir nefes aldı. Konut satışları arttı ve gayrimenkul sektörü inve kazandı. Böylelikle taşınma işleride artmaya başladı. 

Yeni Şafak Gazetesi'nden Büşra Soyal'ın haberine göre, yeni ev taşıma ve yerleşme masrafları vatandaşın gözünü korkutabiliyor. Taşınmaya hazırlanırken en önemli şey ev bütçesi oluşturmak. Finansal bir plan oluşturmak, taşınanları ek masraflardan kurtarıyor. 

Ev taşımak isteyenlerin özelikle nakliye firmalarına dikkat etmesi gerektiğini belirten İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, eşyaları gösterip pazarlık yaptıktan sonra mutlaka sözleşme yapılmasını öneriyor. Bazı firmaların önce bir araç ile taşırız deyip fiyat verdikten sonra, bir araç yetmiyor diye fiyatı yükseltip zor durumda bırakabildiğini belirten Aşa “Nakliyatçılarla taşıma şeklini, ambalajlama, kolileme şartlarını baştan konuşmak gerekiyor. Bunlarla da ilgili...