06 / 05 / 2024

ofis sektöründe değişim

ofis sektöründe değişim

Pandemi süreci ofis sektöründe değişim rüzgarları estiriyor. Mey İçki’den Borusan’a, Miele’den Allianz’a kadar yerli ve yabancı şirketler alan küçültme, uydu ofise geçme gibi yeni uygulamalar alınıyor.

Konut sektöründe alarm zilleri çalıyor! Yerel seçimler bitti, şimdi ne olacak?

Sıkı para politikası son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründe de alarm zillerini çaldırdı. En son açıklanan TÜİK verileri kredili konut satışlarında yaşanan sert düşüşler oldukça dikkat çekti.

İnşaat sektöründe aylık ortalama işgücü maliyeti 6 bin 621 TL!

TÜİK'in İşgücü Maliyeti İstatistikleri sonuçlarına göre 2022'de aylık ortalama işgücü maliyeti 11 bin 602 lira şeklinde oldu. İnşaat sektöründe aylık ortalama işgücü maliyeti 6 bin 621 TL olarak açıklandı. İşte o rakamlar...

Sanal gerçeklik teknolojisiyle emlak sektöründe kartlar yeniden dağıtılıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen sanal gerçeklik teknolojisi, oyun ve eğlence sektörlerinde etkili olurken, emlak sektöründe de pek çok şeyi değiştirdi. Konut almak isteyenler, artık bir evi şahsen görmekle sınırlı kalmıyor ve emlakçılar daha çok müşteriye ulaşabiliyor.

İnşaat sektöründe ithal işçi krizi: 'Amaç işçileri birbirine kırdırmak'!

Türkiye'de inşaat projelerinde çalışacak işçi bulmak neredeyse imkansız bir hal aldı. Bu soruna çözüm bulmak isteyen sektör temsilcileri ithal işçi tavsiyesinde bulunurken Dev Yapı-İş'in sert yanıt gecikmedi.

Ticaret Bakanı Bolat: Emlak sektöründe köpük kalkıyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat otomobil ve emlak piyasalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat otomobil fiyatlarının düştüğü belirtirken, emlak sektöründe de köpüğün kalktığını söyledi.

Değerleme raporları konut sektöründe sihirli değnek etkisi yaratabilir!

Kat Mülkiyeti Kanunu’ndan kaynaklanan anlaşmazlıklar için başlayan arabuluculuk şartını değerlendiren, EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, değerleme raporlarının konut sektöründe sihirli değnek etkisi yaratabileceğini söyledi.

Fibabanka ve HDI Sigorta güç birliği yaparak dijital sigorta şirketi Fibasigorta’yı kurdu!

Dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla birlikte sigorta sektöründe değişim rüzgarları esiyor. Gelişen yeni nesil teknolojiler sigorta sektöründe de dijital dönüşümü hızlandırdı. Fibabanka ve HDI Sigorta ortaklaşa Fibasigorta’yı kurarak dijital sigortacılığa adım attı.

Konutta atılan adımlar hazır beton sektöründe heyecan yarattı!

İlk Evim İlk İşyerim, Yeni Evim Konut Finansman Programı gibi uygulamalar hazır beton sektöründe de heyecan yarattı. İşte detaylar...

Alışveriş alışkanlığında görülmemiş değişim! Veriler tek tek yorumlandı! Çıkan sonuç herkesi şaşırttı! İşte detaylar!

Alışveriş alışkanlığında köklü değişim yaşandığı T.C. Ticaret Bakanlığı E-Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) aracılığıyla açıklandı. İşte haberin detayları!

Fiat Egea Cross fiyatlarında görülmemiş değişim! Mayıs fiyat listesinde 184 bin lira yaptı Hybrid seçeneği de eklendi

Fiat Egea Cross, teknolojik donanımları, yerden yüksek SUV yapısı, heybetli şasi ile sağladığı kaslı görüntüsü, Hybrid motor seçenekleri, az yakan ideal tüketim verileri sunan sürüş sistemleriyle tüketicinin en çok rağbet gösterdiği araçlardan. Fiat Egea Cross fiyatından büyük değişim var!

Çimento sektöründe üretim, iç satış ve ihracat geriledi!

Açıklanan resmi verilere göre, çimento sektöründe üretim, iç satış ve ihracat geriledi...

Konut sektöründe trendler değişti!

Pandemiyle beraber konut sektöründe trendler değişti. Yeni ev arayan kişiler, birçok farklı taleple geliyor. Peki yeni ev alacak kişiler hangi kriterlere dikkat ediyor? İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe sürdürülebilirlik ön plana çıktı!

Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'nı imzalamasıyla sürdürülebilir şehirler ön plana çıktı. İnşaat sektörü bu değişimi konut üretimine taşımaya hazırlanıyor. 

ofis sektöründe değişim Haberi

ofis sektöründe değişim

Pandemi süreci ofis sektöründe değişim rüzgarları estiriyor. Yeni normalde ofisler de eskisi gibi değil. Mey İçki’den Borusan’a, Miele’den Allianz’a kadar yerli ve yabancı şirketler alan küçültme, uydu ofise geçme gibi yeni uygulamaları devreye alıyor. Dünya, koronavirüs pandemisi ile birlikte artık eskisi gibi değil. Virüsün yayılımını yavaşlatmak üzere aylarca insanların evlere kapanması, şirketlerin iş yapış süreçlerini de değiştirdi. Artık hayatımızda birçok süreç online kanallar üzerinden yürütülüyor. Yeni normalde insanlar işyerlerine dönseler bile ofisler de eskisi gibi değil. Sosyal mesafenin ve hijyen şartlarının en önemli kriter olduğu şu dönemde şirketler de ofis seçimlerini değiştiriyor. Bu durum ofis sektöründe değişim rüzgarlarının esmesini ve yeni çalışma alanlarının oluşmasını sağlıyor. Ekonomist Dergisi yazarı Levent Gökmen Demirciler, yeni dönemde şirketlerin ofis yaklaşımlarını mercek altına aldı...

Araştırmamızın...