02 / 05 / 2024

opec petrol üretimi mart

opec petrol üretimi mart

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), küresel petrol talebinin bu yıl, geçen yıla göre günlük bazda yaklaşık 6 milyon varil artışla 96 milyon 500 bin varil olacağını açıkladı.

OPEC'in ekim ayı petrol üretimi günlük 80 bin varil arttı

OPEC'in ham petrol üretimi ekim ayında önceki aya oranla günlük 80 bin varil yükselişle 27,9 milyon varile kadar çıktı. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye doğal gaz ve petrol arayışında plan değişikliğine gitti! 2024 milat olacak

Türkiye'nin 2024 yılında yapacağı arama ve sondaj çalışmaları artacak. Gelecek yıl ham petrol ve doğal gaz arama ve üretimi kapsamında kara ve deniz alanlarında 250 kuyuda sondajlama yapılacak. İşte tüm detaylar...

OPEC'in petrol üretimi Eylül ayında günlük 273 bin varil arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) ham petrol üretimi Eylül ayında önceki aya göre günlük 273 bin varil artış göstererek, 27,75 milyon varile çıktı.

Benzin, motorin, LPG'de tehlike çanları! Petrolde tahminler değişti: Akaryakıta yeni zam geliyor mu? 

Petrol, OPEC+'ın üretimi frenlemesi ve talep görünümünün iyileşmesinin ardından yılbaşından bu yana neredeyse yüzde 10 yükseldi. Şimdi de Goldman Sachs petrol tahminini yükseltti. Peki akaryakıta yeni zam geliyor mu? 

Küresel petrol arzı Ağustos ayında günlük yaklaşık 280 bin varil artış gösterdi!

Açıklanan rakamlara göre, dünyada günlük petrol üretimi Ağustos ayında bir önceki aya göre yaklaşık olarak 280 bin varil artış göstererek, 101,5 milyon varil seviyelerinde gerçekleşti.

Suudi Arabistan kesintiyi uzattı, brent petrolün varil fiyatı 90 doları aştı!

Suudi Arabistan, Temmuz ayı itibarıyla uygulamış olduğu günlük 1 milyon varil gönüllü petrol üretimi kesintisini sene sonuna kadar uzattığını açıkladı. Yaşanan bu gelişmeyle brent petrolün varil fiyatı 90 doları aştı...

Küresel petrol arzı Temmuz ayında yaklaşık 1 milyon varil azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, dünyada günlük petrol üretimi geçen ay, bir önceki aya göre 910 bin varil azaldı ve 100 milyon 900 bin varil seviyelerinde gerçekleşti.

OPEC'in petrol üretimi Haziran'da 91 bin varil artışla 28 milyon 190 bin varile çıktı!

Açıklanan rakamlara göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC), petrol üretimi Haziran ayında bir önceki aya göre günlük 91 bin varil artış göstererek, 28 milyon 190 bin varile çıktı.

Küresel petrol arzı Haziran ayında yaklaşık yarım milyon varil arttı!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, dünyada günlük petrol üretimi geçen ay, bir önceki aya göre 480 bin varil artış gösterdi ve 101 milyon 760 bin varil seviyesinde gerçekleşti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: Adıyaman'da günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapılıyor

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar,  Adıyaman'da, günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapıldığını açıkladı. İşte detaylar...

OPEC açıkladı: Küresel petrol arzı 1 milyon varil azaldı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Küresel petrol arzında mayıs ayında önceki aya göre günlük düşüş olduğunu açıkladı. İşte detaylar...

Son dakika! ABD petrol fiyatı tahminini yukarı yönlü revize etti!

Aktarılan detaylara göre, ABD Enerji Enformasyon İdaresi, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerin yer aldığı OPEC+ grubu üyesi ülkelerin üretim kesintilerini gerekçe göstererek Brent tipi petrol fiyatı tahminini yukarı yönlü revize etti.

OPEC'in ek üretim kesinti kararı petrol fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Suudi Arabistan'ın günlük 1 milyon varil ek üretim kesintisi kararından sonra petrol fiyatları artış gösterse de küresel ekonomik resesyon endişeleri ve jeopolitik gerilimlerin fiyatları varil başına 90 doları geçmeyeceği hesaplanıyor.

opec petrol üretimi mart Haberi

opec petrol üretimi mart

OPEC'in mart ayına ilişkin petrol piyasası raporuna göre, talepteki artış tahmini güçlü ekonomik toparlanma beklentilerinden kaynaklanıyor.

Sputniknews'de yer alan habere göre; yılın ikinci yarısında petrol talebini olumlu yönde etkilemesi öngörülen ekonomik toparlanmanın ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik aşılama çalışmalarının yaygınlaşmasının yanı sıra ekonomik destek paketleri ve salgına yönelik tedbirlerin hafifletilmesiyle desteklenmesi bekleniyor.

Akaryakıt tüketiminin, araç kullanımının artışa geçmesi öngörülen yaz döneminin başlamasıyla talepteki toparlanmada ana faktör olacağı tahmin ediliyor. Öte yandan, piyasalarda, salgındaki gelişmelere ve sürü bağışıklığı hedeflerine ulaşma hızına bağlı olarak yıl boyunca risk seviyesinin yüksek kalacağı öngörülüyor.

İş gücü piyasalarındaki gelişmeler, salgının talebe yapısal etkisi, yeni enerji politikaları ve büyük ölçekli parasal ve mali teşvik önlemlerinin etkinliği gibi faktörlerin kısa vadede petrol talebini daha da etkileyeceği tahmin ediliyor....