24 / 07 / 2024

pay paylaşımı

pay paylaşımı

Tüm inşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş bugünkü yazısında ''Müteahhit ve arsa sahibi arasındaki dengeli oran (yüzde) yani arsaya karşılık, daire-dükkan paylaşımı nasıl olmalıdır?'' sorusunu yanıtladı.

Miras nasıl pay edilir? Kardeşler arasında çatışma çıkmadan miras paylaşımı nasıl olur? 

Miras paylaşımları konusu, Türkiye'de aileler arasında sorun olmaya devam ediyor. Yaşanan bu süreç, miras paylaşımı için özel kuralların uygulanması ile birlikte daha da karmaşık hale geldiği kaydedildi.

Baba vefat edince miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras paylaşımları aileler arasında yaşanan en çok anlaşmazlık nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreçte, miras paylaşımı nasıl yapılır? Kim, ne kadar miras payı alır? 

Kardeşler arasında miras paylaşımı! Kız ve erkek çocuklar arasında miras nasıl paylaştırılır? 

Miras anlaşmazlıklarında yapılacak olan kurallar kardeşler arasında nasıl paylaşılacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, kız ve erkek çocuklar arasında miras payı farkı var mıdır? Nasıl paylaşım olur? İşte haberlerin ayrıntıları...

Üvey anne ve çocukların miras paylaşımı nasıl olur? Kime, ne kadar miras payı düşer?

Miras paylaşımlarında uygulanan kurallar değişkenlik gösterebiliyor. Peki üvey anne ile çocukların miras paylaşması durumunda kime, ne kadar miras payı düşer? İşte üvey anne ve çocukların miras paylaşımı ile ilgili detaylar...

Miras paylaşımında kardeşler farklı pay alabilir mi? 

Miras paylaşımında kardeşler farklı pay alabilir mi sorusu sıklıkla merak edilir. Miras hukukunda bu konu ile ilgili yasal düzenlemeler yapılmış olup gerekli yerlerde uygulanır. Peki kardeşler miras sürecinde farklı pay alabilir mi ve farklı pay almak yasak mı? İşte detaylar...

Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır? Anne sağken miras paylaşımı nasıl olur?

Miras konusunda pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan bazıları da “Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır? Anne sağken miras paylaşımı nasıl olur?” sorularıdır. İşte bu soruların yanıtları!

Miras paylaşımında buna dikkat! Herkesin başına gelebilir! Kime ne kadar pay düşüyor?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde vefat eden kişilerin miras paylaşımını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Mirasçılar dikkat! Gayrimenkul paylaşımında bu hususlara dikkat edin!

Bir kimsenin, ölümü üzerine varislerine kalan malları ve borçlarına miras deniyor. Üzerinde gayrimenkuller bulunan bir kişinin vefat etmesi durumunda mirasçılar mal paylaşımının nasıl olacağını merak ediyorlar. Çocuklar ile eşin mirastaki payı ne kadardır? Saklı pay nedir? İşte miras paylaşımı hakkı

Müteahhit ve arsa sahibi arasındaki pay paylaşımı nasıl olmalı?

Tüm inşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş bugünkü yazısında ''Müteahhit ve arsa sahibi arasındaki dengeli oran (yüzde) yani arsaya karşılık, daire-dükkan paylaşımı nasıl olmalıdır?'' sorusunu yanıtladı.

Servet GYO'da hissedarlar arası pay alım satımı!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda hissedarlar arası pay alım satımını paylaştı.

Aileye özgülenen malların paylaşımı nasıl yapılır?

Eşlerin kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarına sajip olduğu paylaşmalı mal rejiminde, mal rejiminin sona ermesi halinde, aileye özgülenen mallar ne olur? Aileye özgülenen malların paylaşımı nasıl yapılır?

Boşanma davasında mal paylaşımı nasıl olur?

Boşanma sürecinde merak edilen hususların başında mal paylaşımının nasıl olacağı yer alıyor. Evlilik öncesinde ve evlilik sırasında edinilen mallar nasıl paylaşılır? Boşanma davasında mal paylaşımı nasıl olur?

İzale-i şuyu davasında mal paylaşımı nasıl yapılır?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısında izale-i şuyu davasında mal paylaşımının nasıl yapıldığı ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor.

pay paylaşımı Haberi

pay paylaşımı

Antalya Falezler'de deniz manzarası olan bir bina yıkılıyor örneğin. Her katta 1 daire var, bina da 6 katlı olacak. Müteahhitin inşaat maliyeti 2 milyon TL civarı. Müteahhite sadece en üstteki daire kalıyor. Onun da satış fiyatı 4 milyon TL. yüzdeye baktığınız zaman müteahhit bu inşaatı 1/6 (yüzde 16) ile yaptı. Arsa sahiplerine yüzde 84 verdi. Ama 2 milyon TL kârı var... 


Bu hafta ki yazımızda, arsa sahipleri tarafından aldığımız yoğun mailler ve sosyal medya hesaplarımızdan sorulan sorular doğrultusunda; herkesin bildiği ama birçok kimsenin tam bilmediği bir konuya değinelim, açıklık getirelim istedik. Müteahhit ve arsa sahibi arasındaki dengeli oran (yüzde) yani arsaya karşılık, daire-dükkan paylaşımı nasıl olmalıdır? 


Öncelikle şu soruyu sormak gerekiyor: 

Neye göre yüzde, kime göre yüzde, neyin yüzdesi ? 

Son yıllarda inşaat...