05 / 05 / 2024

Periskop Analiz raporu 2016

Periskop Analiz raporu 2016

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık her ay yayınladığı 'Periskop Analiz' yayınının 30. sayısını yayınladı. Analizde; konut kredisindeki değişim ve Tüketici Fiyatları Endeksi gibi önemli konuların yorumları yer alıyor.

İmar Yasasına Takılanlar Derneği: Meclis'e sunulan teklif güvenli binaların kayıt altına alınmasını kapsıyor!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Türkiye'nin X sosyal medya hesabından imar barışı ile ilgili bir paylaşım yapıldı ve "Sunulan kanun teklifinde Afet Risk Analiz Raporu alınarak güvenli binaların kayıt altına alınmasını, ekonomiye kazandırılmasını kapsamaktadır" denildi. İşte ayrıntılar...

AFAD depremin birinci yıl raporunu açıkladı!

Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin birinci senesinde AFAD’ın ‘Deprem Analiz Raporu’na göre, depremlerde 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti ve 107 bin 204 kişi de yaralandı.

Konut sektöründe Ocak 2022'de neler yaşandı?

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay düzenli şekilde yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 98. sayısı yayınlandı. Peki konut sektöründe Ocak 2022'de neler yaşandı?

Konut sektöründe Aralık 2021'de neler yaşandı?

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay düzenli şekilde yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 97. sayısı yayınlandı. Peki 2021 Aralık ayında konut sektöründe neler yaşandı?

Konut sektöründe Eylül 2021'de neler yaşandı?

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay düzenli şekilde yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 95. sayısı yayınlandı. Peki 2021 Eylül'de konut sektöründe neler yaşandı?

Ağustos 2021'de konut sektöründe neler yaşandı?

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay düzenli şekilde yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 94. sayısı yayınlandı. Peki Ağustos 2021'de konut sektöründe neler yaşandı?

Temmuz 2021'de konut sektöründe neler yaşandı?

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay düzenli şekilde yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 93. sayısı yayınlandı. Peki Temmuz 2021'de konut sektöründe neler yaşandı?

Konut sektörünün Haziran 2021 karnesi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 92. sayısı yayınlandı. İşte konut sektöründeki son durum...

Mayıs 2021'de konut sektöründe neler yaşandı?

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her ay yayınlanan "Periskop Analiz" yayınının 91. sayısı yayınlandı. İşte konut piyasasındaki son durum...

İstanbul'un o ilçesindeki 7 bin 300 bina riskli!

Saadet Partisi Güngören İlçe Başkanlığı, Güngören ilçesine ilişkin bir deprem ve kentsel dönüşüm analiz raporu yayınladı. Raporda, Güngören'in tamamının kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğu ve 7 bin 300 binanın İstanbul depreminde büyük hasar göreceği belirtildi.

Kalite belgeli ve denetimli hazır beton hayat kurtaracak!

Düzce Depremi’nin 20’nci yıl dönümü vesilesiyle açıklamada bulunan ERMCO ve Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, mevcut binalarda halkımızın sağlıklı ve güvenilir deprem performans analiz raporu almasını sağlamak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Eva Gayrimenkul Periskop'un 38. sayısını yayınladı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her 3 ayda bir yayınlanan ''Periskop Analiz'' verilerinin 38. sayısını yayınladı. 

Eva Gayrimenkul Periskop'un 55. sayısını yayınladı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından her 3 ayda bir yayınlanan ''Periskop Analiz'' verilerinin 55. sayısı yayınlandı. 

Periskop Analiz raporu 2016 Haberi

Periskop Analiz raporu 2016

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık her ay yayınladığı 'Periskop Analiz' yayınının 30. sayısını yayınladı. Analizde; konut kredisindeki değişim ve Tüketici Fiyatları Endeksi gibi önemli konuların yorumları yer alıyor. 


KONUT KREDİSİNDEKİ DEĞİŞİM

Şubat Nisan’dan Nisan’a değişimi %10 artış göstermiş durumda. Geçen yılın aynı döneminde %19 büyüyen konut kredileri bu yıl %10 büyüyebildi. Kredi miktarının 2016’nın ikinci çeyreğinde durağanlaşacağını ancak yıl içinde tekrar hareketleneceğini öngörmekteyiz.


MERKEZ BANKASI KONUT FİYAT ENDEKSİ

Mart Ayı Merkez Bankası verilerine göre konut fiyatları enflasyonun üstünde artıyor. Mart ayında endeks, bir önceki aya göre % 1,09 artış gösterdi ve bir önceki yılın aynı ayına göre de % 15,33 artış kaydedildi. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 19,57, 9,87 ve 16,69 oranlarında artış gösterdi.


TÜRKİYE İPOTEKLİ...