24 / 07 / 2024

plaka tanıma sistemi nedir

plaka tanıma sistemi nedir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, plaka tanıma sistemleri üzerinden ortalama hız tespiti yapılacağını ve cezaların buna göre yazılacağını belirterek, "İlk uygulama Ankara'nın etrafındaki devlet kara yollarında başlatılacak" dedi.

Araç sahipleri dikkat! Akaryakıtta yeni düzenleme zorunlu hale gelecek! 

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın akaryakıt alanında usulsüz fatura kullanımından kaynaklanan vergi kayıplarının önüne geçilmesi için 1 Ocak 2025’te zorunlu hale getireceği ‘Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne (UTTS) ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Tapu Daireleri nasıl çalışıyor? Çalışma saatleri ve randevu sistemi nasıl işliyor? 

Vatandaşlar Tapu Müdürlüğü'ne başvuru yapmadan önce çalışma saatleri, randevu sistemi ve gerekli belgeler gibi konularda bilgi sahibi olmak zaman kazanmanızı ve işlemlerinizi daha hızlı tamamlamanızı sağlayabilir.

Almanya’da konut fiyatları fahiş oranda artınca Almanlar köylere göç etmeye başladı!

Büyük kentlerde konut fiyatlarının fahiş oranda artmasından sonra Almanlar, köylere yönelmeye başladı. Ayrıca, evden çalışma sistemi de köye göçü hızlandırdı.

Konut kira fiyatlarındaki artıştan mağdur olan kiracılar rotayı Ankara'ya çevirdi! Antalya'dan Meclis'e yürüyorlar...

Antalya'da artan konut kira fiyatları nedeniyle mağdur olan yüzlerce kişi tarafından kurulan 'Kiracılar Dayanışması Platformu'nun 16 üyesi, hazırladıkları 36 maddelik dosyayı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) siyasi partilere sunmak için yola çıktı.

Akaryakıtta geri sayım! Yeni döneme az kaldı

Akaryakıt sektöründeki kayıt dışılığı engellemek amacıyla 1 Ocak 2025’ten itibaren devreye girecek Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi için (UTTS) çok kısa süre kaldı.

Konut kiralama sistemi baştan sona değişiyor!

Son günlerin gündem maddeleri arasında yer alan konut kiralama sistemi baştan sona değişiyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Artık o sistem zorunlu hale geldi! Bakan Mehmet Şimşek duyurdu!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milyonlarca araç sahibini ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı. Akaryakıt piyasasına yönelik Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'nin hayata geçirileceğini ifade etti. İşte detaylar...

Akaryakıt istasyonlarında son dakika değişikliği! Akaryakıt alan araçlara takılacak! Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Akaryakıt istasyonlarına, akaryakıt alan araçların bilgisini aktaran taşıt tanıma okuyucu sistemini, 2024 yılının sonuna kadar en az bir pompalarına taktırma zorunluluğu geldi. İşte ayrıntılar...

QNB Finansbank'tan inanılmaz müjde! Hemen buraya bakıp, siz de kazanın!

QNB Finansbank, birikimlerini değerlendirmek isteyen müşterilerine cazip bir fırsat sunuyor. Yeni vadeli hesap teklifi ile yüzde 29.00'a varan tanışma faizi ile birikimlerinizi artırabilirsiniz. İşte ayrıntılar...

Vakıfbank'tan 'Borsaya 0 Komisyonla Merhaba' kampanyası!

Vakıfbank, 'Borsa Tanışma' kampanyasıyla yatırımcılara "0" komisyonla borsa kapılarını aralıyor! İşte ayrıntılar...

Bir tıkla, vadeli mevduata yüzde 40 kazandıran kampanya! 150.000 TL’nin bir aylık getirisi ne kadar?

Akbank'tan yatırımcılarına mevduat faizi kampanyası geldi. Akbank, tanışma kampanyası kapsamında yüzde 40’a varan oranda mevduat faizi sunulacağını belirtti. Peki, 150.000 TL’nin bir aylık getirisi ne kadar? İşte detaylar...

Uygun ödeme koşulları ile Nissan X-Trail bayilerde! Haziran zammı ne kadar oldu?

Nissan X-Trail, gelişmiş güvenlik teknolojileriyle donatılmıştır. Bu teknolojiler arasında akıllı acil frenleme, şerit takip asistanı, kör nokta uyarısı, trafik işareti tanıma ve adaptif hız sabitleyici gibi özellikler bulunur. İşte 06 Haziran 2023 fiyat listesi.

Honda CRV Nisan ayı fiyatları merak ediliyor! İşte 06 Nisan 2023 fiyat listesi

2023 CR-V standart sürücü yardımı teknolojisiyle donatıyor. Yeni standart kör nokta izlemenin yanı sıra, kompakt SUV artık bir sürücü dikkat monitörü, trafik işareti tanıma ve arka koltuk hatırlatıcısı ile birlikte geliyor.

plaka tanıma sistemi nedir Haberi

plaka tanıma sistemi nedir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehirler arası yolculuklarda radar sisteminin değişeceğini söyledi. Yeni sistemde cezalar ortalama hız üzerinden yazılacak. Ceza yememek için radarı görünce yavaşlamak yetmeyecek. İlk uygulama Ankara etrafındaki kara yollarında başlayacak.

Soylu, Ankara'da katıldığı Trafik Birim Amirleri 2'inci Etap Koordinasyon Toplantısında, "Aracın görüldüğü iki nokta arasındaki mesafe ile geçen zamanı hesaplayarak hız denetimini planlıyoruz" dedi.

TUZAK RADAR YERİNE ORTALAMA HIZ YAKLAŞIMI

Trafik yönetimindeki önemli değişimi aktaran Soylu, "Trafik yönetimindeki önemli bir değişimi de denetim anlayışımızda gerçekleştirdik. Sürücülerde farkındalık oluşturan, algılanan yakalanma duygusunu arttırmaya dönük; hata yapılmasını bekleyen değil hata yapmadan farkındalık oluşturan, bir denetleme anlayışı getirdik. İşte, tuzak radar uygulamasının yerine ortalama hız koridoru yaklaşımı, bu şekilde ortaya çıktı. 2017 yılında Edirne'den Şanlıurfa'ya kadar uzanan 2 bin 155 kilometrelik otoyol ağında...