07 / 05 / 2024

roman vatandaşlara ev müjdesi

roman vatandaşlara ev müjdesi

Hükümetin seçim beyannamesinde yer alan Roman vatandaşlarla ilgili Strateji Belgesi Resmi Gazete’de yayınladı. Buna göre Romanların istihdam, barınma ve sosyal hizmetlere yönelik sorunlarını çözüme kavuşturulacak.

Ali Kurt'tan vatandaşlara, kamu bankalarına, sektör temsilcilerine ve merkezi yönetime dönüşüm çağrısı!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinden sonra kentsel dönüşüm de en çok konuşulan konular arasında yer alırken, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt da riskli yapıda oturduğunu düşünen vatandaşlara, kamu bankalarına, sektör temsilcilerine ve merkezi yönetime çağrı yaptı.

Cumhur İttifakı ABB Başkanı adayı Turgut Altınok'tan evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut müjdesi!

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı adayı Turgut Altınok düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Altınok Ankara'daki emeklilere ayda 5 bin TL vereceklerini müjdeleyerek  evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut sahibi olacağını söyledi.

Yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

AK Parti'nin İBB İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum'un İstanbul'daki dönüşüme ilişkin açıklamalarının ardından yeni yasa yeniden gündem oldu. Peki yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

KKTC’de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar Meclis gündemine geliyor! Hükümet takipte!

KKTC'de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar için hükümet inceleme başlattı. Konunun yakın zamanda Meclis'e gelmesi planlanıyor. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuya ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu.

İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi! 25 bin TL'lik katkı sağlanacak!

İzmir'de meydana gelen kuvvetli yağışlardan sonra deniz taştı. Bu kapsamda İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi. Hasar tespit çalışamalarından sonra vatandaşlara 25 bin TL'lik katkı sağlanması planlanıyor.

Ekrem İmamoğlu’ndan evleri depreme dayanıksız olan vatandaşlara çağrı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, evleri depreme dayanıksız olan vatandaşlara çağrı yaparak, bina sahiplerini cesur olmaya ve pratik hamleler yapmaya davet etti.

Vatandaşın ev alma umudu dip seviyede!

Tüketici Güven Endeksi verilerine göre vatandaşın ev ve araba alma umudu dip seviyede. Otomobil alma beklentisi ise konuttan sonra en düşük ikinci değeri aldı.

'Gayrimenkule yatırım yapmanın tam zamanı' Eskişehir'de ev fiyatları çakıldı! 

Ev almak isteyen vatandaşlar konut fiyatlarını mercek altına aldı. Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, Gayrimenkule yatırım yapmanın tam zamanı diyerek vatandaşlara tavsiyelerde bulundu. 

Ev fiyatlarının düşmesi söz konusu değil: Nüfus arttıkça, fiyat artışı devam eder! 

Ev almak isteyen vatandaşlar konut fiyatlarının seyrini merak ediyor. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, konut fiyatlarında düşüş olacağını ümit eden vatandaşlara konu hakkında açıklamalar yaptı.

Ev almak isteyenlere müjde indirim geldi: 2+1 prefabrik ev 259 bin 900 TL'ye, 3+1 prefabrik ev 378 bin 900 TL'ye düştü! 

Prefabrik ev almayı düşünen vatandaşlara indirim müjdesi geldi. 2+1 prefabrik ev 259 bin 900 TL'ye, 3+1 prefabrik ev 378 bin 900 TL'ye düştü. İşte diğer indirimli ev fiyat listesi...

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Devlet prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara sosyal destekte bulunuyor. Peki, Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Destek kesesi açıldı: Ev alacaklara, onaracaklara 500 bin TL'ye kadar nakit, geri ödemesiz para verilecek! 1+1, 2+1, 3+1

Devlet ihtiyaç sahibi milyonlarca kişiye destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda ev alacak ya da evini onaracak vatandaşlara 35 bin TL ile 500 bin TL arasında destek veriyor. İşte destek ödemelerine ilişkin tüm detaylar...

Ucuz arsa alıp ev yapmak isteyenlere müjde! 81 ilde çalışmalar başladı: İmarlı hazine arazileri geliyor...

Arsa alıp ev yapmak isteyen vatandaşlara müjdeli haberi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki duyurdu. Bu kapsamda devlet arazilerini imara açarak satışa çıkaracak. İşte detaylar...

roman vatandaşlara ev müjdesi Haberi

roman vatandaşlara ev müjdesi

Hükümet seçim beyannamesinde yer alan vaatlerini bir bir hayata geçiriyor. 64. Hükümet Programı’nda da yer alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Strateji Belgesi’nde Romanların eğitim, sağlık, istihdam, barınma ve sosyal hizmetlere yönelik sorunlarını çözüme kavuşturacak yol haritası yer alıyor. Roman vatandaşların tamamının nüfus cüzdanına sahip olması da sağlanacak. Bu kapsamda Roman vatandaşlar yeni doğan çocukların nüfusa kaydı ile ilgili süreçler konusunda bilgilendirilecek. Hali hazırda nüfus cüzdanına sahip olmayanlar belirlenerek kayıt işlemleri gerçekleştirilecek.


Roman vatandaşların yaşam biçimleri ve talepleri dikkate alınarak özgün konut projeleri hayata geçirilecek. Öncelikli olarak Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadıkları mahallerden başlanalacak. Roman vatandaşların yaşadıkları illerin sağlık hizmet sunum kapasiteleri ile göç ettikleri bölgelerdeki Toplum Sağlığı Merkezlerinin mobil...