05 / 05 / 2024

rusya ikincil konut fiyatları

rusya ikincil konut fiyatları

Rusya'da ikincil konut fiyatları son 5 yılın en düşük seviyesine düştü. İkincil konut fiyatları 2016'dan beri ilk kez metrekare başına bin doları aşmadı.

Yurt dışından konut almak isteyenler dikkat! İşte Rusya'da konut yatırımı en fazla kazanç getiren şehirler!

Yurt dışından konut almak isteyenler en fazla kazanç getiren şehirleri merak ediyor. Rusya’da bugün yatırım için konut satın alımının en fazla gelir getirdiği şehirler açıklandı. İşte o şehirler...

Ruslar en çok Türkiye'den konut almak istiyor!

Rusya vatandaşlarının yurt dışında konut edinme talepleri 2024 yılının ilk çeyreğinde yarı yarıya azalırken, Ruslar'ın en çok Türkiye'den konut almak istediği belirtildi.

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

Ruslar Antalya'yı terk ediyor! Konut fiyatları ve kiralar yüzde 25 geriledi!

Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkeden yoğun göç alan Antalya'da yabancı nüfusu son zamanlarda azalmaya başladı. Rusların, konut ve kira bedellerindeki yüksek artıştan dolayı Antalya'yı terk etmesiyle konut ve kiralarda yüzde 25 düşüş meydana geldi.

Kredi faizleri arttı, konut talebi yüzde 35 azaldı!

Rusya’da artan konut kredisi faizleri sonrası Moskova’da satılık dairelere talep kısa zamanda yüzde 35 azaldı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Rusya'da 5 yıl sonra inşaat sektöründe lider değişti...

Rusya'da 2023 senesinde en fazla konut inşa eden firma GK Samolet oldu. Sektörde liderlik son beş yıldır GK PİK'in elindeydi. İşte haberin detayları...

Yatırımcılar dikkat! Rusya'nın hangi şehirlerinden konut almak en kolay?

Rusya'da yapılan yeni bir araştırma şehirleri yeni konut edinme kolaylığına göre sıraladı. Peki Rusya'nın hangi şehirlerinden konut almak en kolay?

Rusya'da sosyal konutların metrekare fiyatı yüzde 4 arttı!

Rusya İnşaat Bakanlığı’nın, sosyal yardım kapsamındaki konut alımları için belirlediği standart konut metrekare fiyatı 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yüzde 4 arttı.

Konut satışları 2025'e kadar 5,4 milyona yükselecek!

ABD ikincil piyasasında konut ipotek kredisinin önde gelen kaynağı olan Fannie Mae, konut satışlarının 2025'e kadar 5,4 milyona yükseleceğini öngörüyor. İşte ayrıntılar...

Konut sektöründe 'Balon' fiyatlar söndü! Yabancı yatırımcı tekrar gelecek!

Türkiye'de yabancıya konut satışlarının yeni yılda tekrar canlanması bekleniyor. Rusya-Ukrayna savaşından sonra başlayan göç sebebiyle artan konutlarda balon fiyatlar sönmeye başladı. 

Son 3 yılın rekoru: Yeni konut projeleri satılmıyor mu?

Rusya'nın federal bölgelerinde müşteri bulamayan yeni konut oranları 3 yılın rekorunu kırdı. Ülkede satılamayan konut hacmi 2020 Ocak ayından bu yana ilk kez 71 milyon metrekareyi aştı.

Rusya'da yeni konut fiyatları 3 senede yüzde 90 arttı!

Ticari emlak yatırımlarının adeta rekor kırdığı Rusya'da yeni konut fiyatları 3 senede yüzde 90 artış gösterdi. İşte konu ile ilgili aktarılan detaylar...

Rusya’da yeni konut fiyatlarında rekor artış! üç seneda yüzde 90 arttı!

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Rusya’da son 3 senede yeni konutların fiyatlarının yüzde 90 oranında arttığını söyledi. Üç sene önce dolar 77 ruble iken bugün 89 ruble bandında. 

rusya ikincil konut fiyatları Haberi

rusya ikincil konut fiyatları

Rusya'da ikincil konut fiyatları son 5 yılın en düşük seviyesine düştü. Konuyla ilgili bilgilere TSIAN şirketi raporunda yer verildi. Dik Gazete'den Fuad Safarov'un haberine göre; Raporda, 2020'nin üçüncü çeyreğinin sonunda, Rusya'da ikincil konutların dolar cinsinden ortalama maliyeti 5 senelik minimumunu güncelledi: 

2016'dan beri ilk kez metrekare başına bin doları aşmadı.

Uzmanlara göre, 2016'nın ilk ayına bakıldığında, ruble bazında, Rusya ikincil pazarında bir "kare" nin ortalama fiyatı yüzde 4 yükseldi, dolar bazında ise yüzde 11,5 düştü (960 dolara). 

Söz konusu çalışma, 100 bin nüfuslu Rus kentlerindeki (toplam 128 şehir, Moskova ve Leningrad bölgeleri dahil) arz fiyatlarını inceledi. 

TSIAN, ikincil piyasadaki gayrimenkul değerinin durgun olduğuna dikkat çekti: Üçüncü çeyrekte, ruble cinsinden fiyat etiketi metrekare başına yüzde 0,2 azaldı ve 76,7 bin ruble oldu.  

Rapora göre,...