04 / 05 / 2024

rusya petrol ihracatı

rusya petrol ihracatı

Rusya'nın petrol ihracatı gelirleri bu yılın ilk yedi ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,9 doğal gaz ihracatı gelirleri yüzde 5,3 azaldı.

Rusya benzin ve motorin ihracatını askıya alıyor! Akaryakıt fiyatları yeniden tırmanacak mı?

Rusya, 1 Mart’tan itibaren 6 ay süreyle petrol ürünlerinin (benzin ve motorin) ihracatını askıya alıyor. Peki akaryakıt fiyatları nasıl etkilenecek? Beklentiler neler? Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından açıkladı. İşte vatandaşların yorumları...

Ucuz petrol sayesinde akaryakıt fiyatları düşürebilir! İşte o öneriler...

Türkiye’nin Rusya’dan tedarik ettiği petrol ile sağladığı 2 milyar dolar tasarrufun, akaryakıt fiyatlarına da yansıması bekleniyor. Peki bu nasıl olabilir? Dr. Cem Başlevent, tek tek açıkladı. 

Yapıköse İnşaat Petrol Nakliyat Tarım Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yapıköse İnşaat Petrol Nakliyat Tarım Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Sedat Kaynak tarafından kuruldu.

Türkiye'ye petrol ihracatı için tarih verildi

Irak Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani, Irak’tan Türkiye’ye petrol ihracatının yeniden yapılması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), petrol firmaları ve Türkiye ile anlaşma sağlanacağını duyurdu. İşte haberin ayrıntıları...

Küresel piyasalarda yükseliş trendi devam ediyor. Son gelişmeler için hemen bakın!

ABD istihdam verisi sonrası yeni haftada hisse senetleri piyasaları ralli yapıyor. Emtia tarafında ise iki ülkeden gelen açıklamalar etkisini gösterdi. Suudi Arabistan ve Rusya petrol arz kesintilerini yıl sonuna kadar sürdüreceğini açıkladı.

Türkiye ve Rusya, ihracatta Avrupa’nın öncüsü olacak!

OECD ve FAO’nun ortak hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunu paylaştı Rapora göre, Doğu Avrupa’daki tarımsal ürünlerin, özellikle tahılın, ihracatındaki büyüme, Türkiye ve Rusya’nın üzerinde yoğunlaşacak.

Özkaratay İnşaat Petrol Ürünleri Kimyevi Maddeleri Gıda Hafriyat Nakliye İthalat İhracat Ltd.Şti. kuruldu!

Özkaratay İnşaat Petrol Ürünleri Kimyevi Maddeleri Gıda Hafriyat Nakliye İthalat İhracat Ltd.Şti. bugün Tuzla'da 500 bin TL sermaye bedeli Fesih Karatay tarafından kuruldu.

Brent petrolün varil fiyatı 88,92 dolara çıkarak resmen rekor kırdı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen brent petrolün varil fiyatı, Suudi Arabistan ve Rusya'nın arz kesintilerine Ekim ayında da devam edeceği endişeleriyle 88,92 dolara çıkarak geçen sene kasım ayından bu yana en yüksek seviyeleri gördü.

Rusya bu sene için 515 milyon ton petrol üretim hedefini koruyor!

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya'nın petrol üretim kısıntısı kararı doğrultusunda sene sonu tahminlerinde değişiklik yapmadıklarını kaydederek, "2023 yılı için 515 milyon ton petrol üretim hedefini değiştirmedik." diye konuştu.

Rusya'daki kriz buğday fiyatlarını resmen uçurdu! Buğday, arpa, mısır kaç TL'ye yükseldi? Çiftçiler dikkat! 

Dünyanın en büyük tahıl ihracatçılarından biri olan Rusya'da hafta sonu yaşanan Wagner krizinin ardından buğday fiyatları resmen uçtu. Peki borsalarda buğday, arpa, mısır kaç TL'ye yükseldi? İşte 26 Haziran 2023 fiyat listesi...

8 petrol şirketinin toplam geliri yüzde 50 artarak 2,4 trilyon doları aştı!

Rusya-Ukrayna savaşının tetiklediği arz endişeleriyle petrol fiyatlarının rekor seviyelere ulaştığı 2022 yılında dünyanın halka açık en büyük 8 petrol şirketinin toplam geliri bir önceki seneye göre yaklaşık olarak yüzde 50 artarak 2,4 trilyon doları aştı.

Türkiye’nin petrol ithalatı ne kadar arttı? En fazla hangi ülkelerden petrol ithal edildi?

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, mart ayında 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 7,27 oranında artarak 4 milyon 119 bin 359 ton oldu. Ham petrol ve petrol ürünlerinde en fazla ithalatın Rusya, Irak ve Kazakistan'dan yapıldığı öğrenildi.

Petrol devi 2022'yi büyük karla kapattı

Aramco, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının ardından yükselen enerji fiyatlarının da yardımıyla 2022'de rekor kazanç açıklayan en son enerji şirketidir. Suudi petrol devi Aramco, 2022 için 151 milyar Euro'luk rekor bir kâr açıkladı ve bu, devlete ait şirket için geçen yıla göre %46,5'lik bir artışa işa

rusya petrol ihracatı Haberi

rusya petrol ihracatı

Rusya Federal Gümrük Servisi verilerine göre, ülkenin petrol ihracatı gelirleri ocak-temmuz döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,9 azalarak 69,3 milyar dolara düştü. Bu dönemde doğal gaz ihracatı gelirleri ise yüzde 5,3'lük azalışla 25,7 milyar dolara geriledigi görüldü.

Anadolu Ajansı'ndaki habere göre; bu dönemde doğal gaz ihracat hacmi yüzde 2,5 azalarak 126,8 milyar metreküpe düştü. Söz konusu dönemde Rusya'nın petrol ihracat hacmi yüzde 1,4'lük artışla 149,6 milyon tona çıktı. İhracat hacmindeki bu artışa rağmen uluslararası piyasada petrol fiyatlarının düşmesi, gelirlerin azalmasında etkili oldu.

Ocak-temmuz döneminde Rusya’nın kömür ihracatı gelirleri yüzde 9,1 artarak 9,8 milyar dolara, ihracat hacmi de yüzde 9,1 artarak 118,4 milyon tona çıktı.

Rusya, geçen yıl petrol ihracatından toplam 129 milyar dolar, doğal gaz ihracatından ise toplam 49,1 milyar...