22 / 07 / 2024

Ruysa krizi

Ruysa krizi

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, “Kişi sayısı olarak mevcut şartlarda ve kısa vadede Rus pazar açığının kapatılması mümkün görünmüyor” dedi.

Barınma krizi endüstriyel konutla çözülebilir! Hem uygun fiyatlı, hem kısa sürede ev sahibi olma fırsatı!

Konut sahibi olmak giderek daha da zorlaşırken, barınma krizi için endüstriyel konutla çözümü gündeme geldi. Peki endüstriyel konut nedir? İşte ayrıntılar...

Kira krizi büyüyor! Mülk sahipleri artık öğrencinin sınav notuna göre ev kiralıyor!

Kira krizi giderek daha da büyürken, Gayrimenkul Uzmanı Şenay Araç da öğrencilere ev kiralayan ev sahipleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaparak, mülk sahiplerinin artık öğrencinin sınav notuna göre ev kiraladığını söyledi.

Barınma krizi büyüyor, 1 asgari ücretli ve 2 emekli bir araya gelse ancak bahçe katında ev kiralayabiliyor!

Sürekli olarak artış gösteren faiz oranları yeni bir konut sahibi olmayı imkansız hale getirirken, barınma ve kira krizi giderek büyüyor. Konut fiyatları sürekli olarak artarken, 4 emekli bir araya gelse ancak bahçe katında ev kiralayabiliyor.

İnşaat sektöründe işçi krizi çıkmazı! Sektör resmen 15 işçi ile dönüyor! İşçilik fiyatları ise yüzde 700 arttı...

İnşaat sektörü işçi krizi ile mücadele ediyor. Sektörde çalışacak işçi bulunamıyor. İşçi bulunamadığı için işçilik ücretleri de olduğundan fazla yükselişe geçti.

Mert Başaran evini satmak isteyenleri uyardı: Barınma krizi var sakın satmayın!

Ekonomist Mert Başaran, ev fiyatlarındaki hareketliliği değerlendirerek evini satmak isteyenlere seslendi. Başaran 'barınma krizi var' diyerek ev sahiplerini uyardı.

Neden barınma krizi yaşıyoruz? Deva Partili Cem Avşar: Dar ve orta gelirliler değil, lüks konutlar öncelik oluyor!

Barınma krizi Türkiye genelinde gün geçtikçe büyüyor. Kira bedelleri neredeyse asgari ücrete denk duruma gelirken, ev alabilmek de imkansızlaştı. Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, konuyu Meclis'te değerlendirdi ve 'Neden barınma krizi yaşıyoruz?' sorusunun yanı

İnşaat sektöründe işçi krizi büyüyor! Şimdi de mühendisler ülkeyi terk ediyor! 10 kişiden üçü işsiz! 

İnşaat sektörü son zamanlarda zor günler geçiriyor. Artan maliyet artışları sektörü olumsuz etkilerken üstüne mühendis krizi eklendi. Maliyetlerden artıştan dolayı kimse mühendis çalıştırmıyor veya çok düşük maaşlar teklif ediliyor. 

Konut sahipleri ve kiracılar arasında 'ev gösterme' krizi! Hangi şartlarda kiracılar evi göstermek zorunda? 

Son dönemde konut sahipleri ve kiracılar arasında 'ev gösterme' krizi yaşanıyor. Peki yasal düzenlemelere göre, kiracıların oturdukları evi gösterme şartları neler? İşte o detaylar...

Konut krizi siyasi mesele oldu: Emlak fiyatları yüzde 47 arttı, gençlerin aile evinden ayrılma yaşı yükseldi!

Avrupa'da uzun yıllardır artan konut krizi artık siyasi bir mesele oldu. Yapılan araştırmalara göre gençlerin aile evinden ayrılma yaşı da arttı. Bazı ülkelerdeki çiftler, ayrılsalar da birlikte oturmak zorunda kalıyor. The Guardian, AB ülkelerindeki krizin etkilerini açıkladı.

Avrupa'daki konut krizi Z kuşağını endişelendiriyor! Ev fiyatları yüzde 47 kiralar yüzde 18 arttı!

Avrupa'da yaşanan konut krizi Yunanistan'dan Almanya'ya, Hollanda'dan Portekiz'e, Fransa’dan Britanya'ya kadar ciddi bir şekilde hissediliyor. Konut fiyatları ve kiralar yükselirken, yaşanan durum da Z kuşağını endişelendiriyor.

Konut krizi kapıda mı? 

Konut sektörü son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, Doç.Dr. Soner Gökten yaptığı paylaşımda Türkiye'nin müthiş bir servet transferi yaşadığını ve takiben müthiş bir konut krizi yaşayacağını söyledi. 

Deprem sonrası konut krizi devam ediyor! Kiralar ikiye katlandı!

Depremin etkilediği iller arasında yer alan Malatya'da konut krizi devam ediyor. Yüksek kiralar vatandaşı zor durumda bırakırken kira bedelleri 10 bin liraya kadar yükseldi.

İran-İsrail krizi sonrası dolar/TL ne kadar? Dolar/TL kaç lira? 19 Nisan 2024 dolar/TL kuru

İsrail'in İran'a saldırı yapması üzerine ekonomi piyasalarında hareketlilik yaşandı. İran-İsrail krizi sonrası dolar ne kadar? Dolar kaç lira? 19 Nisan 2024 dolar/TL kuru.

Ruysa krizi Haberi

Ruysa krizi

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’nin 2015 yılı turizm sezonu değerlendirmesi ve mevcut duruma yönelik strateji geliştirme toplantısı Sun Prime C-Lounge Hotel’de konaklama sektörü temsilcilerinin yoğun katılımıyla yapıldı. Toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili şöyle konuştu:


“AVRUPA PAZARINDA GEÇEN SENEYE ORANLA ÖN REZERVASYONLAR GERİLEDİ”

Konaklama sektörü temsilcilerimizle geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdik. Rusya ile yaşanan son gelişmeler neticesinde Antalya ve Alanya üzerindeki yansımaları paralelinde bu süreçte neler planlamamız ve yapmamız gerektiğinin istişaresini yaptık. Cumartesi günü Turizm Bakanımız Sayın Mahir Ünal ile yapılan toplantıda görüşülen konuları da üyelerimize aktardık. Turizmimizin bu gün geldiği noktada neler fırsata çevrilebilir, üzerimize ne gibi görevler düşüyor bu toplantıda masaya yatırdık. Görünen o ki önümüzdeki sezonda Rus...