06 / 05 / 2024

Şile planları

Şile planları

Gayrimenkul yatırımları ve projeler, tarihinin en hareketli dönemlerini yaşıyor. Belediyeler de, bir yandan kentsel dönüşüm projelerinden yararlanmak diğer yandan da imar işlemlerini tamamlamak için çalışmalarına hız verdi.

Medipol için hazırlanan imar planlarını İBB iptal ettirdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol için hazırlamış olduğu imar planlarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi iptal ettirdi. Paylaşılan detaylara göre mahkeme planı hukuksuz buldu. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

İmar planlarındaki hata emlakçı ile ev almak isteyeni karşı karşıya getiriyor!  Vatandaşı dolandırıyormuşuz gibi oluyor!

Antalya'da, kent imar planlarının hazırlandığı dönemlerde yapılan hata emlakçılar ve almak isteyenleri tapuda karşı karşıya getiriyor.

Adalar halkı imar planlarının yenilenmesini istiyor!

Adalar halkı, Adalar Belediye Başkanlığı’na sunmuş olduğu önergeyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılmış olan Adalar İlçesi İmar Planlarının yenilenmesi talep etti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Kanal İstanbul'da flaş gelişme: Planlarına açılan dava reddedildi! 

TEMA Vakfı'nın Kanal İstanbul projesinin planlarına karşı açtığı davanın idare mahkemesi tarafından reddedildiği belirtildi. İşte vakıftan konu ile ilgili yapılan o son dakika açıklaması...

İnaş Yapı Venara Güneşli'de kişiye özel ödeme planları!

Yüzde 1 KDV avantajı ile satışa çıkarılan Venara Güneşli projesinde kişiye özel ödeme planları sunuluyor. Venara Güneşli projesinde toplam 211 adet konut bulunuyor.

Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları İBB Meclisi'nde onaylandı! Neler değişti?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu veto ederek tekrar değerlendirilmek üzere İBB Meclisi’ne yolladığı Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları, çoğunluktaki AKP-MHP grubunun oyları ile aynen onaylandı. İBB Meclisi’ndeki çoğunluk veto kararlarına karşı ısrarcı oldu. 

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

İzmir Bornova'daki kentsel dönüşüm planları yargıdan döndü!

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un ‘Yargıya taşıyanlar kaçak yapı yapanların bir kısmı’ ifadelerini kullandığı Kızılay Mahallesi’nin dönüşüm planları ile ilgili mahkemeden belediye aleyhine kararlar geldi.

Bakan olası İstanbul Depremi ile ilgili konuştu: "Depremde tahliye planlarımız hazır"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Habertürk televizyonuna konuk oldu ve Kemal Öztürk'ün sorularına cevap verdi. Olası İstanbul Depremi hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan, depremde tahliye için planlarının hazır olduğunu söyledi. 

İş GYO Altunizade projesinin bölgesindeki imar planları için iptal davası açıldı!

İş GYO'nun yüzde 50 oranında ortak olduğu Altunizade Konut Projesinin bulunduğu bölgeye ilişkin imar planlarının ve bu kapsamda yapı ruhsatlarının iptali istemi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Üsküdar Belediye Başkanlığı aleyhine dava açıldı.

Kültürpark'ın imar planları netleşti!

Kent gündeminde tartışmalar yaratan Kültürpark planlarının son hali kesinleşti. Odaların da görüşü alınarak son şeklinin alınması sağlanan planlarda tescilli yapılar ile korunması önerilen yapılar hariç emsal; 0.05 oldu.

Kültürpark imar planları yeniden meclis gündemine getirilecek!

Komisyonlardan oybirliği ile geçen Kültürpark planları yeniden meclis gündemine taşınacak...

Nakit paraya ihtiyacı olanlar dikkat! Bankaların yeni ödeme planları belli oldu!

Nakit paraya ihtiyacı olanlar için bankalardan yeni ödeme planları geldi. Bankalar yeni bir ödeme planı hazırlayarak müşterilerine uygun kredi oranları ile ihtiyaç kredisi sağlamakta. Ziraat Bankası, Akbank, İş Bankası, Halkbank ve diğer bankaların kredi faiz oranları açıklandı.

Şile planları Haberi

Şile planları

Gayrimenkul yatırımları ve projeler, tarihinin en hareketli dönemlerini yaşıyor. Belediyeler de, bir yandan kentsel dönüşüm projelerinden yararlanmak diğer yandan da imar işlemlerini tamamlamak için çalışmalarına hız verdi. 

Şile Belediyesi de, bu anlamda hızlı davrananlardan. Belediye, yatırım fırsatlarının önünü açmak amacıyla 1/1000'lik imar planlarını tamamladı. 

Karadeniz Otobanı'nm ŞileAğva güzergahının başlamasıyla yatınmm gözde bölgelerinden biri haline gelen Şile'de arsa satışları ve fiyatların da arttığı belirtiliyor. 

Şile-Ağva bölgesindeki Bucaklı, Değirmençayırı, Geredeli, Göçe, Hasanlı, Kıımbaba, Kuriallı ve Yaka Köyleri'nde 100 liranın üzerinde olan arsa metrekare fiyatlarının, imar planlarının tamamlanmasının ardından 3-4 misli artabileceğine dikkat çekiliyor. Bununla birlikte bölge, doğal güzellikleriyle de yatırımcının tercihi haline gelmiş durumda. 

Gerek oturumcu gerekse yatırımcı anlamında Araplar, ŞileAğva güzergahını en çok tercih edenler olarak dikkat...