03 / 05 / 2024

site aidatının belirlenmesi

site aidatının belirlenmesi

Site yaşamında, apartman yaşamına göre daha fazla ortak gider söz konusu oluyor. Giderlerin karşılanması için tüm kat malikleri aidat ödemek ile yükümlü oluyor. Peki sitede aidat nasıl belirlenir, işte yanıtı...

Konut sitesi aidatları yüzde 50 arttı! Ankara'da aidatlar 10 bin TL'ye kadar yükseldi!

Ankara'da konut site aidat artışlarının genel olarak İstanbul ile benzer seviyelerde, yaklaşık yüzde 50 oranlarında olduğunu belirten EVA Gayrimenkul Değerleme’den Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, Ankara'da aidatların 10 bin liraya kadar yükseldiğini açıkladı. 

Konut sitesinde oturanlar dikkat! Peyzaj alanlarında bunu yapın, yılda 600 bin TL kazanın

Site aidatlarının yükselişinde önemli kalemlerden biri de peyzaj masrafları. Ankaralı mühendis Fatih Çolak X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sitelere peyzaj alanlarında uygulayarak para kazanacakları bir öneride bulundu. Yüzlerce takipçisi Çolak’ın fikrini onayladı.

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

Haber Programı Sunucusu Barış Esen, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda site aidatına gelen zammın yüzde 68 olduğunu belirterek, "Bu enflasyon nasıl düşecek?" diye sordu.

Kocaeli'de riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde öncelikli bölgelerin belirlenmesi için 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'de, riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Site yönetim planı nedir, neleri kapsar?

Toplu yaşam alanlarındaki düzeni sağlamak amacıyla bazı kuralların olması gerekiyor. Bu kapsamda planların belirlenmesi için yönetim planına ihtiyaç duyulur. Peki, Site yönetim planı nedir, neleri kapsar? İşte detaylar...

Memura 2024 yılı için yüzde 45 zam! Son dakika: Hemen bu detaylara bakın! 

Memur ve memur emeklilerine ilişkin zam oranının belirlenmesi amacıyla bugün ikinci toplantı gerçekleştirildi. Hakem kurulunun konuya ilişkin kararının bu hafta açıklanması bekleniyor. Peki memura 2024 yılı için ne kadar zam uygulanabilir?

Site aidat borcunu ödemeyen Rıza Sarraf'a kötü haber: İcra takibi başlatıldı!

Şarkıcı Ebru Gündeş’in eski eşi Rıza Sarraf'a ait İstanbul Beylikdüzü'ndeki dairelerin yaklaşık 400 bine yakın aidat borcundan dolayı icra takibi başlatıldı ve dairelere haciz konuldu.

Site aidatı nasıl belirlenir? Aidata itiraz etmek mümkün mü? Yasal yollar neler?

Fahiş kiralar ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirmişti şimdi de yüksek aidatlar kat malikleriyle site yönetimlerini karşı karşıya getrdi. Site yönetimleri aidat miktarına kafalarına göre belirleyebilir mi? Kat maliklerinin hakları neler?

Ev sahiplerine şok uyarı! Bu parayı kiracı değil, ev sahibi ödeyecek!

Son günlerde kira kadar gündeme gelen site aidatları konusunda önemli bir uyarı daha geldi. Uzmanlar, site ve apartmanlardaki aidat ücretleri ile çok önemli bir uyarıda bulunarak, aidatın kirayı geçmesi durumunda aradaki farkı ev sahibinin ödemek zorunda olduğunu duyurdu.

Ev sahipleri, kiracılar ve site yönetimleri dikkat! Aidat zammı yaparken bunları gözden kaçırmayın!

Gayrimenkul hukuku uzmanları ve tüketici dernekleri, apartman ve site aidat rakamlarının genel kurulda yetki almadan yükseltilemeyeceğine dikkat çekti. İşte apartman ve site aidatları ile ilgili tüm bilinmesi gerekenler...

Apartman ve site aidatları yüzde 100 zamlanabilir

Ocak ayında açıklanan enflasyon ve asgari ücrete gelen zamlar zaten enflasyon nedeniyle büyük oranda zamlanan site aidatlarının yeniden zamlanmasını gündeme getirecek.

Tapu Planlarında Yanılma Sınırının Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik!

Tapu Planlarında Yanılma Sınırının Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik bugünkü 31966 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...

Site aidatlarını yükseltmek için her türlü şike yapılıyor! Yöneticiler 1 milyon TL'yi cebe atıyor!

Enflasyon ve döviz kurunu bahane ederek, aidatlara yüzde 200'lere varan oranda fahiş zamlardan sonra kötü yönetilen bir çok siteye kayyum atandı. Şimdilerde ise aidat paralarıyla gezip maliyetini site sakinlerine yükleyen yöneticiler türemeye başladı.

site aidatının belirlenmesi Haberi

site aidatının belirlenmesi

Sitede aidat nasıl belirlenir?

Tek bir yönetim tarafından yönetilen ve bir arada konumlandırılan konutlar topluluğu, site olarak adlandırılıyor. Sitelerde ortak giderler apartmanlara nazaran daha fazla oluyor. Söz konusu giderler site güvenliği, bahçe ve havuz bakımı vs. karşımıza çıkıyor. Ortak giderler, kat maliklerinden "site aidatı" adı altında alınan paralar ile karşılanıyor. Peki sitede aidat nasıl belirlenir?


Site ve apartmanlarda aidat ödemek, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamı altında yasal olarak zorunlu tutuluyor. Ödenmesi gereken site aidatı bedeli ise, yetki verilmiş ise yönetici tarafından; yetki verilmemiş ise, Kat Malikleri Genel Kurulu tarafından belirleniyor.


Site için hazırlanan yönetim projelerinde sitenin ihtiyaçları belirlenip, bu doğrultuda ücret bedeli ve ödeneceği tarihler düzenleniyor. Söz konusu uygulamaya 7 gün içerisinde bir itirazın yapılmaması halinde, uygulama onaylanmış kabul ediliyor.


Site aidatını kim öder,...