04 / 05 / 2024

şubat konut satış verileri

şubat konut satış verileri

GAYRİMENKUL sektöründe satış sezonu başladı. Ocak ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1.7 artan ev satışları, şubatta bir önceki yıla göre yüzde 15 artış gösterdi.

ABD'de bekleyen konut satışlarında artış!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan verilere göre ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Şubat ayında yüzde 1,6 ile piyasa beklentilerinin üzerinde artış gösterdi.

Kredili konut satışı 76 ilde geriledi!

Konut satışları Şubat ayında artmasına rağmen, ipotekli konut satışlarının 76 şehirde gerilediği kaydedildi. Açıklanan rakamlara göre mega kent İstanbul’da toplamda yüzde 9 artış gösteren konut satışı ipotekli de yüzde 46,9, Ankara’da yüzde 53,4, Antalya’da yüzde 49,4 oranında azaldı.

ABD'de yeni konut satışları 3 ayda ilk defa düştü!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de yeni konut satışları, 2024 yılının Şubat ayında aylık bazda yüzde 0,3 azalış göstererek, 662 bine inerken, piyasa beklentilerinin de altında gerçekleşti.

ABD'de ikinci el konut satışları şubat ayında beklentilerin üzerinde arttı!

ABD'de ikinci el konut satışları, şubat ayında yüzde 9,5 artış ile beklentilerin üzerinde gerçekleşirken, son bir senenin en fazla artışı gerçekleşmiş oldu!

Konut satışları şubatta yüzde 17 arttı! Ortalama konut fiyatı 3 milyon 220 bin TL'ye yükseldi!

Endeksa 2024 Şubat konut piyasası verileri açıklandı. Buna göre, ülke genelinde son bir yılda konut satış fiyatları yüzde 63 arttı. Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 220 bin 111 TL, metrekare bazında değer ise 24 bin 581 TL oldu. 

Konut satışları aylar sonra ilk kez arttı, ünlü ekonomistten şaşırtan yorum geldi!

Türkiye genelinde konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,3 arttı. Konu ile ilgili bir paylaşım yapan Ekonomist Cihat Çiçek, "Bu kadar kiracı bezdirici, kredi caydırıcı koşullara rağmen bu kadar konut satışı muhteşem." ifadelerini kullandı.

Yabancıya konut satışları son 33 ayın dibinde!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışları Şubat ayında resmen dibi gördü. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Şubat'ta toplam konut satışları içerisinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı yüzde 2,0 şeklinde oldu.

Konut satışları yüzde 17,3 arttı! 2024 Şubat'ta 93 bin 902 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre  konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %17,3 artarak 93 bin 902 oldu.

Yabancıya konut satışlarında deprem korkusu! En fazla İstanbul etkilendi!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının fırlamasının sebeplerinden biri olan yabancıya konut satışları, şubattaki 6 Şubat depremlerinden beri toparlanamadı. Ocak ayında yüzde 0,6 oranıyla sınırlı olan bu düşüş şubat ayında yüzde 27'ye fırladı ve eylül ayında ise yüzde 42 oranıyla sert gerilemeyi sürdü.

Deprem bölgesindeki konut satışlarında zirve Kayseri'nin!

Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından inşaat faaliyetleri hız kazanırken, konut satışları da yeniden canlandı. Türkiye'de yapılan konut satışlarının yüzde 8,80’i afet bölgelerinde gerçekleşti.

ABD'de bekleyen konut satışlarında sürpriz!

ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Şubat ayında aylık bazda yüzde 0,8 yükselip, beklentilerin üzerinde gelirken, üst üste 3. ayda da artış kaydetti.

ABD’de yeni konut satışları tahminlerin altında kaydedildi!

ABD'de Şubat ayında yeni konut satışları, piyasa beklentilerinin altında kalarak aylık yüzde 1,1 artışla 640 bin seviyesine yükseldi.

ABD'de 2. el konut satışları beklentileri aştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 2. el konut satışları, Şubat ayında aylık bazda yüzde 14,5 arttı ve beklentilerin üzerine çıktı.

şubat konut satış verileri Haberi

şubat konut satış verileri

GAYRİMENKUL sektöründe satış sezonu başladı. Ocak ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1.7 artan ev satışları, şubatta bir önceki yıla göre yüzde 15 artış gösterdi. Ülke genelinde geçen ay 95 bin 21 konut sahibini buldu. 2014 yılının şubat ayında ise 82 bin 597 konut el değiştirmişti. Satışlarda İstanbul 17 bin 690 konut satışı ile en yüksek paya sahip olurken, İstanbul’u, 11 bin 63 konut satışı le Ankara, 5 bin 850 konut satışı ile İzmir izledi.


İPOTEKLİ SATIŞIN PAYI

Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 6 konut ile Hakkari ve Ardahan, 29 konut ile Bayburt oldu. Türkiye genelinde ipotekli konut satışları şubatta, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 53.6 artış göstererek 36 bin 952’ye yükseldi. Toplam konut satışları içinde ipotekli...