07 / 05 / 2024

Süha Güçsav Yabancı yatırımcı büyümeyi görürse gelir

Süha Güçsav Yabancı yatırımcı büyümeyi görürse gelir

Akfen Holding Üst Yöneticisi (CEO) Süha Güçsav Türkiye 'nin dış fonlarla masaya oturması gerektiğini ama yabancı yatırımcının masaya oturması için öncelikle büyüme görmesi gerekiyor.

Uzun süredir yatırımcısını güldürmeyen hisseler! Eğer sizin de elinizde bu hisselerden varsa aman dikkat!

Sert rüzgarların estiği Borsa İstanbul'da uzun süredir yatırımcısını güldürmeyen hisseler de yatırımcılar tarafından merak ediliyor. İşte o hisseler...

Son 1 yılda yatırımcısını güldürmeyen 5 hisse!

Sert rüzgarların estiği Borsa İstanbul'da bu fiyatların kalıcı olmadığının altı çizilirken, Borsa Filozofu da resmi sosyal medya hesabından son 1 yılda yatırımcısını güldürmeyen 5 hisseyi yazdı. İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar....

Prof. Dr. Süha Özden, 4.9'luk depremi değerlendirdi: Artçı sarsıntının olmaması enteresan, 7'den büyük deprem...

ÇOMÜ Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süha Özden, geçtiğimiz gün meydana gelen 4.9'luk depremi değerlendirdi ve artçı sarsıntının olmamasının enteresan olduğunu belirtti. 

TÜROB açıkladı! Türkiye'de zincir ve grup otel sayısı 67’ye kadar çıktı! 21'i ise yabancı grupların!

Otel zincir ve gruplarının Türkiye'ye turizm pazarına olan ilgisi artarak devam ediyor. Buna göre, Türkiye'de 46’sı yerli, 21’i yabancı olan zincir ve grup otellerdeki oda sayısı kapasitesi 157 bine çıktı.

Borsaya ilgi gösteren yabancılar hangi hisseleri artırdı? 

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcılar şirketlere ilgi göstermeye devam ediyor. Buna göre yabancı yatırıcılar geçen senenin ikinci yarısında bankacılık hisselerini öne çıkarmışlardı. Bu sene de BİST'te yer alan TÜM endeksindeki 514 hisseden 313’ünde pozisyon artmış durumda.

Son 1 yılda yatırımcısını güldürmeyen 4 hisse!

Pek çok yatırımcı Borsa İstanbul'daki son dakika gelişmelerini araştırırken yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu da son 1 yılda yatırımcısını güldürmeyen 4 hisseyi açıkladı. İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Yıllık bazda yatırımcısını güldüren 6 hisse!

Yatırımcılar Borsa İstanbul'daki son dakika gelişmelerini merak ederken, Borsa Filozofu da yıllık bazda yatırımcısını güldüren 6 hisseyi açıkladı. İşte o paylaşım...

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

CHP Milletvekili Gürer: 'Yabancılar konutu bıraktı, faiz peşine düştü!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada yabancılara satılan konut sayısının geçen seneye göre yüzde 46 düştüğünü yabancıların konut yerine faiz ile kazanacağı alanlara yöneldiğini dile getirdi.

500 sanayi devi arasında yabancılar ‘dibi’ gördü!

Türkiye’de katma değerli sektörlerde faaliyet gösteren yabancı sermayeli kuruluşların İSO 500’deki sayısı ve payları istatistik tarihindeki en dibi gördü. Listedeki yabancı sermayeli şirket sayısı 108’e inerken, cirodan aldıkları pay yüzde 28’e düştü.

Yabancı yatırımcı gözünü Trakya’ya dikti: Bölgede arsa fiyatları arttı!

Deprem riskinin az olduğu Trakya yatırımcıların yeni göz bebeği oldu. Bölge son günlerde yabancı yatırımcıların radarına girdi. İlk sırayı ise Çinliler alıyor.

Merkez Bankası faiz kararı Haziran 2023 ne zaman açıklanacak? TCMB PPK toplantısı hangi gün? İşte TCMB toplantı tarihi

Hazira ayının gelmesiyle birlikte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı, gündemden düşmüyor. Piyasalar heyecanla Merkez Bnakası faiz kararını bekliyor. Merkez Bankası faiz kararı Haziran 2023 ne zaman açıklanacak? TCMB PPK toplantısı hangi gün? İşte TCMB toplantı tarihi...

Akaryakıt alacaklara kötü haber! İşte 30 Mayıs 2023 güncel benzin, motorin ve LPG fiyat listesi!

Benzin bugün kaç TL oldu? Motorine zam mı yoksa indirim mi yapıldı? LPG’nin litre fiyatı ne kadar oldu? İşte 30 Mayıs 2023 güncel benzin, motorin ve LPG fiyat listesi!

Süha Güçsav Yabancı yatırımcı büyümeyi görürse gelir Haberi

Süha Güçsav Yabancı yatırımcı büyümeyi görürse gelir

Akfen Holding Üst Yöneticisi (CEO) Süha Güçsav Türkiye'nin yüksek enflasyonu anlatabileceğini, faizi savunabileceğini, dış ticaret açığının nasıl giderileceği konusunda öngörülerde bulunabileceğini, ama bütün bunları anlatabilmesi için dış fonlarla masaya oturması gerektiğini belirterek, ''O yabancı yatırımcının da masaya oturması için öncelikle büyüme görmesi gerekiyor'' dedi. Güçsav, 2014 yılının ABD'deki iyileşme, bu iyileşmenin gelişmekte olan ülkeler üzerinde oluşturduğu kısa ve orta dönemli negatif ayrışma, Çin'deki yavaşlama ve kendi içindeki siyasi tartışmaları ile oldukça dalgalı bir seyirde geçtiğini kaydetti.


Yatırımcının iştahı atacak mı?

Güçsav, faizlerin düşmesinin tabii olarak yatırımcı iştahını artıracağını dile getirerek, Türkiye'nin faizleri düşürememesinin sebebinn cari açık, enflasyon hedefleri ve kur baskısından kaynaklandığını, dolayısıyla bunların dengede tutulması gerektiğini belirtti. Büyümedeki öngörülebilirliğin enflasyon, dış ticaret açığındaki problem ve kur baskıları gözetilerek yapılması gerektiğini...