02 / 05 / 2024

Tayyar Akkurt arabistan

Tayyar Akkurt arabistan

Taca İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Akkurt,"Suudi Arabistan'da 5 bölgede ihtiyaç var. Riyad, Mekke, Medine, Damman bir de Tabuk'ta. Ama her bölgede genelde miktarları farklı olacak. Onları araştırıp, bakacağız. 40 bin civarı konut yapabiliriz."dedi.

Suudi Arabistan, İsrail'in Batı Şeria'da yasa dışı 800 konut inşa etme planını kınadı!

Suudi Arabistan, İsrail'in, işgal altında olan Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 800 yeni konut inşa etme kararını kınadı.

Türk müteahhitlerin Suudi Arabistan heyecanı!

Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Katar'a ambargoyu kaldırması, bölgede fiili boykotla karşı karşıya olan ve milyarlarca dolarlık kayıp yaşayan Türk iş dünyasının da heyecanlanmasına neden oldu. TMB Başkanı Mithat Yenigün, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Suudi Arabistan'da 2021 bütçe kanunu onaylandı!

Suudi Arabistan'da 2021 yılına ait bütçe kanunu onaylandı.

Suudi Arabistan, köle işçiliğe neden olan kafala sistemini gevşetiyor!

Körfez'deki Arap krallıkları ve hatta Lübnan'da yabancı işçilerin köle gibi çalıştırılmasına sebep olan 'kafala' yani kefillik sistemiyle ilgili olarak Suudi Arabistan'dan reform açıklaması geldi.

Suudi Arabistan'ın ambargosu, Türk müteahhitlerini vurdu!

Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye karşı resmi bir ambargo uygulaması da Türk ürünlerinin ülkeye girişimde bir takım zorluklar çıkartıyor. Suudi Arabistan'ın bu kararından da en çok etkilenen müteahhitlik sektörü oldu...

Suudi Arabistan'ın bütçesi 49.2 milyar dolar açık verdi!

Suudi Arabistan'ın bütçesi, 2020 yılının ilk dokuz ayında 49.2 milyar dolar (184.11 milyar riyal) açık verdi.

Suudi Arabistan'ın ambargosu emlak satışlarını vurdu!

Suudi Arabistan yönetiminin Türkiye'deki vatandaşlara ev almamaları yönündeki baskı ülkedeki emlak piyasasını olumsuz etkiledi. İddialara göre Araplar Türkiye'deki gayrimenkul yatırımlarına son verdi.

Hakan Bucak: Suudi Arabistan ambargosu, sektörümüz için bir kayıp değil!

Suudi Arabistan’ın Türkiye’de konut alan vatandaşlarına baskı uygulamaya başladığını söyleyenMars Investment’ın Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Bucak, “Ambargo, Türk ürünleriyle başladı. Suudi Arabistan ekonomik olarak domine ettiği bazı ülkeleri de Türkiye’ye karşı etkilemeye çalışıyor" dedi.

Suudi Arabistan Türkiye'den ev alan Araplara baskı mı uyguluyor?

Daha önce Türk ürünlerine ambargo uygulayan Suudi Arabistan yönetiminin şimdi de Türkiye'den ev alan vatandaşlara evlerini satmaları yönünde baskı uyguladığı iddia edildi.

Türkiye'den ev almak isteyen Suudi Arabistan vatandaşlarına engel!

GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, Suudi Arabistan konusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Akbal, ''Son yıllarda Türkiye'den gayrimenkul alımında hep ilk 3 arasında yer alarak Suudi kardeşlerimiz ülkemizi kendi evi gibi görmektedirler'' diye konuştu.

Türk iş insanlarından Suudi Arabistan açıklaması!

Suudi Arabistan ekonomisine katkı sağlayan ve bugüne kadar ülkede yüzlerce önemli projeyi başarıyla tamamlamış bulunan Türk müteahhitlik firmaları Suudi Arabistan ile ticari ve ekonomik ilişkilerinin devam etmesine büyük önem gösteriyor.

Suudi Arabistan'dan Türk müteahhitlerine ambargo!

Suudi Arabistan'ın Türk mallarına ambargo uygulamaya başlayacağı söylentileri bir süredir dış ticarette yankı uyandırıyor. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün de iddialara yönelik açıklamalarda bulundu.

Suudi Arabistan'da gayrimenkul alım-satımlarında yüzde 5 işlem vergisi uygulanacak!

Suudi Arabistan, gayrimenkul sektörünü desteklemek amacıyla vergilerde değişikliğe gitti. Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı, alım-satım için yüzde 5 işlem vergisi uygulayacak...

Tayyar Akkurt arabistan Haberi

Tayyar Akkurt arabistan

Expo 2016 için 200 milyon liralık yatırım yapan Taca İnşaat, Dubai Expo’ya odaklandı. Birkaç ay içinde ihaleye çıkılacağını söyleyen Tayyar Akkurt, “El Maktum’un oğlu ile ortak şirket kurduk. Hazırlanıyoruz” dedi


Çiçek ve çocuk temasıyla tüm dünyadan konuklarını ağırlayacak Expo 2016 Antalya'ya Taca İnşaat damgasını vurmaya hazırlanıyor. Etkinlik kapsamında Türkiye'nin sembolü olmaya aday 120 metrelik bir kule ve 5.003 kişilik kongre merkezini toplam 1 yılda hayata geçiren şirketin yeni hedefinde ise 2020'de yapılması planlanan Dubai Expo var. Hazırlıklara başladıklarını anlatan Taca İnşaat'ın patronu Tayyar Akkurt yatırım planlarını ve Expo 2016 'yı anlattı.


Expo süreci nasıl başladı? İnşaatlara ne zaman başladınız?

İstanbul Kongre Merkezi'ni de biz yapmıştık. Tecrübe sahibi olduğumuz için bu ihaleye girdik. 1 yılda tamamladık. Özelliği ise 5 bin 3 koltukla Avrupa...