21 / 05 / 2024

tescilli binalar imar affı

tescilli binalar imar affı

Kanunda belirtilen istisnalar dışındaki tüm yapılar imar barışı kapsamında oluyor. Peki, tescilli eserler de imar barışı kapsamı içinde mi? Bu yapılara tapu alınabilir mi?

İmar Yasasına Takılanlar Derneği: Meclis'e sunulan teklif güvenli binaların kayıt altına alınmasını kapsıyor!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Türkiye'nin X sosyal medya hesabından imar barışı ile ilgili bir paylaşım yapıldı ve "Sunulan kanun teklifinde Afet Risk Analiz Raporu alınarak güvenli binaların kayıt altına alınmasını, ekonomiye kazandırılmasını kapsamaktadır" denildi. İşte ayrıntılar...

Şişli'de 5 milyar dolarlık imar rantı: Bu parayla 2000'den önceki tüm binalar yıkılıp yeniden yapılabilirdi! 

CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan, Şişli'deki yeni rezerv alan ilanı ve imar rantı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar..

İmar affı değil, depreme dayanıklı binalar istiyoruz! 

SAHİM-SEN Başkanı Özlem Akarken, depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen sorunların devam ettiğini ve çözüme kavuşturulmadığını vurguladı. Akarken '' İmar affı değil depreme dayanıklı binalar istiyoruz'' dedi. 

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

Büyükçekmece'deki temelsiz ölüm villalarından sonra yeni binaların sağlamlığı tartışılıyor! Ne kadar güvenli olacak?

Büyükçekmece Belediyesi’nde rüşvet karşılığı imar izni verilen 144 ölüm villasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Peki yapılacak yeni binalar ne kadar güvenli olacak?

Çiftlikköy'de kentsel dönüşümün önü açılıyor: 5-6 kata kadar imar verilmesi planlanıyor!

Çiftlikköy Belediye Başkan aday adayı olan Adil Yele ilçede deprem öncesi binaların kentsel dönüşüme girmesini sağlamak için 5-6 kata kadar imar vereceklerini açıkladı.

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yapı denetiminden geçmeyen binalara iskan veriliyor! İmar barışında sıkıntı var!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisler Derneği Başkanı Nazmi Şahin, yapı denetiminden geçemeyen binaların imar barışından iskan aldığına dikkat çekti. İşte Nazmi Şahin'in o açıklamaları...

İmar affı müteahhitleri kurtaracak mı? İşte merak edilen sorunun yanıtı!

Yaşanan deprem felaketinin ardından gözler yine müteahhitlere çevrilirken, yıkılan 10 ildeki binaları yapan bu kişiler de tek tek göz altına alınmaya başladı. Peki müteahhitler, 2018 yılında çıkarılan imar affı ile kurtulabilir mi? İşte yanıtı…

2004 yönetmeliği öncesi binalar yıkılıyor! İstanbul’un o ilçesinde büyük yıkım başladı!

Büyük deprem felaketi sonrası gündeme gelen İstanbul’daki tehlikeli yapılarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Bir ilçe belediyesi, 2004 imar yönetmeliği öncesi yapılan binaları yıkmaya başladı. İşte detaylar…

İstanbul Beşiktaş'taki 19 bin metrekarelik eski kışla arazisi konut imarına açıldı! 5 katlı binalar yapılacak!

2. Abdülhamit tarafından yaptırılan Beşiktaş’taki Orhaniye Kışlası sınırları içindeyken 2018'de azınlık vakfına devredilen, Musevi Mezarlığı’nın ve Yıldız Parkı’nın ortasında yer alan 19 bin metrekarelik arazi, resmen konut imarına açıldı. İşte ayrıntılar...

Nur Fettahoğlu'na imar kirliliği suçlaması!

Oyuncu Nur Fettahoğlu ve kardeşinin başı dedesinden kalma binalarıyla dertte. Fettahoğlu ve kardeşi yurt olarak kullanılan binayı imar affından yararlanarak tadilat ettirdi. Sonrasında ise kız kardeşler imar kirliliğine neden olmak suçundan ihbar edildi.

Eczacıbaşı Cennet Koyu'ndaki binaları için imar barışından yararlandı!

Eczacıbaşı Grupları'nın Bodrum Cennet Koyu'nda yer alan arazilerinde yer alan yapılar için imar barışına başvurduğu ve imar barışından yararlandığı belirtildi.

tescilli binalar imar affı Haberi

tescilli binalar imar affı

8 Haziran'da başvuruların alınmaya başladığı imar barışında Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için alınabiliyor. 

Belgesi için müracaatın 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılması ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor. 

Kanunda belirtilen istisnalar dışındaki tüm yapılar imar barışı kapsamında oluyor. Peki, tescilli eserler imar barışı kapsamı içinde mi?

Tescilli eserler imar barışı kapsamı içinde mi?

Tescilli eserler de kapsam içinde ama 1 kat fazla çıktıysa belge alabiliyor ancak, tapuyu alamıyor. Yapı kayıt belgesinin alınması Koruma Kurulu'nun ceza davası açmasına engel olmuyor.

Yapı kayıt belgesi düzenlenemeyecek yapılar

1) 18/11/1983 tarihli ve 2960 sayılı Boğaziçi Kanununda tanımlanan Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesi içinde, 3194 sayılı Kanunun geçici 16 ncı maddesi uyarınca adı geçen Kanuna eklenmiş olan...