15 / 05 / 2024

ticari konut imarı anlamı

ticari konut imarı anlamı

Planlı tip imar yönetmeliğinde alan kullanımları; konut alanı; ticaret alanı; karma kullanım alanları; sağlık tesis alanları; eğitim alanları; askeri alanlar gibi alanlara ayrılıyor. Peki, ticari konut imarlı ne demek?

Emlak Konut GYO'nun Kemer Country’deki villa inşaatlarının önündeki hukuki engel kalktı!

Göktürk'te yer alan Kemer Country’nin 26 futbol sahası büyüklüğe sahip golf sahalarını konut imarına açan bakanlığın plan değişikliğine karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin açmış olduğu dava sonucunda verilen iptal kararı, istinafta kaldırıldı. 

Atatürk Havalimanı'nın bitişiğindeki konut ve ticaret alanlar için kritik karar: Mahkeme imar planını durdurdu!

Atatürk Havalimanı’nın bitişiğindeki İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde 27 bin metrekarelik alanın konut ve ticaret imarına açılmasıyla ilgili mahkemeden karar geldi.

Merkez Ankara'nın konut sayısı değişti! 2 bin 61 konut ve 1.246 ticari alan olacak!

Emlak Konut GYO projelerinden Merkez Ankara'da hem konut hem ticari ünite sayısı değişti. İşte proje ile ilgili yapılan o son dakika açıklaması... 

CHP'den konut krizi için araştırma önergesi: Ankara hem konutta hem ticari de Dubai'yi de katladı! Çözüm üretilsin!

CHP tarafından Ankara'daki konut krizi için araştırma önergesi verildi. Ankara Milletvekili Deniz Demir, konut ve ticari gayrimenkul fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul'un o ilçesinde imar krizi: 35 yıllık evlerde oturanlar konut imarı ve dönüşüm istiyor!

Pendik'te Sanayi Mahallesi sakinleri yetkililere seslendi ve konut imarı ile kentsel dönüşüm talep etti. İşte detaylar...

Köseköy Koridoru Bağlantı Yolu Projesi, konut ve ticari alanlara ulaşımı rahatlayacak!

Kocaeli'nde Köseköy Koridoru Alikahya Stadyum Bağlantı Yolu Projesinde çalışmalar devam ediyor. Söz konusu proje sayesinde konut ve ticari alanlara ulaşımı rahatlayacak.

Buca’daki gecekondu önleme bölgesi planları yeniden askıda! Belediye hizmet alanı gitti, konut alanı geldi! 

Danıştay tarafından iptal edilmiş olan Buca’daki gecekondu önleme bölgesi alanlarının imar planı revize edilerek TOKİ tarafından bir defa daha askıya çıkarıldı. Söz konusu planlarla beraber bir defa daha belediye hizmet alanına konut imarı getirildi.

Süleymanpaşa Belediyesi kamu alanlarını ihaleyle satıyor iddiası! Dava açıldı!

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa Belediyesi’ne bedelsiz şekilde özel mülklerden kesinti yapılan alanın, kamu ihtiyacı dışında kullanılarak konut imarıyla satışa sunulduğu iddiası ile dava açıldı. İşte detaylar...

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı!

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı. Paylaşılan detaylara göre Çekmeköy belediyesi 4 köyü kapsayan imar planındaki “ekolojik turizm alanlarında konut yapılamaz” ibaresini iptal ederek 2 katlı konut inşaatlarının da önünü açtı.

Pendik'te imar krizi: Ticari alana yüzde yüzde 55 konut imarı verilirken, gecekondu mahalleleri 30 senedir bekletiliyor!

İBB CHP Meclis üyesi Tarık Balyalı, Pendik Belediyesi'nin gayrimenkul rantının yüksek olduğu Yenişehir Mahallesi'nde konut hakkını arttırdığına dikkat çekerek, gecekondu mahallelerinde 30 senedir halkın taleplerine kulak tıkadığının altını çizdi. 

Next Capital resmen başlıyor! Zeray İnşaat'tan Ankara'ya 491 konut ve 91 ticari ünitelik yeni proje!

Zeray İnşaat'ın başkent Ankara'da inşa edeceği Next Capital projesi resmen başlıyor. Maliyeti 1 milyar 950 milyon 120 bin 329 TL'ye mal olacak olan projede 491 konut ve 91 ticari ünite yer alacak.

O belediye başkanın arsasına imar vurdu! 74 dairelik arsaya şimdi 50 konut daha eklendi!

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu'ya ait yaklaşık 16 dönümlük arsaya imar vurdu. 74 dairenin yapılabileceği arsaya günümüzde 50 konut daha yapılabilir duruma geldi.

Emlak Konut GYO'da ticari üniteler e-ihale usulü ile şimdi satışta! Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), birçok ilde ve projede yer alan ticari birimlerini satışa çıkardığını açıkladı. Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim yapılacak satışlarda tapu hemen teslim edilecek. 

ticari konut imarı anlamı Haberi

ticari konut imarı anlamı

Ticari konut imarlı ne demek?

Planlı tip imar yönetmeliğinde alan kullanımları; konut alanı; ticaret alanı; Ticaret+Konut, Turizm+Ticaret, Turizm+Ticaret+Konut gibi karma kullanım alanları; sağlık tesis alanları; eğitim alanları; askeri alanlar gibi alanlara ayrılıyor.


Bu alanların yapılaşma şartları birbirinden farklı özellikler taşıyor. Örneğin, ticaret alanlarında katlı otopark, özel eğitim veya özel sağlık tesisi yapılabilmesi için uygulama imar planında bu amaçla değişiklik yapılması yapılarak ticaret kullanımından çıkarılması gerekiyor. Peki, ticari konut imarlı ne demek?


Ticari konut imarlı arsa, karma imarlı kullanım alanları kapsamında yer alıyor. Bu alanlarda plandaki kullanım kararına bağlı olarak konut veya ticaret amaçlı yapılar yapılabiliyor.


İmar yönetmeliğindeki esaslar:

Ticaret+Konut, Turizm+Ticaret, Turizm+Ticaret+Konut gibi karma kullanım alanları: Tek başına konut olarak kullanılmamak koşuluyla, ticaret, turizm+ticaret, ticaret+konut, turizm+ticaret+konut kullanımlarından sadece birinin veya ikisinin veyahutta tamamının birlikte yer...