05 / 05 / 2024

Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz

Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz

Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, “Suriyelilerin ve yabancıların Antalya tercihi fiyatları arttırdı. Bu artış gün geçtikçe sürecek” dedi

Taksilerdeki indi-bindi ücreti yasal değil!

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, taksici esnafının kısa mesafede yolcudan aldığı indi-bindi ücretinin yasal olmadığını belirtti.

Uzman isimden kentsel dönüşüm yorumu! ‘Yüzde 49’a haksızlık oluyor’

Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gündüz, “Yıkmak için bir kişinin müracaatı yetiyorken yıkıldıktan sonra arazinin nasıl değerleneceği konusunda salt çoğunluğu göstermek bizce yanlış” diye konuştu.

Kiralar 5 yılda yüzde 900'e yakın arttı: Tüketici Birliği çözüm önerilerini paylaştı! Ev sahiplerine yüksek vergi...

Kiralık ev fiyatlarındaki fahiş artışlar, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları resmen kriz haline getirdi. Tüketici Birliği Federasyonu çözüm önerilerini sıraladı. İşte ayrıntılar...

Başkan Şahin: ‘Onaysız işlemlerden banka sorumludur’

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, onaysız işlemlere ilişkin açıklama yaptı. Şahin, müşterinin onayı dışında yapılan işlemler nedeniyle meydana gelebilecek tüm zarardan bankanın sorumlu olduğunu söyledi.

ÖTV muafiyetli otomobillerde ‘bayi’ tuzağı! Engelli vatandaşlara oynanan oyun ağızları açık bıraktı!

​​​​​​​ÖTV muafiyetli otomobil almak isteyen engellilere bazı otomobil bayileri tarafından yüksek fiyattan satış yapıldığı ileri sürüldü. Konuya ilişkin gelen şikayetlerin arttığını söyleyen Tüketiciler Birliği denetim çağrısı yaptı.

Fiyat sabitleme kampanyası bitti, ürünlerin fiyatı roket gibi uçuşa geçti!

Yıl başında yapılan fiyat sabitleme kampanyası şubat ayında bitince mutfak enflasyonu en çok artan grup oldu. Tüketiciler Birliği hayvansal ürünlerdeki zamlara dikkat çekerken, hallere gelen meyve sebze de zamlandı.

Aman dikkat Tüketiciler Birliği uyardı! Bunu yapan görürseniz CİMER'e şikayet edin

Türkiye'yi sarsan depremin akabinde yaralar sarılmaya çalışılırken bu durumu farklı kullananlar da var. Bazı sigorta şirketleri sanki yasalmış gibi göstererek,  deprem riskini bahane ederek kasko yapmaktan kaçınıyorlar. Tüketiciler Birliği Başkanı Mahmut Şahin önemli bilgiler açıklayarak uyardı.

Tüketiciler Birliği'nden deprem riski bahanesiyle kasko yapmayan sigorta şirketlerine kritik uyarı!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, depremden etkilenen 11 şehir dışında da araç ve konut için kasko yaptırmak isteyenlerin bazı sigorta şirketleri tarafından "deprem riski" bahanesiyle geri çevrildiğini dile getirdi.

Sigortada ‘şok’ iddia: Bazı sigorta şirketleri deprem riski bahanesiyle kasko yapmaktan kaçınıyor!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin deprem riski bahana edilerek bazı sigorta şirketlerinin kasko yapmaktan kaçındığını ileri sürdü. Şahin, ayrıca DASK yaptırmak isteyenlere de bazı uyarılarda bulundu.

Yüzbinlerce ev sahibi ve kiracı birbirini şikayet etti!

Tüketici en fazla ev sahiplerinden şikayet etti. Tüketiciler Birliği)ne bu sene yapılan en fazla şikayetlerden ikincisi ev sahipleri ve kiracılardan geldi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı açıkladı! Emekliler 10-15 bin TL promosyon alabilir!

Emekli promosyonu konusu son bir ayın en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı promosyon hakkında herkesi ilgilendiren bir açıklamada bulundu. İşte detaylar!

Tüketiciler Birliği ev sahiplerini uyardı: Perde takın!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin, ev sahiplerini dolandırıcılara karşı uyardı. İşte merak edilen detaylar!

Ali Osman Öztürk Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkanı oldu!

Ali Osman Öztürk, 26 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda oy birliği ile Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkanı oldu...

Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz Haberi

Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz


Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, eskiden Antalya için emekliler kenti denilirken şimdilerde Antalya’nın küçük bir İstanbul olmaya başladığına dikkat çekerek, “Bu nedenden dolayı Antalya’da 50 yaş üstü binalar rant olmaya başladı. Hatta geçenlerde haberleri izlediğimizde İstanbul’da 2+1gecekondu fiyatının 1,5 milyon lira olduğunu öğrendik. Bunun en büyük nedeni gecekonduların yanı başlarında yükselen gökdelenler. Bu sebepten dolayı bu alanlar rant alanı içerisine girmiştir” dedi. Antalya’da yaklaşık 120 bine yakın binanın risk altında olduğunu hatırlatan Gündüz, “Bu riskli binalar 5 üzerindeki depreme dayanıklı olmayan binalardır. Örnek verecek olursam; Antalya Deniz Mahallesinde önceden 55 bin-60 bin liraya satılan binalar şu anda 300-400 bin lira arasında satılmaktadır. Bu binalar yaklaşık 50 yıllık binalardır. Müteahhitler de burada kurnazlık yapıyor, rant yapıyor. Müteahhitler...