04 / 05 / 2024

TÜMAŞ ile İngiliz inşaat şirketi RMJM mutabakat zaptı

TÜMAŞ ile İngiliz inşaat şirketi RMJM mutabakat zaptı

Türk Mühendislik Müşavirlik Ve Müteahhitlik Anonim Şirketi (TÜMAŞ) ile İngiliz inşaat şirketi RMJM arasında mutabakat zaptı imzalandı. Düzenlenen törene Büyükelçi Richard Peter Moore ve iki mühendislik şirketinin yetkilileri katıldı...

T.C. ile emekli promosyon sorgulama 2024! Emekliler şimdi kontrol edin: Emekliye en çok promosyon veren bankalar!

Milyonlarca emekli, banka promosyonları ile ilgili son dakika gelişmelerini merakla araştırıyor. Peki T.C. ile emekli promosyon sorgulama nasıl yapılır? İşte emekliye en çok promosyon veren bankalar 2024...

İmar yasasına takılanlar 'Yapı kayıt mağduriyeti bitsin' diyor! İşte hükümetten beklentiler! 

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Başkanı İbrahim Hacıoğlu, yapı kayıt mağduriyeti ile ilgili hükümetten talep edilenleri tek tek sıraladı. Peki imar yasası mağdurları konuya ilişkin neler diyor? İşte mağdurların yorumları...

Türkiye ile BAE arasındaki ekonomik iş birliği için görüşmeler devam ediyor!

Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Büyükelçisi Saeed Thani Hareb Al Dhaheri, Türkiye ile ekonomik iş birliği konusunda açıklamalarda bulundu. Al Dhaheri, Türkiye ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Türkiye ile Libya arasında 15 milyar dolarlık ticaret potansiyeli var!

MÜSİAD Libya Temsilcisi ve Karanfil Group Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Karanfil, enerji ve lojistik sektörlerinin devreye girmesi halinde Türkiye ile Libya arasındaki ticaret kapasitesinin 15 milyar doları bulacağını söyledi.

Tümaş Teknoloji İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Tümaş Teknoloji İnşaat Anonim Şirketi Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Burhan Osmanoğlu tarafından kuruldu.

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

Aksa Enerji, imzaladığı 15 yıllık ABD doları bazlı yeni sözleşmeyle Türkiye ile KKTC arasına enterkonnekte denizaltı kablosuyla elektrik hattı çekecek. Aksa Enerji, aynı sözleşme kapsamında KKTC’deki kurulu gücünü de 188 MW seviyesine çıkaracak.

İngiltere: Türkiye ile müzakerelere başlanacak

İngiltere’den Türkiye ile müzakerelere başlanacağına yönelik açıklama geldi. Bu kapsamda, Türkiye ile İngiltere arasındaki serbest ticaret anlaşmasının kapsamının hizmetler ve dijital sektörü de kapsayacak şekilde genişletilmesi amacıyla müzakerelere başlanacak.

 Türkiye’ye dev destek! Uluslararası firmalar Türkiye ile devam dedi

Türkiye hazır giyim ve tekstil ihracatının yüzde 70’ini yapan 23 alım grubundan, “Türkiye ile alakalı negatif bir durum yok. Satın almaya devam edeceğiz” dedi.

Düşük bütçe ile ev sahibi olmak isteyenler dikkat! 2+1, 3+1 prefabrik ev fiyatları kaç TL? 27 Ağustos 2022 fiyat listesi

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar dikkat! Betonarme evlere göre daha pratik olan prefabrik evler, düşük bütçe ile ev sahibi olmanıza olanak sağlıyor. Peki, 2+1 ve 3+1 prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 27 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Türkiye ile Pakistan arasında ''Köşe taşı'' niteliğinde anlaşma! Hayallerin ötesinde

Türkiye ile Pakistan arasında Mal Ticaret Anlaşması imzalandı. ''Köşe taşı'' niteliğinde olan bu anlaşma Pakistan ile Türkiye'nin kapasitesinin hayallerin ötesinde olduğuna işaret edildi.

Türkiye ile ABD arasında kritik alışveriş! Joe Biden açıkladı

Türkiye ile ABD arasında 6 milyar dolar değerinde olan kritik F-16 anlaşması ile ilgili ABD lideri Joe Biden'dan açıklamalar geldi. 

Türkiye ile Kazakistan'dan dev konut projesi! İmzalar atıldı

Türkiye ile Kazakistan arasında Geliştirilmiş Stratejik Ortaklığa İlişkin Ortak Bildirisi" yayımlandı.

Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret hacmi rekora imza attı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret hacmi 2020 yılında 6.2 milyar dolara ulaşarak rekora imza attı.

TÜMAŞ ile İngiliz inşaat şirketi RMJM mutabakat zaptı Haberi

TÜMAŞ ile İngiliz inşaat şirketi RMJM mutabakat zaptı


Türk Mühendislik Müşavirlik Ve Müteahhitlik Anonim Şirketi (TÜMAŞ) ile İngiliz inşaat şirketi RMJM arasında mutabakat zaptı imzalandı.


İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'nde düzenlenen törene Büyükelçi Richard Peter Moore ve iki mühendislik şirketinin yetkilileri katıldı.


İmza töreninde konuşan Büyükelçi Moore, 2010 yılında başbakan olarak göreve geldiğinde David Cameron'un ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yaptığını hatırlatarak bu kararın Türkiye'nin İngiltere için ne kadar önemli bir ülke olduğunu gösterdiğini ifade etti.


Yükselmekte olan tüm piyasalarda yaşanan son ekonomik çalkantılara rağmen Türkiye'ye dair uzun vadeli ekonomik beklentilerin son derece cesaret verici olmayı sürdürdüğüne dikkati çeken Moore, şunları kaydetti:


"İngiliz ekonomisi, zorlu ekonomik dönemini geride bıraktıkça Türkiye'ye olan ihracatının artacağına eminim. Çünkü Türkiye sadece dinamik bir piyasa değil aynı zamanda Kafkasya ve Orta Asya'ya açılan bir kapı. Dolayısıyla iki firma...