03 / 05 / 2024

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörleri

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörleri

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Kazım Şimşek, gayrimenkul ve inşaat sektörünün, mevcut büyüme potansiyeliyle bu yıl da Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörleri arasındaki yerini koruyacağını kaydetti...

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye sevindiren haber!

Dünya Bankası, Türkiye'nin 2023 yılı ekonomik büyüme beklentisini yüzde 3.2'den yüzde 4.2'ye yükseltti. Raporda, Türk ekonomisinin gelecek sene yüzde 3,1 ve 2025'te yüzde 3,9 büyümesinin beklendiği belirtildi.

Fitch Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nda Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmini yükseltti.

Fitch Ratings'ten Türkiye’ye ilişkin şoke eden büyüme tahmini!

Fitch Ratings'in raporunda, Türkiye ekonomisinin 2023’ün 2'nci çeyreğindeki beklenenden daha güçlü büyümesinden sonra 2023’e ilişkin ekonomik büyüme tahmininin yüzde 2,5'ten yüzde 4,3'e yükseltildiği ifade edildi.

Dolar Neden Düşüyor? Hakan Kara'dan Şaşırtıcı Açıklama! Türkiye Ekonomisinin Gündemindeki Dolar Düşüşü...

Ekonomik krizin ve enflasyonist baskının Türkiye ekonomisini olumsuz etkilediği bir dönemde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eski başekonomisti Hakan Kara, doların düşüşüne ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Kara, doların neden düştüğüne dair dikkat çeken bir paylaşım gerçekleştirdi.

2023’te Türkiye ekonomisi büyüyecek mi? Ne kadar büyüyecek?

Reuters, Türkiye’nin 2023 yılında 2.8 büyüyeceğini tahmin etti. Türkiye ekonomisinin ilk üç aylık dönemde yüzde 3.9 büyümesi, 2023 yılı genelinde ise yüzde 2.8 büyümesi öngörülüyor.

Türkiye ekonomisinin 2023'te yüzde 2.8 büyümesi bekleniyor!

Yapılan anket çalışması sonuçlarına göre Türkiye ekonomisi birinci çeyrekte yüzde 3.9 oranında büyüyecek. Yılın tamamındaki büyüme oranı ise 2.8 olarak tahmin edildi.

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2023 İlkbahar" raporu yayımlandı. AB Komisyonu raporunda Türkiye ekonomisinin 2023 ve 2024 yıllarındaki büyüme ve enflasyon rakamları belli oldu.

IMF'nin raporundan Avrupa çıktı! Türkiye düşüş yaşıyor

IMF, Türkiye ekonomisinin bu sene ile alakalı olarak ekonomik büyüme tahmini 0,3 puan düşürüp yüzde 2,7’ye indirirken, önümüzdeki sene ile alakalı olarak büyüme öngörüsü 0,6 puan yükseltilerek 3,6’ya çıkarıldı. IMF mevzu bahis raporda, Avrupa’nın bu sene için ekonomik büyüme öngörüsünün 0,2 puan yük

IMF Türkiye'nin büyüme tahminini açıkladı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahmini 0,3 puan azaltılarak yüzde 2,7’ye çekti.

IMF, Türkiye’nin büyüme tahminini aşağı yönlü revize etti!

Uluslararası Para Fonu (IMF) raporunda, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahmini 0,3 puan azaltılarak yüzde 2,7’ye çekilirken, gelecek yıla ilişkin büyüme tahmini 0,6 puan artırılarak 3,6’ya çıkarıldı.

IMF, Türkiye’nin 2024 yılı enflasyon tahminini yüzde 35,2 olarak açıkladı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), yayınladığı raporda Türkiye ekonomisinin bu yıl 2.7 büyüyeceğini belirtirken, enflasyon rakamlarının 2 yıl daha çift haneli rakamlarda dolaşacağını öngördü.

Müteahhitler dertli: Maliyet artışları yüzde 170’leri aştı, projeler yarım kaldı!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) 2022 yılı son çeyrek raporunu yayınladı. Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden inşaat, geçen yılı nasıl geçirdi? Yurt içi ve yurt dışı müteahhitlerin sorunları neler? İşte, TMB’nin son raporu.

OECD, Türkiye ekonomisinde yüzde 5,3 büyüme bekliyor! 

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Türkiye ekonomisinin bu senenin sonunda 5,3, gelecek sene ise yüzde 3 büyüme kaydetmesinin öngörüldüğünü açıkladı. İşte ayrıntılar...

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörleri Haberi

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörleri

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Kazım Şimşek, gayrimenkul ve inşaat sektörünün, mevcut büyüme potansiyeliyle bu yıl da Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörleri arasındaki yerini koruyacağını kaydetti. Sektöre ilişkin açıklama yapan Şimşek, gayrimenkul ve inşaat sektörünün geçmiş yıllarda olduğu gibi 2013 yılında da ekonominin lokomotif sektörü olma özelliğini koruduğunu anlattı. Şimşek, güven ve istikrar ortamının etkilenebileceği unsurların varlığına karşın öncü sektörlerde kısa ve uzun vadede alınan yatırım kararları ve büyüklük verilerinden, olumlu ve olumsuz gelişmelerden nasıl etkilendiğini okumanın mümkün olduğunu dile getirdi.Bu anlamda, mevcut yatırım kararlarına ve büyüklüklerine bakıldığında sektörün ekonomiye destek olmaya devam edeceğini ifade eden Şimşek, ayrıca doğru lokasyonda yer alan doğru projelere yatırım yapmanın, sektörün gelişimine her zaman katkıda bulunacağını ve yatırımcı açısından geri kazanımların hızlı...