04 / 05 / 2024

türkiye gazze yardımları

türkiye gazze yardımları

Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç, düzenlediği basın toplantısında İsrail’in Gazze’ye saldırıları sonrası ortaya çıkan acil insani yardım ihtiyacı karşısında Türkiye’nin hızla bölgeye yardımlarını ulaştırmaya başladığını belirtti.

Türkiye Gazze'ye bin konut yapacak!

Emrullah İşler, İsrail saldırıları karşısında zor günler geçiren Gazze'ye bin prefabrik konut projesini hayata geçireceklerini açıkladı. İşler, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı üzerinden Gazze'ye yönelik yardımlar konusunda açıklama yaptı.

Kadir Topbaş: Türkiye Belediyeler Birliği, Gazze’ye yardım yapacak!

İstanbullu muhtarlar ve yetim çocuklarla iftarda buluşan Başkan Kadir Topbaş, Gazze’de yaşanan vahşete dikkat çekerek başkanlığını yürüttüğü Türkiye Belediyeler Birliği’nin Gazze’ye yardım yapacağını açıkladı. İşte o açıklama...

Türkiye'de 5 milyon aile sosyal yardım alıyor! 5 haneden biri sosyal yardımdan faydalanıyor...

Türkiye'de 2017'de 3.2 milyon hane sosyal yardımlardan faydalanırken bu sayı 2023’te 4,99 milyona kadar ulaştı. Buna göre 5 haneden birinin sosyal yardım aldığı kaydedildi.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası açıkladı! Bu sene Türkiye'ye yapılan yatırımlar 2,5 milyar Euro'yu aşacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso, Türkiye'de bu yılki yatırımlarının 2,5 milyar Euro'yu aşacağını belirtti.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yapacağı 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği'nin (AB) Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremler sebebiyle Türkiye'ye yapacağı 400 milyon avroluk yardıma onay verdi.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle toplamda 400 milyon avroluk afet yardımında bulunmasına onay verilmesine karar verildi.

Para, gıda, eğitim ve yakacak yardımları nereden alınır?

Türkiye'de ekonomik zorluklar yaşayan ve yardıma muhtaç bireyler için çeşitli kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, vakıflar ve iş insanları finansal ve sosyal destek sağlıyor. Bu tür yardımlar, özellikle geçim sıkıntısı çeken ya da işsiz kalan kişilere destek sunuyor. 

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez: ‘Ekonomide doğru adımlar atıldığına inanıyoruz’

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye’nin ekonomi politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lopez, "Merkez Bankasının uyguladığı para politikasının sıkılaştırılması, Hazine ve Maliye Bakanlığının mali açığı azaltma tedbirlerinin konusunda doğru adımlar atıldığına inanıyoruz"

Türkiye'deki 20 milyon konutun üçte biri dönüşmeli! Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan kentsel dönüşüm açıklaması! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'deki 20 milyon konutun üçte birinin dönüşmesi gerektiğini aktararak, kentsel dönüşümün hızlandırılacağını söyledi. İşte ayrıntılar..

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

Batı yaptırımları nedeniyle Rus altını Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılıyor

Yaptırımlar yüzünden Rusya'nın geleneksel ihracat güzergahlarının kesilmesi, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi durumuna getirdi

Dünyaca ünlü kuruluş: 28 Mayıs sonrası Türkiye’ye yatırımlar artabilir!

Dünyaca ünlü finans kurumu Citibank’ın Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, seçimden sonra belirsizliğin ortadan kalkmasıyla beraber yatırımların artabileceğini belirtti. Küresel ticarette de en kötüsünün geride kaldığının altını çizen Hafeez, Türkiye'nin büyük fırsatlar sundu

Trendyol depremzedelerin elini bırakmıyor! Yardımlar 400 milyon lirayı aştı!

Trendyol deprem bölgesine yardımlarına devam ediyor. Yardımlar 400 milyon lirayı aştı. İşte detaylar!

Dünya, Türkiye için seferber! Hangi ülkeler deprem sonrası yardım gönderdi?

Türkiye, tarihinin en büyük deprem felaketi ile mücadele ederken Amerika Birleşik Devletleri’nden Endonezya'ya kadar birçok ülkenin kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleri yardım çalışmalarına devam ediyor.

Dünya, Türkiye’ için kolları sıvadı! Her ülkeden çok önemli yardımlar geliyor!

Türkiye dün Kahramanmaraş merkezli, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremle asrın felaketini yaşarken tüm dünya yardım için seferber oldu.

türkiye gazze yardımları Haberi

türkiye gazze yardımları


İsrail’in Gazze’ye 7 Temmuz’da başlattığı saldırılardan bu yana Türkiye’nin Gazze halkına yardımlarının 15 milyon dolara ulaştığı bildirildi.


Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç, İsrail’in Gazze’ye 7 Temmuz’da başlattığı saldırılardan bu yana Türkiye'nin, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türk Kızılay’ı ve Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) üzerinden Gazze'ye yaptığı yardımların miktarının 15 milyon dolara ulaştığını açıkladı.


Sarnıç, Kudüs’teki rezidansında düzenlediği basın toplantısında İsrail’in Gazze’ye saldırıları sonrası ortaya çıkan acil insani yardım ihtiyacı karşısında Türkiye’nin hızla bölgeye yardımlarını ulaştırmaya başladığını belirtti. 


Yardım çalışmalarının Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, AFAD ve TİKA işbirliği ile ortak yürüdüldüğünü bildiren Sarnıç, " Başbakanlığın başlattığı yardım kampanyasında toplanan 25 milyon dolar paranın 10 milyon dolarının, TİKA tarafından bölgede harcanması için TİKA yetkili kılındı. TİKA tarafından bölgeye...