29 / 04 / 2024

türkiye Göçmen Sağlık Merkezi

türkiye Göçmen Sağlık Merkezi

Sağlık Bakanı Akdağ: "Türkiye'de 500 Göçmen Sağlık Merkezi yapacağız. Bunlar bizim aile sağlığı merkezlerimizin biraz daha farklı şekilleri. Buralarda birinci derecede Suriyeli doktorları, Suriyeli sağlık çalışanlarını istihdam edeceğiz" dedi.

Türkiye'de 500 Göçmen Sağlık Merkezi kurulacak!

Sağlık Bakanı Akdağ, "Türkiye'de 500 Göçmen Sağlık Merkezi yapacağız. Buralarda birinci derecede Suriyeli doktorları, Suriyeli sağlık çalışanlarını istihdam edeceğiz." dedi.

Türkiye Sigorta’dan emeklilere özel kampanya! Kasko, konut ve tamamlayıcı sağlık sigortasına yüzde 10 indirim 

Türkiye Sigorta yeni kampanyasını duyuru. Kampanya kapsamında Türkiye Hayat Emeklilik müşterilerine özel kasko, konut ve tamamlayıcı sağlık sigortası ürünlerinde indirimler sunuyor.

Türk Sağlık Sen'den İzmir Şehir Hastanesi çağrısı! En az 3 bin sağlık çalışanı için acil atama bekleniyor!

İzmir Şehir Hastanesi zorunlu görevlendirmelerle toplanan sağlık personelleri ile açılışı yapılırken, Türk Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı, en az 3 bin sağlık çalışanının İzmir'e atanması talebinde bulundu.

Sağlık Bakanlığı KPSS puanıyla personel alımı yapacak...

Sağlık Bakanlığı tarafından personel alımı yapılacağı duyuruldu. Yapılana açıklama kapsamında son haberlere göre;  Sağlık Bakanlığı KPSS puanı ile personel alımına başlayacağını açıkladı. En az 38 bin TL maaş verilecek olan personel alımına ilişkin detaylar belli oldu. İşte haberin ayrıntıları...

Sağlık Bakanlığı Malatya için kolları sıvadı! Toplam 50 yatırım planlanıyor!

Ak Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya’daki sağlık yatırımlarıyla ilgili, Sağlık Bakanlığı tarafından toplam 50 adet planlanan yatırım olduğunu açıkladı.

Helix Klinik Araştırma Ve Sağlık Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu

Helix Klinik Araştırma Ve Sağlık Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Balkan Güngör tarafından kuruldu.

2023 Yılı Sağlık Bakanlığı hastanelerine işçi ve memur alımları ne zaman başlayacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın son açıklamasına göre, 2023 yılında Türkiye genelindeki farklı illerdeki hastanelere yeni işçi ve memur atamaları gerçekleştirilecek. İlgili adayların, gerekli şartları inceleyip uygun olması durumunda başvuru yapmaları beklenmekte. İşte konu ile ilgili ayrıntılar...

Sağlık turizminde 200 milyon doların üstünde anlaşma yapıldı!

İstanbul’da bu yıl ilk defa “1’nci Turabexpo Sağlık Turizmi Fuarı”, düzenlendi. Türk sağlık sektörüyle beraber Arap ve Türk Cumhuriyetleri’ndeki sağlık sektörü öncülerini buluşturan fuarda, 15 bine yakın ikili görüşme yapılırken, 200 milyon doların üzerinde anlaşmanın yapıldı.

26 Haziran 2023 günü sağlık ocakları açık olacak mı?

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala 26 Haziran 2023 Pazartesi gününde sağlık ocaklarının açık olup olmayacağı merak ediliyor. Bunun yanı sıra banka, noter ve adliye gibi resmî kurumların durumu da sorgulanıyor. 26 Haziran’da hangi resmî kurumlar açık olacak veya açık olacak mı? İşte tüm detaylar…

Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı! Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih sonuçlarını hemen öğren!

ÖSYM'den gelen son dakika açıklamasına göre Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih sonuçları açıklandı. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir? Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih sonuçlarını hemen öğren!

Dünya Sağlık Örgütü’nden şok açıklama! Deprem 23 milyon insanı etkileyecek!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem felaketi dünyanın da gündeminde. Sarsıntının ardından dünyadaki onlarca ülkeden taziye mesajları ve yardım açıklamaları gelirken, Dünya Sağlık Örgütü de çok önemli bir açıklama yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü'nden şok açıklama! Kahramanmaraş depremi 23 milyon insanı etkileyecek!

Dünya Sağlık Örgütü ülkemizde meydana gelen yüzyılın en büyük depremi ile ilgili olarak “Türkiye ve Suriye’deki deprem felaketi sonrası yardımlarımız uzun vadeli olacak” ifadesini kullandı.

İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi alım şartları belli oldu!

İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi alım şartları belli oldu. Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Moda Tasarımı, Optisyenlik, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri ve Tıbbi Laboratuvar Teknikleri birimlerine alım olacak.

Sağlık çalışanlarına promosyon müjdesi! Bakanlık devrede!

Türkiye'de gündemden düşmeyen maaş promosyonuna bir yenisi daha eklendi. Sağlık Bakanlığı promosyon için kollarını sıvadı. Peki Sağlık promosyonu ne kadar? 2022 Sağlık personeli ne kadar promosyon alacak? İşte detaylar...

türkiye Göçmen Sağlık Merkezi Haberi

türkiye Göçmen Sağlık Merkezi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Türkiye'de 500 Göçmen Sağlık Merkezi yapacağız. Bunlar bizim aile sağlığı merkezlerimizin biraz daha farklı şekilleri. Buralarda birinci derecede Suriyeli doktorları, Suriyeli sağlık çalışanlarını istihdam edeceğiz." dedi.


Bakan Akdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki sığınmacılara sağlık hizmeti vermek için Suriyeli doktorları belli bir ön değerlendirme ve eğitimden geçirdiklerini belirtti.


Suriyeli sağlık personelinin Suriyelilere sağlık hizmeti vermesi için eğitildiğini dile getiren Akdağ, şöyle devam etti:


"Yaklaşık 600'e yakın doktor ve diğer personel var. Süreç içeresinde bunların sayısı da artabilir. Türkiye'de 500 Göçmen Sağlık Merkezi yapacağız. Bunlar bizim aile sağlığı merkezlerimizin biraz daha farklı şekilleri. Buralarda birinci derecede Suriyeli doktorları, Suriyeli sağlık çalışanlarını istihdam edeceğiz ama yeterli olmadıkları noktada bizim kendi sağlık çalışanlarımızı da istihdam edeceğiz."


Akdağ, söz konusu sağlık merkezlerinin yer...