29 / 07 / 2024

türkiyedeki yabancı bankalar

türkiyedeki yabancı bankalar

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, yaptığı açıklamada, Körfez bölgesinden Türkiye ile ilgilenen bankalar olduğunu söyledi.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşüm seferberliğine tüm kamu bankaları ve yüklenici firmalar dahil olmalı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Kentsel dönüşüm seferberliğine tüm kamu bankaları ve yüklenici firmalar dahil olmalı" dedi.

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

CHP Milletvekili Gürer: 'Yabancılar konutu bıraktı, faiz peşine düştü!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada yabancılara satılan konut sayısının geçen seneye göre yüzde 46 düştüğünü yabancıların konut yerine faiz ile kazanacağı alanlara yöneldiğini dile getirdi.

Antalya’da tersine göç başladı! Yabancıya konut satışı yüzde 29,23 azaldı!

İkamet iznine sahip yabancı uyruklulardan 17 bini son 4 ayda Antalya’yı terk etti. Ayrıca, yılın başından bugüne kadar gidenlerin oranı yüzde 16’ya ulaştı ve yabancıya konut satışı ise yılın 9 aylık döneminde yüzde 29,23 oranında düştü.

Çin için büyüme beklentileri kötüleşiyor! Bankalar önlem için hangi kararı aldı!

Ekonomistler Çin’in büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etmeye devam ediyor. Çinli bankalar ise büyümeyi desteklemek için mevduat faizlerinde ilave indirimi masaya yatırdı.

Bankaların kredi politikaları sıkılaşıyor: Döviz kuru kontrolü ve ticari kredilerde sorunlar!

Türkiye'de bankaların kredi politikaları sıkılaşıyor, ticari kredilerde sorunlar yaşanıyor. Ekonomi yönetimi döviz kuru kontrolüne odaklanırken, kredi musluklarının kapanması işletmeleri zor durumda bırakıyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tüm merkez bankaların içinde en çok altın alan ikinci banka oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının şubat ayında 22 ton altın aldığı öğrenildi. Dünya Altın Konseyinden edinilen bilgilere göre, şubat ayında en çok altın satın alan ikinci merkez bankası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) olarak kayıtlara geçti.

Deprem kredisi için nasıl başvuru yapılır! İşte kamu bankalarından deprem kredi şartları

Son zamanlarda, deprem kredisi başvurusu yapmak isteyenlerin sayısı artıyor. Türkiye kamu bankaları depremzedeler için kredi desteği sağlayacak kampanyalarını duyurdular. 

Bankalar bir bir duyurdu! Bu rakamlar herkesi şok etti! Vakıfbank, Ziraat, Halkbank, Garanti...

Araç alacak vatandaşlar banka banka taşıt kredisi faizlerini araştırıyor. Bankalar bir bir taşıt kredisi faiz oranlarını açıkladı. İşte Halkbank, Vakıfbank, Ziraat, Garanti faiz oranları 12 Ekim 2022...

Amerika'dan Türk kamu bankalarına yaptırım tehdidi!

ABD'li üst düzey bir yetkili, Türk kamu bankalarına yaptırım uygulayabileceklerini açıkladı.

Maaşlar 2024'e kadar erimeye devam edecek

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'deki yabancı bankaların finansal durumuna ilişkin yaptığı değerlendirmede TL'deki düşüşün 2023'te de devam edeceği beklentisini açıkladı.

Bankalar promosyon yarışına girdi! En yüksek promosyonu hangi banka veriyor?

Emekliler, bankaların promosyonlarını merakla araştırıyor. Bankalar ardı ardına promosyonlarını duyurmaya başladılar. İşte detaylar!

türkiyedeki yabancı bankalar Haberi

türkiyedeki yabancı bankalar



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, yaptığı açıklamada, Körfez bölgesinden Türkiye ile ilgilenen bankalar olduğunu söyledi. Akben, 'Türkiye'de bankacılık yapmaya ilgi duyan 3 banka olduğunu belirterek, 'Bunların 2017'de Türkiye'de olacağını düşünüyoruz' dedi.

Dubai'den bir bankanın Türkiye'ye yönelik bankacılık alanında çalışması bulunduğunu ifade eden Akben, daha önce Türkiye'de temsilcilik açan BBK'nın ise bankacılık lisansıyla ilgilendiğini belirtti.


"2017'DE OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"


Amerika'dan bir finans grubunun da Türkiye'de banka kurma planları olduğuna işaret eden Akben, şöyle konuştu:


"Şu anda Türkiye'de bankacılık yapmaya ilgi duyan 3 banka var. Bu elbette bir süreç. Ama bunların 2017'de Türkiye'de olacağını düşünüyoruz."


Çin'in Türkiye ile ciddi bir ticaret hacmi olduğuna işaret eden Akben, Türkiye'de Çinli bankaların bulunmasının Çin için de önemli olduğunu vurguladı. Akben, Bank of China'nın Türkiye'de faaliyete başlamasının...