03 / 05 / 2024

türkiyeye güven ve yatırım

türkiyeye güven ve yatırım

Türkiye'de iş yapan bazı yabancı şirketler, altyapı holdinglerinden Akfen ile birlikte uluslararası Financial Times gazetesinde yayımlanan ilanla, tüm dünyaya Türkiye'ye güven ve yatırım mesajı verdi.

TÜİK açıkladı! İnşaat ve perakendede güven azaldı, hizmette yükseliş sürdü!

Güven endeksi, mart ayında geçen aya oranla hizmet sektöründe yüzde 1,5 yükselirken, perakende ticaret sektöründe de yüzde 1, inşaat sektöründe yüzde 3,6 oranında düştü.

Yabancılar borsaya girmek için güven ve istikrar arıyor!

Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Yabancılar borsaya girmek için güven ve istikrar aradığını belirtti. İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı ve o paylaşıma gelen yanıtlar...

Tüketicinin güveni artarken, konut satın alma beklentisi ise düştü!

Tüketici Güven Endeksi ölçümünde esas alınan alt endekslerde artış yaşanırken, gelecek on iki ayda konut satın alma beklentisi ise düşüş gösterdi. Aynı sürede otomobil alma beklentisini yansıtan endeks ise ilk defa yükseldi.

Tüketici güven endeksine göre konut satın alabilme ihtimali resmen dibi gördü!

Makroekonomik gidişatı etkileyen psikolojik etkenlerin başında yer alan tüketici güvenindeki artış, ekim ayında da sürdü. Güvenin ölçümünde esas alınan alt endekslerin neredeyse hepsinde artış meydana gelirken, gelecek bir yılda konut satın alma beklentisi ise düşüş gösterdi.

Tüketici güven endeksi aylık bazda yüzde 4,4 artarak 74,6 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, tüketici güven endeksi Ekim ayında aylık bazda yüzde 4,4 artış göstererek 74,6'ya çıktı.

Döviz kurundaki artış durunca tüketici güven endeksi yükseldi!

Makroekonomik gidişatı etkileyen psikolojik faktörlerin başında gelen tüketici güveni, kurlarda artışın durduğu eylül ayında yükselişe geçti. Tüketici Güven Endeksi, önceki aya göre yüzde 5,1 artarak 71,5’e çıktı.

Hizmet, perakende ve inşaat sektörlerinde güven azaldı! TÜİK resmen duyurdu! 

TÜİK tarafından, sektörel güven endekslerinin Ağustos ayında aylık bazda perakende ticaret sektöründe yüzde 0,4, inşaat sektöründe yüzde 0,7 ve hizmet sektöründe yüzde 1,7 düştüğü açıklandı. İşte o rakamlar...

Tarım, gıda ve içecek sektörü yılın ilk çeyreğinde 12,23 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Dijital Veri Paneli'ne göre, 2023 yılının ilk 6 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü, geçen sene aynı dönemine kıyasla yüzde 1,04 yükselişle 12,23 milyar dolarlık ihracat yaptı.

Reel Kesim Güven Endeksi'nde düşüş: İstihdam, ihracat ve siparişte beklentiler kötümser!

Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE) temmuzda 1,4 puan düşerek 106,8'e geriledi. Reel sektör gelecek üç ayda maliyetlerin artacağını düşünürken, ihracat, istihdam ve sipariş miktarı için iyimser değil.

İnşaat, hizmet ve perakende sektörlerinde güven düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 Temmuz’a dair Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endekslerini yayımladı. Bu kapsamda, inşaat, hizmet ve perakende sektörlerinde güven düştü.

Tüketici güveni Temmuz'da yüzde 5,9 azalarak, 80,1 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, tüketici güven endeksi Temmuz ayında aylık bazda yüzde 5,9 azalarak 80,1 şeklinde oldu.

Tüketici güven endeksi haziran ayında 6.5 düşüşle 85.1'e geriledi! 

Tüketici güven endeksi Haziran'da bir önceki aya göre yüzde 6.5 düşüşle 85.1'e indi.

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında yüzde 4 arttı! TÜİK son dakika rakamlarını açıkladı!

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında aylık bazda yüzde 4 artış gösterdi ve 91,1 olarak kaydedildi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o son dakika rakamları...

türkiyeye güven ve yatırım Haberi

türkiyeye güven ve yatırım

Akfen'den yapılan açıklamaya göre holdingin Türkiye'de iş yapan bazı yabancı şirketlerle birlikte Financial Times gazetesinde ilanı yayımlandı.


Söz konusu ilanda, "Türkiye'nin güçlü ekonomisinin, dünya ekonomisi ile başarılı entegrasyonu ve fonksiyonel ekonomisi ile iş için elverişli ortam sunmasından dolayı Türkiye'nin geleceğine inanıyoruz. Türk ve yabancı ortaklarımızla ve yatırımcılarımızla beraber Türkiye'deki ticari operasyonlarımızın, faaliyetlerine başarıyla devam ettiklerini, yatırımlarımızın ve iş birliklerimizin sürdürülebilir büyümelerinde hız kesmeden ilerlediğini gururla belirtiriz, ülkenin gelişimini desteklemeye devam edeceğiz." denildi. 


Açıklamada görüşlerine yer verilen Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, yabancı ortaklarının Türkiye iştahında bir azalma olmadığı gibi, yeni yatırımlar için hep birlikte istekli bir şekilde yollarına devam ettiklerini bildirdi.


Milletin demokrasi ve istikrarını çok önemsediğini, bunu hiçbir şeye feda etmediğini vurgulayan Akın, şunları da kaydetti:


"Bunu nasıl koruyacağını da...