04 / 05 / 2024

türkiyeye yapılan dış yatırımlar

türkiyeye yapılan dış yatırımlar

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin her geçen gün yeni dış yatırımlar için çekim merkezi olmaya devam ettiğini belirterek, "Singapurlu şirketlerin de bu fırsatları doğru bir şekilde kullanmalarını ve Türkiye'ye yatırım yapmalarını bekliyoruz" dedi.

Kentsel dönüşümde yapılan yeni binalar da depreme dayanıksız çıktı! 

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine yapılan yeni yapı, inşaat halindeyken hak sahiplerinin şikayeti üzerine yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracağını söyledi.

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 80,3 oranında yükseldi

Türkiye’de geçen sene trafiği kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki seneye oranla yüzde 80,3 yükselerek 2 milyon 290 bin 280 oldu. Bu dönemde 31 bin 721 taşıtın ise kaydı silindiği belirtildi. Böylelikle trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı 2 milyon 258 bin 559 artış gösterdi.

Türkiye'de neden dönüşüm yapılamıyor? Bina dönüştürmek resmen açmaza girdi! 

Deprem ülkesi olması sebebiyle Türkiye’de kentsel dönüşüm meselesi sık sık gündeme geliyor. Peki Türkiye'de neden dönüşüm yapılamıyor? İşte detaylar...

Tüp fiyatlarına zam yolda! Yapılan güncelleme ve markaların fiyatları...

Tüp fiyatlarında bir güncelleme daha yapıldı. Yapılan bu güncelleme sonrasında Aygaz, İpragaz, Bizimgaz tüp rakamlarında değişikliğe gidildiği kaydedildi. İşte tüp fiyatlarındaki son durum ve haberin detayları...

Türk vatandaşlığı için yapılan düzenleme suistimallerin önüne geçecek!

Yabancıların taşınmaz alımlarıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya göre arsalar üzerinde kat mülkiyeti ya da kat irtifakı kurulmuş ya da üzerinde yapı bulunması şartı getirildi. Yeni düzenlemeyi EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı değerlendirdi...

TÜİK açıkladı! Türkiye'de trafiğe kaydı yapılan her 9 otomobilden 1 tanesi elektrikli...

Türkiye'de bu yılın ekim ayında trafiğe kaydı gerçekleştirilen her 9 otomobilden 1'i elektrikli araçlardan oluştuğu kaydedildi. Buna göre, ayda trafiğe kaydı yapılan 75 bin 494 otomobilin 8 bin 340'ını elektrikli araçlardan oluştuğu bildirildi. İşte ayrıntılar...

Ev sahibinden habersiz yapılan masraf kiradan düşülür mü?

Ev sahibinin haberi olmadan yapılan tadilatın masrafı kiradan düşülebilir mi? Kiralık evlerde yapılan tadilat masraflarının kira ücretinden düşülmesi ev sahipleri açısından büyük sıkıntı yaratıyor.

Deprem gerçeği unutuldu! İBB’ye yapılan 122 bin başvuru 6 ay sonra sıfıra düştü!

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden sonra İstanbullular büyük korku yaşamış, olası Marmara depremi için de harekete geçmişti. Verilen detaylara göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz hızlı tarama testlerine günde yapılan 122 bin başvuru 6 ay sonra sıfıra düştü...

Girişimlere yapılan yatırımlarda rekor kırdık! Türkiye’den 2023 yılında yeni Unicorn’lar çıkacak!

Dünya genelinde girişimlere yapılan yatırımlar düşerken, Türkiye’de özellikle oyun ve fintek girişimlerine yapılan yatırımlarda rekor kırıldı. Önümüzdeki dönemde Türkiye’deki fintek şirketlerinden bir veya birkaç unicorn çıkması bekleniyor.

Türk Lirası ile dış ticaret hacmi yüzde 139 arttı!

Türk lirasıyla yapılan dış ticaret hacmi 2023'ün 5 aylık döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 138,8 yükselerek 287 milyar 59 milyon liraya çıktı.

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısında düşüş! Nisan ayında 179 bin 504 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı

TÜİK, 2022 Nisan ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini duyurdu. Kaydı yapılan araç sayısı geçen aya göre 6.4 azalırken, 179 bin 504 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.

Emeklilerin maaşından yapılan kesinti 3.500 TL’yi buldu!

Binlerce TRT emeklisinin maaşı ek göstergelerin değişmesi yüzünden düştü. Bu nedenle, emekli maaşından yapılan kesintiler 3 bin 500 TL’yi buldu.

türkiyeye yapılan dış yatırımlar Haberi

türkiyeye yapılan dış yatırımlar

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin her geçen gün yeni dış yatırımlar için çekim merkezi olmaya devam ettiğini belirterek, "Singapurlu şirketlerin de bu fırsatları doğru bir şekilde kullanmalarını ve Türkiye'ye yatırım yapmalarını bekliyoruz" dedi.


Bakan Zeybekci, Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong ile iki ülkenin önde gelen üst yöneticilerinin (CEO) yer aldığı iş toplantısına katıldı. 


Burada yaptığı konuşmada Zeybekci, iki ülkenin iş bağlantılarını geliştirmek amacıyla bir araya geldiklerini belirterek, Hükümet olarak Türk ve Singapurlu iş adamlarına karşılaştıkları her türlü engelde destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.


Türkiye ve Singapur'un canlı pazarların merkezinde bulunduğuna işaret eden Zeybekci, bu potansiyelin yeni pazar fırsatlarına açılan yollar olarak görülerek bölgelerin geliştirilmesi adına kullanılması ve iş adamlarının bu bölgelere daha fazla yatırım yapmalarını cazip kılacak çalışmalarda bulunulması gerektiğini dile...