27 / 04 / 2024

Vahdettin Köşkü sgk açıklaması

Vahdettin Köşkü sgk açıklaması

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK), bazı basın yayın organlarında yer alan SGK bütçesinden Vahdettin Köşkü’nün tadilatı için kaynak kullanıldığına ilişkin iddiaların gerçek dışı olduğunu bildirdi.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan düşük emekli maaşlarına 7 maddelik çözüm! 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun en düşük emekli maaşı ile ilgili sorunların çözümünü 7 maddede açıkladı.

Emekli ve asgari ücretlinin maaşı ne kadar eridi? İki aylık kaybı SGK uzmanı Erdursun açıkladı

Dolar kuru tarihi rekorunu kırarken, ücretli çalışan ve emeklinin maaşı da gün geçtikçe eriyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, 1 Ocak 2024’ten bu yana emekli ve asgari ücretlinin kaybını hesapladı. Bakın emekli ve asgari ücretlinin maaşı ne kadar eridi?

En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine gelecek! SGK uzmanı resmen açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından, ek zamların ödeneceği tarih belli oldu. Emeklilerin kök maaş hesaplarında zam hesapları sürerken SGK uzmanı, Dilet Ete, en düşük emekli maaşlarının asgari ücret düzeyinde olacağını açıkladı.

SGK uzmanı duyurdu! Tekrar vergi affı mı çıkıyor? 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun 2022 yılı Aralık ayına kadar vergi ve prim borçları için yapılandırma geldiğini hatırlatarak 2024 yılı vergi affıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 2024'te vergi affı mı çıkıyor? 

10 yıl çalışan ne kadar kıdem tazminatı  alır? SGK uzmanı Özgür Erdursun tek tek hesapladı!

SGK uzmanı Özgür Erdursun milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı ve tavan ücretlerini hesapladı. Erdursun’un tazminat hesabına vatandaştan tepki yağdı.

25 yılda 1.7 milyon TL prim ödeyecek olan Bağ-Kur'lu, parayı biriktirse aylık 60-65 bin TL faiz alır!

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, 9 bin gün olan Bağ-Kur prim gün sayısıyla ilgili bir hesaplamayı X sosyal medya hesabından yaptı. Erdursun, 25 yılda 1 milyon 770 bin 219 TL prim ödeyecek Bağ-Kur'lu'nun bu parayı biriktirebilmesi durumunda, aylık 60-65 bin TL faiz geliri elde edeceğini söyledi.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun en düşük emekli maaşını duyurdu: 11 bin TL'nin üstüne çıkar!

SGK Uzmanı Özgür Erdursun resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada en düşük emekli maaşını duyurdu. İşte Erdursun'un o paylaşımı...

SGK'dan Ankara'da satılık 11 arsa ve 1 bina! 1 milyon 125 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Ankara'da yer alan 12 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihalesi 27 Aralık'ta yapılacak.

Devlet kurumları, MEB, Jandarma, Adli Tıp, SGK, YÖK ve Milli Savunma Üniversitesi personel, memur alımı başladı! 

Devlet kurumlarına, KPSS 2023/2 merkezi atama tercih süreci, 20 Aralık 2023 tarihinde başlayacağı açıklandı. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde eğitim almış adaylar arasından tercihler yapılacağı belirtildi. İşte ayrıntılar...

4A SGK ve 4B Bağ-Kur'lulara son dakika haberi: Maaş takvimi değişti! Artık bu tarihlerde maaş alacaksınız

Emekli vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından belirlenen ödeme takvimi doğrultusunda maaşlarını almaya hak kazanacaklar. SGK emeklilerin yeni maaş takvimini açıkladı. SGK ve Bağkur'lular dikkat, artık bu tarihlerde maaş alacaksınız...

7 bin 500 TL aylık alan emekliye kötü haber!

SGK uzmanı Ali Tezel, 15 Kasım'dan itibaren dağıtılacak olan 5.000 TL'lik emekli ikramiyeleriyle ilgili önemli bilgiler verdi. Bu ödemeden yararlanamayacak kişileri ve en düşük emekli maaşı alanları olumsuz bir gelişme beklediğini belirtti.

Emeklinin yeni maaşları yeniden hesaplandı! SGK-SSK, Bağkur'lunun ek ödemeli en düşük maaşı 10.520 TL'yi görecek!

Emeklilerin gözü Ocak maaş zamlarına çevrildi. Emeklinin yeni maaşları yeniden hesaplandı. SGK-SSK, Bağkur'lunun ek ödemeli en düşük maaşı 10.520 TL'yi görecek. İşte detaylar...

SGK, Bodrum'da küçük sanayi sitesi imarlı arsayı satıyor! Yatırımcılar dikkat! 

Sosyal Güvenlik Kurumu, Muğla ili, Bodrum ilçesi, Gündoğan Mahallesinde yer alan küçük sanayi sitesi imarlı arsayı satıyor. Peki Muğla Bodrum'da yer alan arsanın muhammen bedeli ne kadar? İşte merak edilenler ve ihale tarihi... 

Vahdettin Köşkü sgk açıklaması Haberi

Vahdettin Köşkü sgk açıklaması

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK), bazı basın yayın organlarında yer alan SGK bütçesinden Vahdettin Köşkü’nün tadilatı için kaynak kullanıldığına ilişkin iddiaların gerçek dışı olduğunu ve SGK bütçesinden herhangi bir ödemenin gerçekleştirilmediğini bildirdi.  

 SGK’dan yapılan açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında Kurumumuz hakkında SGK bütçesinden Vahdettin Köşkü’nün tadilatı için kaynak kullanıldığına ilişkin iddialar yer almıştır. SGK kaynaklarından köşkün tadilatı için 172 milyon TL aktarıldığı hususu tamamen gerçek dışıdır.


Kurumumuzun iştirakleri arasında bulunan Taksim Otelcilik A.Ş.'nin Genel Kurulu’nca geçmiş yıllarda olduğu gibi sermaye artışı kararı alınmıştır. Şirketin ana hissedarı SGK olmadığı gibi sermaye artış kararında da belirleyici değildir. Taksim Otelcilik A.Ş ticari bir kuruluş olup, farklı faaliyetler üzerine de yatırımlarını gerçekleştirmektedir. Bu sermaye artışı kararına hissesi oranında sınırlı katılımının dışında bazı basın yayın...