20 / 05 / 2024

vergi mahkemesinde görülen davalar

vergi mahkemesinde görülen davalar

Vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıkları halletmekle vazifeli mahkemeye vergi mahkemesi deniyor. Peki, vergi mahkemelerinde görülecek davalar hangileridir? İşte vergi mahkemelerinde görülen davalar..

Kamu yatırımlarında deprem enflasyonuna göre fiyat revizesi talebi...

Yüksek enflasyona bağlı olarak görülen maliyetlerdeki yükselişler Şanlıurfa’da kamu yatırımlarında faaliyet yapan inşaat şirketlerini olumsuz yönde etkiliyor. Gerçek piyasa koşullarına göre yeni fiyatların güncellenmesi de beklentiler arasında. İşte haberin ayrıntıları...

Buzulların altında 14 milyon yıllık arazi oluşumu keşfedildi! Çok nadir görülen bir durum...

Bilim insanları tarafından Doğu Antartika'da buzulların altında 14 milyon yıllık arazi oluşumu keşfedildi. Çok nadir görülen bu durumu bilim insanları açıkladı...

Altında fırtınalar koparken İslam Memiş'ten yatırımcıları ters köşe yapacak açıklama! Görenlerin ağzı açık kaldı!

Altın fiyatları haftanın son işlem gününde de yükselmeye devam ediyor. Yatırımcılar tarafından güvenli liman olarak görülen altına talep artarken fiyatlar tavan yaptı. Yatırımcılar altın fiyatlarının ne olacağını araştırırken İslam Memiş'ten yatırımcıları ters köşe yapacak açıklama geldi.

İşte yeni güvenli liman: Altına endeksli token’lar! Dijital altına yatırım güvenli mi? İşte uzmanların yorumları…

Altın geleneksel bir yatırım aracı olarak yatırımcılardan büyük ilgi görürken, dijitalleşmeyle birlikte şimdi de altına endeksli tokenler çıktı. Özellikle ABD’deki bankacılık ve borç krizi nedeniyle kripto paralarda görülen hareketlilik ile birlikte altına endeksli tokenler’ın da yıldızı parladı.

Galaxy S21 FE 3 bin TL indirimde! Görülmemiş fırsat ayağınıza geldi! İşte 22 Mart 2023 fiyat listesi…

Samsung’un üst segment telefonları arasında görülen Galaxy S21 FE’de görülmemiş bir indirim geldi. Samsung resmi sitesinde 17.699 TL olan telefonun fiyatı Mediamarkt, Vatan ve Teknosa gibi teknoloji mağazalarında indirime girdi.

Altından sonra en değerli yatırım aracıydı! Gümüş fiyatlarını görenlerin gözleri yerinden fırladı! Hemen bakmalısınız

Yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülen altından sonra gelen gümüş fiyatları hızla düşmeye başladı. Bu rakamları görenlerin gözleri resmen yerinden fırladı.

Bitcoin ve kripto paralarda sürpriz dalga! Piyasayı sallayan depremin ardından ucu göründü

Mayıs ayına düşüşlerle damga vuran kripto paralar, 130 milyon dolar değer kaybederek 10 ayın en düşük seviyesine geriledi. Cardano, Solana, Polkadot, Bitcoin ve Avalanche gibi kripto para birimlerinde görülen artışlar ise haziran ayına yönelik umutları artırdı.

Dolar sınırları zorluyor! En yüksek seviye ne zaman görüldü!

Dolar kuru geçen haftalarda Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı harekat sonrasında yükselişe geçen dolar dalgalı seyrine devam ediyor. Bugün ise sabah saatlerinde 14,34 seviyesinde işlem gören dolar son zamanlarda görülen en yüksek seviyelerden birine ulaştı...

Asgari ücrete vergi muafiyeti bu hafta Mecliste görüşülecek!

Yeni haftada çalışanların gözü ücretlere ilişkin yapılacak düzenlemelerde olacak. Asgari ücrette vergi muafiyetine ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine bu hafta başlanacak.

İllere göre konuta yatırımının geri dönüşü!

Konut fiyatlarında talep etkisiyle görülen hızlı artışın, kira piyasasına şuan için yansımadığından bahseden TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, İstanbul'da amortisman süresinin uzadığını kaydetti.

Rusya’dan götürülen inşaat malzemeleriyle Dağlık Karabağ’da 260 bina restore edildi!

Rusya’dan insani yardım olarak götürülen inşaat malzemeleriyle Dağlık Karabağ’da 260 binanın restorasyonu tamamlandı.

İzmir Bayraklı'da çöken bina havadan görüntülendi!

İzmir'de dün meydana gelen 6.6 şiddetinde depremin ardından çalışmalar devam ediyor. Bayraklı'da çöken Doğanlar Apartmanı'nda sürdürülen çalışmalar drone ile havadan görüntülendi. 

Mimarlar Odası Saraçoğlu Mahallesi için Mehmet Nuri Ersoy'la görüştü!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Saraçoğlu Mahallesi'nde yapımına başlanan imar projesinin durdurulması için Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy ile görüştü. Ersoy’un Saraçoğlu’nda yürütülen mevzuatı savunduğunu, ortada bir sıkıntı olmadığını söylediğini belirtti. 

vergi mahkemesinde görülen davalar Haberi

vergi mahkemesinde görülen davalar

Vergi mahkemelerinde görülecek davalar!

Vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıkları halletmekle vazifeli mahkemeye vergi mahkemesi deniyor. 


Vergi mahkemeleri 2576 sayılı ve 6 Ocak 1982 tarihli “Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi mahkemelerinin Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanun” ile kuruldu.


Bu mahkemelerin çalışma ve muhakeme usulü 2577 sayılı ve 6 Ocak 1982 tarihli “İdari Yargılama Usulü Kanunu”nda düzenleniyor. Peki, vergi mahkemelerinde görülecek davalar nelerdir? Vergi mahkemelerinde hangi davalar görülür?


Vergi mahkemelerinde görülen davalar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan rehber kapsamında açıklanıyor. Buna göre vergi mahkemelerinde görülecek davalar şu şekilde sıralanıyor:


Vergi mahkemeleri, 

- Genel bütçeye, il özel idareleri, belediye ve köylere ait vergi, resim ve harçlarla benzeri mali yükümlülükler ve bunlara ilişkin zam ve cezalar ile tarife uyuşmazlıkları, 

- Belirtilen bu konularda 6183 sayılı...