03 / 05 / 2024

Vergi sistemi değiştimi

Vergi sistemi değiştimi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1961 yılından bu yana uygulamada olan Vergi Usul Kanunu'nu, günümüz koşullarına uyacak şekilde yenilediklerini bildirdi.

Birden çok evi olana kademeli ek vergi sistemi nasıl işlemeli? Bu yapılmazsa vergi de işe yaramaz!

Merkez Bankası tarafından gündeme getirilen birden çok evi olana kademeli ek vergi önerisi konut piyasasında gündeme oturdu. Peki birden çok evi olana kademeli ek vergi sistemi nasıl işlemeli? Prof. Dr. Murat Batı, tek tek yapılması gerekenleri açıkladı.

BES'te yeni dönem neyi değiştirecek? Kredi çekmek isteyenler için kritik detay!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammıyla beraber bireysel emeklilik sistemi kesintisinde de ücretler güncellendi. Peki BES'te yeni dönem neyi değiştirecek? Kredi çekmek isteyenler için kritik açıklama...

Emekli maaşı hesaplama sistemi değişiyor mu? Milyonlarca emekliyi ilgilendiren son dakika gelişmesi!

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, karma emekli aylığı sistemi yerine bütün dönemleri kapsayan ve kendi içerisinde eşitlik sağlayan tek bir emekli maaşı hesaplama sistemine geçilmesi gerektiğini açıkladı. 

Tapu sistemi sil baştan değişiyor! Tarih resmen belli oldu!

Tapu sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı ve ‘Türkiye Tapu’ uygulamasını devreye alacağını duyurdu.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Emeklilik sistemi baştan aşağı değişiyor! Yeni sistem resmen başlıyor!

TBMM’ye sunulan 12’nci Kalkınma Planı iş hayatında önemli değişiklikler getirecek. Emekli aylığı sistemi ve emeklilik kriterleri değişirken, evde engelli veya yaşlı birinin bakımından sorumlu olan kişinin sigortası olacak. EYT’nin ardından sigortalı olanlar için yeni bir emeklilik dönemi başlayacak.

Emeklilikte hem sistem hem aylık bağlama oranı değişiyor! Milyonlara çifte emekli maaşı fırsatı! SON DAKİKA! 

Yeni emeklilik sistemi için 12. Kalkınma Planı ile düğmeye basılıyor. Söz konusu plan ile emekli maaşı sistemi ve emeklilik kriterleri değişiyor. İşte detaylar...

Konut kiralama sistemi baştan sona değişiyor!

Son günlerin gündem maddeleri arasında yer alan konut kiralama sistemi baştan sona değişiyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Kiralık evlerde yeni dönem 3 gün sonra başlıyor! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Sil baştan değişecek!

Kira uyuşmazlıklarını çözüme kavuşturacak olan arabuluculuk sistemi 3 gün sonra resmen başlıyor. Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Sil baştan değişecek!

Flaş iddia! Trafik cezalarında devrim gibi bir dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Hükümet vergi sisteminde modernleşmeyi masaya yatırırken, başta trafik olmak üzere, para cezalarının gelirle bağlantılı olmasını gündeme aldı. Bir diğer değişiklik de trafik cezalarında olması öngörülüyor. Bu kapsamda, sistemin baştan sona değişeceği iddia ediliyor.

Aman dikkat! Emeklilik sistemi baştan sona değişiyor! Detaylar bir bir ayyuka çıktı!

Emeklilik sistemine büyük reformlar geliyor. TBMM’nin açılmasıyla beraber gündemde olan torba yasa, emeklilik alanında önemli değişiklikleri kapsıyor. Prim indirimleri, yaş şartı yenilikleri ve Aile ve Gençlik Bankası'nın kuruluşu gibi konular bu kanun çerçevesinde ele alınacak. İşte detaylar...

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Emeklilik sistemi baştan aşağı değişiyor!

Emeklilik sisteminde köklü düzenlemeler geliyor. Özellikle erken emekli olmak isteyen Bağ-Kurlular için prim şartı değişiyor.

Arabası olanlar dikkat: TÜVTÜRK muayene sisteminde değişiklik yaptı! Bu tarihe kadar yaptırın

Milyonlarca araç sahibi belli aralıklarla araçlarını muayene ettirmek zorunda. Fakat TÜVTÜRK muayene sistemi ile ilgili değişiklik yaptı. İşte merak edilen detayın ayrıntıları…

Elon Musk karar değiştirdi! “Mavi tik” onay sistemi değişiyor!

“Sana Özel” seçeneği getirilen sosyal medya platformunda yeni değişikliği açıklayan Twitter CEO’su Elon Musk, “mavi tik” olarak bilinen hesap onay sisteminde değişikliğe gidileceğini ve  kapsamının genişletileceğini duyurdu.

Vergi sistemi değiştimi Haberi

Vergi sistemi değiştimi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1961 yılından bu yana uygulamada olan Vergi Usul Kanunu'nu, günümüz koşullarına uyacak şekilde yenilediklerini bildirdi. Şimşek, "Yaklaşık 2 yıldır süren çalışma tamamlandı. Çeşitli kanunlarla birlikte toplam 521 madde, 321'e indirildi" dedi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Şimşek, Türk vergi sisteminin temel taşlarından olan Vergi Usul Kanunu'nun yeniden yazımına ilişkin çalışmaların büyük ölçüde bittiğini söyledi.Söz konusu kanunun 1961 yılından bu yana uygulandığına işaret eden Şimşek, yarım asırlık kanunda yapılan değişikliğin, büyük bir reform niteliğinde olduğunu ifade etti.Şimşek, yaklaşık 2 yıldır süren büyük bir çalışmayla, kanunu günümüz koşullarına uyacak şekilde yenilediklerini kaydetti.


Eylül 2013'te başladı

Konunun muhataplarının görüşleri alındı, ulusal ve uluslararası hukuk incelendiKanunun yeniden yazımıyla ilgili çalışmaların Eylül 2013'te başladığını anlatan Şimşek, şöyle konuştu:"Yazım sürecinde Türkiye Serbest Muhasebeci...