07 / 05 / 2024

Yabancılar emlak konut hisse alımları

Yabancılar emlak konut hisse alımları

BORSA İstanbul tarafından açıklanan verilere göre yabancılar şubat ayından sonra mart ayını da net alışla tamamladı. Yabancılar üç ayda 388 milyon $'lık alım yaptı. Böylece 2013 yılındaki çıkışların tamamı neredeyse telafi edildi...

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

CHP Milletvekili Gürer: 'Yabancılar konutu bıraktı, faiz peşine düştü!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada yabancılara satılan konut sayısının geçen seneye göre yüzde 46 düştüğünü yabancıların konut yerine faiz ile kazanacağı alanlara yöneldiğini dile getirdi.

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

Konut fiyatlarında yabancı yatırımcı etkisi! Piyasayı yabancılar mı belirliyor?

Tüm Girişimci Emlak Müsavirleri Başkanı Hakan Akdoğan yaptığı açıklamada, yabancıların neredeyse konut piyasasını belirler duruma geldiğini söyledi.

Yabancıların konut alımlarında kritik detay! Resmen açıklandı!

Türkiye'de 2021'de yabancı vatandaşlara 59 bine yakın konut satışı gerçekleşti. Yapılan bu yatırımların en belirgin özelliğini yine vatandaşlık sebebi oluşturdu. EVA Gayrimenkul Değerleme, 2021 senesi boyunca yabancıların türk vatandaşlığına geçmek için Türkiye'de yaptıkları gayrimenkul yatırımların

Konut satışlarında yabancıların payı giderek artıyor!

Türkiye genelinde yabancıların konut alımları giderek artıyor. Ekim ayında yabancıya yapılan konut satışı yüzde 12.1 artış gösterdi. 

Yabancılar konuta 10 milyar dolarlık yatırım yapacak!

Yabancıların Türkiye'de konut alımları her geçen ay artıyor. Eylül 2021 yabancıların konut alımında tüm zamanların rekor kırdığı ay oldu. 

Emlak Konut GYO Çekmeköy ve Avcılar projeleri ön talep topluyor!

Yeni konut yatırımları için düğmeye basan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Çekmeköy ve Avcılar projeleri için ön talep topluyor.

İYİ Parti'den yabancıların konut alarak Türk vatandaşı olmasına tepki!

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, yabancıların konut satın alarak Türkiye'den vatandaşlık elde etmesine tepki gösterdi. 

Yabancılar üç buçuk senede Türkiye’den 128 bin konut aldı!

Türkiye'de göçmen akışını tartışmaları sürerken, yabancılara satışı yapılan konut sayıları ön planda. TÜİK verilerine göre, yaklaşık üç buçuk senede sürede yabancılar Türkiye'de toplam olarak 128 bin 234 adet konut satın aldı.

ABD'de yabancıların konut yatırımları azaldı!

ABD'de Mart 2021'de biten 12 aylık süreçte yabancıların konut yatırımlarında yüzde 30'un üzerinde düşüş meydana geldi.

Yabancılar konut almak için Türkiye'ye koşuyor!

Türkiye'de döviz kurlarının yükselmesi ile birlikte özellikle lüks projeler yabancıların radarına girdi. Sektörün önde gelen isimleri yabancıya konut satışında rekorun kırılacağını düşünüyor. 

Yabancıların konutta ilk tercihi İstanbul!

Türk Lirası'nın değer kaybetmesiyle yabancı vatandaşları Türkiye'de konut alımına yöneldi. Yabancıların konut alımında ilk tercihi ise İstanbul oldu.

Yabancılar emlak konut hisse alımları Haberi

Yabancılar emlak konut hisse alımları

Yabancılar üç ayda 388 milyon $'lık alım yaptı. Böylece 2013 yılındaki çıkışların tamamı neredeyse telafi edildi.


BORSA İstanbul tarafından açıklanan verilere göre yabancılar şubat ayından sonra mart ayını da net alışla tamamladı. Mart ayında 680 milyon dolar tutarında net alış yapan yabancı yatırımcılar şubat ayında da 205 milyon dolar tutarında net alım gerçekleştirmişti. Ocak ayında 497 milyon dolarlık net satış yapan yabancı yatırımcılar son iki aydaki net alışlarıyla yıl başından bu yana net 388 milyon dolar tutarında alış gerçekleştirmiş oldu. 


BANKALARI SEÇTİLER


Yabancı yatırımcılar 2013 yılında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) parasal genişlemeyi sınırlandırma kararı ve yurtiçindeki siyasi gerilimlerin etkisiyle net satış tarafında olmuş ve yıllık bazda net 429 milyon dolar tutarında net satış yapmışlardı.  


Yabancı yatırımcılar mart ayında daha çok banka hisselerini...