30 / 04 / 2024

yeni kira vergi oranları

yeni kira vergi oranları

Kentsel rantların önüne geçmek için yeni bir çalışma daha başlatıldı. İmar geçen yerlerde değeri artan arsa ve araziler için değer artış kazancı vergisi istenecek.

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Kira sözleşmeleri de anlaşmazlıkların yaşandığı durumlardan oluyor. Peki her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Aralık ayı kira zammında son dakika! Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam yapılacak?

Kira artış oranı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Yeni kira artış oranı belli oldu mu? Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam geldi? 

Kasım 2023 yeni kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte 3 Kasım TÜİK iş yeri, dükkan kirası hesaplama!

Türkiye'deki mülk sahipleri ve kiracılar Kasım ayı kira artış oranlarının ne kadar olacağını sorguluyor. Peki, Kasım 2023 yeni kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte detaylar...

Birleşik Krallık'ta kiralarda son 10 yılın en sert yükselişi!

Emlak şirketi Hamptons tarafından yapılan son dakika açıklamasında Birleşik Krallık'ta kiralık konutlarda yeni kira sözleşmelerinin 2023 yılının Ağustos ayında yüzde 12 yükselişle 2014 yılından bu yana en hızlı artışı kaydettiği bildirildi.

Ünlü iş adamı 60 bin TL'ye oturan kiracısını hava parası vererek çıkardı! Evinin yeni kira bedeli ise dudak uçuklattı

Ünlü işadamı Fırat Yiğit, İstanbul'un Bebek semtinde 60 bin liraya oturan kiracısını çıkarmak için 2 milyon TL hava parası vermeyi teklif etti. Kiracı ise kabul etti. İşadamı, aynı evi tekrar kiraya verecek. Evin yeni kiralık bedeli ise görenlerin dudağını uçuklattı...

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! İşte yeni kira dönemi 5 soruda tüm detaylarıyla!

Son dönemlerde milyonlarca kişinin ortak sorunu hızla artan ve artık çoğu maaşı geçen kira bedelleri oldu. İşte yeni kira dönemi 5 soruda tüm detaylarıyla...

Ev sahipleri ve kiracıların gözü yeni kira kararında! İşte tek tek açıklanan o son dakika detayları!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracının gözü yeni kira kararında... İşte tek tek açıklanan o son dakika detayları...

Vergi borçlarında yeni hamle! Vergi barışı yürürlüğe girdi! Borçlarınızın faizleri silinecek

Son dakika vergi barışı yasası yürürlüğe girdi.  Bu yasayla vergi borcu olanların cezalı borç ödeme riskinin ortadan kaldırılacak. Peki vergi borcu olanlar hesaplamaları nereden ve nasıl yapacak? İşte ayrıntılar...

Kira artışı nasıl hesaplanır? Kira artış oranı yüzde kaç oldu? Yeni kira artış oranı ne kadar?

Yeni kira artış oranın ne kadar olacağı merak konusu oldu. Her ayın başında açıklanan TÜİK enflasyon rakamları ile birlikte kira artış oranı da belli oluyor. Peki Kasım ayı kira artış oranı ne oldu? İşte detaylar...

Vergi affı çıkar mı, çıkarsa ne zaman çıkar, kapsamı ne olur?

Piyasalarda ve vatandaşlarda yeni bir vergi affı beklentisi seçim öncesinde iyiden iyiye artarken, olası bir vergi affının ne zaman çıkacağı ve kapsamı merak konusu.

Dikkat çeken yazı! Yeni bir vergi ve imar affı mı gelecek?

Eski Gelirler Genel Müdürü Saygılıoğlu, 2 bin liraya kadar olan icralık fatura borçlarının ilgili şirketlerin vergilerinden düşülmesi, kredi yurtlar kurumu borçlarının faizlerinin silinmesi gibi düzenlenmelerin öncül bonuslar olduğunu asıl büyük balıkların sonraki torbalarda olacağını söyledi.

Emlakçıların yeni kira oyunu! Ev kiralarını borsa gibi yükseltiyorlar

Ev sahiplerini de ikna eden emlakçılar, her bölgede taban fiyat belirlemeye başladı. Daha önce ikinci el araç piyasasında gördüğümüz bu oyun kiralık evlere de bulaştı. Kiralık ev fiyatları borsa gibi yükselmeye başladı.

Varlık Barışı'nda yeni karar! Vergi oranı sıfırlanıyor

Yeni 'Varlık Barışı' düzenlemesiyle yurt dışında bulunan ancak kapsama girmeyen taşınmazlar gibi varlıkların da 31 Mart 2023’e kadar kapsamdaki varlıklara dönüştürülerek uygulama çerçevesinde Türkiye’ye getirilmesine imkan sağlanacak. 

yeni kira vergi oranları Haberi

yeni kira vergi oranları

Kentsel rantların önüne geçmek için yeni bir çalışma başlatıldı. İmar geçen yerlerde değeri artan arsa ve araziler için değer artış kazancı vergisi istenecek. 


Maliye Bakanlığı, belediyeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü gibi Kurumlar şehirlerde imar geçen yerler için ortak çalışma yapacak. 


Maliye, belediyeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından elemanlardan oluşan bir tim kurulacak. İmar geçen yerlerde değeri artan arsa ve araziler için değer artış kazancı vergisi istenecek. 


DEĞER ARTIŞ KAZANCI İSTENECEK


Kayıtlı ekonomiye geçiş eylem planı güncelleniyor. Bu çerçevede gelecek 3 yılda hangi alanlarda denetimlerin yoğunlaştırılacağı belli olmaya başladı. Öncelik kentsel rantların vergilendirilmesi, inşaat, turizm ve sağlık gibi sektörlere verilecek. 


Kentsel rantlardan elde edilen gelirlerin vergilendirilmesi çeşitli defalar gündeme getirildi. 


Maliye yetkilileri, bu sefer belediyelerle ortak hareket etme kararı aldıklarını belirterek, "Belediyeler...