08 / 05 / 2024

yeni nesil inşaatlar

yeni nesil inşaatlar

AKG Gazbeton, inşaat sektörünün en önemli yapı malzemesi olan gazbetonun yapılarda kullanılmasının faydaları üzerine Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün hazırladığı rapordaki önemli verilere dikkat çekiyor.

İBB'den Emlak Konut THY Arnavutköy harekatı: Kaçak inşaatları durdurun, ruhsatları iptal edin!

İBB, Arnavutköy Belediyesi’ne yazı yollayarak imar planları iptal edilen Kanal İstanbul’un çevresinde inşa edilecek Yenişehir sınırları içinde devam eden inşaatları durdurmasını ve yapı ruhsatlarını iptal etmesini talep etti. İşte ayrıntılar...

1940 yılında İstanbul'daki inşaatlar için yeni plan hazırlanmış!

1940 yılında İstanbul'un arkeolojik haritasının yapılması için yeni plan hazırlanmış. İstanbul'un her semtine yapılacak yeni inşaatlar için kriterler belirlenmiş.

Tarla ve orman alanlarındaki inşaatlar isyan ettirdi! Gelecek nesiller kimin umurunda!

İnşaat firmaları, her geçen gün yeni projelere imza atmaya devam ediyor. Konut maliyetlerindeki artışa rağmen yapılan inşaatlar kimi zaman bir tarla üzerinde kimi zaman da ormanlık alanlarda yükseliyor. Çoğu vatandaş ise bu durumdan oldukça şikayetçi. İşte vatandaşın o isyanına bir örnek...

Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatları yüzde 28 düştü! 

Almanya'da konut inşaat ruhsatları, ocak-ağustos ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 28 geriledi. Yükselen faiz oranları nedeniyle konut inşaat ruhsatlarının azaldığı belirtildi. Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatların yüzde 28 düştü. 

Avrupa’da konut krizi derinleşiyor: Yeni konut inşaatlarında sert düşüş!

Avrupa'da yükselen inşaat maliyetlerinin etkisiyle yeni evlerin inşa edilme oranı düştü. Buna bağlı olarak konut kira fiyatları arttı.

Yeni nesil şehir kütüphanesi geliyor! Ödüllü kütüphane için çalışmalar son gaz devam ediyor! 

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yeni nesil Şehir Kütüphanesi projesi için çalışmalar son gaz devam ediyor. 

İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadı: Kentsel dönüşüme değil, kentsel değişime ihtiyaç var!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Onalan, İzmir'in 30 ilçesi olduğunu ve  her yerde inşaat yapıldığını belirterek İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadığını söyledi. 

Baymak Elegant Prime Yeni Nesil Inverter Klima Vatan Bilgisayar’da peşin fiyatına taksitle satılmaya başlandı!

Klima denildiği zaman akla ilk gelen üreticilerden Baymak, son teknolojiyle donatılmış Elegant Prıme 9.000 Btu A++ Yeni Nesil Inverter Klima’yla tüketicilerin karşısına çıktı. Vatan Bilgisayar ise bu klimayı peşin fiyatına taksitle satışa çıkardı.

Hastane inşaatlarında maliyetler 8 katına kadar çıktı!

Son dönemlerde yapımına başlanan hastaneler için devamlı yeni ikmal ihaleleri yapıldı ve bu nedenle, hastanelerin astarı yüzünden pahalıya geldi. Hastane inşaatları için tahmin edilen maliyet 3’e, 5’e hatta 8’e katlandı.

Otomobillerde yeni dönem! Yeni nesil güvenlik sistemlerinde düzenleme!

İmal edilecek olan araçların yüksek güvenlik ve düşük emisyon seyirlerinde olması ve aynı zamanda kara yollarındaki can ve mal güvenliğinin yükseltilmesi ile birlikte daha çevreci araçların kullanımının olabilmesi için yeni nesil güvenlik sistemleri ile ilgili düzenleme yapıldı. İşte detaylar…

Yeni Nesil Kurutmalı Çamaşır Makinesi Fırsatları! MediaMarkt 5 Ekim 2022 fiyat listesi…

MediaMarkt yeni nesil kırışık önleyici özellikteki kurutma makineleri ve diğer beyaz eşyalar için kampanyalarını yeniledi.

Yeni Nesil Teknik Yapı Hafriyat İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Nesil Teknik Yapı Hafriyat İnşaat Limited Şirketi Esenyurt'ta Hasan Gümüşsoy tarafından kuruldu.

Yeni bina inşaatlarına şok düzenleme! Resmen değişiyor!

Yeni bina inşaatlarında yeni düzenleme kapıda. Bakanlık tarafından açıklanan ‘Yeşil sertifika’ projesiyle bina inşaatlarında kriterler değişecek. İşte ayrıntılar...

yeni nesil inşaatlar Haberi

yeni nesil inşaatlar

Gazbeton kullanılarak hayata geçirilen yapıların, ikame yapı malzemelerine göre hafiflik, depreme dayanıklılık, yaşam alanı genişliği, temel maliyetlerde ve yapı maliyetlerinde tasarruf konularında sağladığı avantajları detaylandıran rapor, gazbetonun yeni nesil inşaat projelerinin vazgeçilmez yapı malzemesi olduğunu ortaya koydu.


Son yıllarda Türkiye ekonomisinin en büyük sektörü olan inşaat sektörü, özellikle kentsel dönüşüm projeleri ile büyümeye devam ediyor. Geçmiş yıllara göre hızla artan güvenli ve tasarruflu konut bilinci, gelişen yapı teknolojileriyle birlikte konut sektörünün niteliksel büyümesine paralel olarak niceliksel gelişimine de neden oluyor. Yeni konut projelerinde yıllardır gelişmiş ülkelerin vazgeçilmez yapı malzemesi olan gazbeton, ülkemizde de gün geçtikçe daha çok tercih edilenyapı malzemesi olarak öne çıkıyor.


Türkiye’nin kurulu kapasitesi ve üretim kapasitesi olarak en büyük gazbeton üreticilerinin başında yer alan AKG Gazbeton, ülkemizdeki inşaat...