03 / 05 / 2024

Yoldan kotlandırma yeni imar yönetmeliği

Yoldan kotlandırma yeni imar yönetmeliği

Yoldan kotlandırma uygulaması, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden düzenlendi. Peki, yeni imar yönetmeliği ile yoldan kotlandırma nasıl yapılacak?

Ulaştırma Bakanı açıkladı: Turistik Doğu Ekspresi'ne alternatif iki yeni tren hattı geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada seyahat severlerin ve sanat tutkunlarının gözdeleri arasında yer alan "Turistik Doğu Ekspresi"ne alternatif iki yeni tren hattı geldiğini duyurdu. 

Ulaştırma Bakanı açıkladı! İstanbul-Ankara arasına yeni otoyol projesi...

İstanbul ve Ankara arasına yeni otoyol geleceği duyuruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yaptığı açıklama kapsamında otoyolun nerelerden geçeceği de bellirlendi. İşte haberin detayları...

Ulaştırma Bakanlığı Yeni İpekyolu Projesi için düğmeye bastı! 

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Basra'dan Türkiye sınırına kadar uzanan kara ve demiryolu ulaştırma koridoru olarak bilinen bölgenin yeni İpekyolu olacak projeyle ilgili sürecin hızlandığını belirtti.

İstanbul'da en ucuz 2+1 yeni evi almak için hane geliri en az ne kadar olmalı? Araştırma sonucu dudak uçuklattı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, bir hanenin yeni bir ev alması için aylık gelirinin ne kadar olması gerektiği üzerine bir araştırma yaptı. Buna göre, ilan sitelerindeki en ucuz 2+1 yeni evi satın almak için, İstanbul’da aile geliri en az 88 bin TL-373 bin TL arasında olması gerektiği sonucu ortaya çıktı

YÖK, 64 üniversiteye 800 yeni araştırma görevlisi kadrosu açtı

YÖK, devlet araştırma üniversitelerine, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamındaki üniversitelere ve aynı zamanda da öncelikli alanlarda uzman olan toplamda altmış dört üniversiteye toplam sekiz yüz yeni araştırma görevlisi kadrosu tahsis etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu müjdeyi verdi: Trabzon'a yeni havalimanı geliyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon'a yeni bir havalimanı kazandırmak için çalışmalara başladıklarını duyurdu.

Ulaştırma ve haberleşmede yeni dönem: Demir yolları, otoyol projeleri, havalimanı yatırımları peş peşe geliyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da, yeni görevini devralarak bakanlık yatırımlarına ilişkin ilk planlarını duyurdu. İşte yeni dönemde hayata geçirilmesi planlanan yatırımlar...

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli demir yolu için acil kamulaştırma kararı alındı!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demir Yolu Projesi'nin tamamlanması için Bursa, Bilecik ve Balıkesir'in bazı ilçelerinde acil kamulaştırma yapılması kararı alındı.

Böylesi ilk kez oluyor! Yeni yapılandırma kaç taksit olacak, kimlerin borcu silinecek?

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasında yeni detaylar ortaya çıktı. Yeni haftada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen yeni yapılandırma paketine göre, taksit sayısı bu kez öncekilerden farklı olacak. Nasıl mı? İşte ayrıntılar…

Tüketicide yeni korku: indirim kaçırma

İki buçuk yıl süren pandemi ve ardından gelen ağır ekonomik koşullar nedeniyle zincir marketlerin indirim kataloglarıyla yatıp kalkan tüketicide yeni bir korku gelişti. İndirim kaçırma korkusu olarak nitelendirilebilecek bu korku, fiyatı düştüğünde alamayıp daha sonra yüksek fiyat ödemeyi anlatıyor.

Elektriğe bir zam daha gelecek mi? EPDK yeni fiyatlandırma dönemindeki kararı açıkladı!

Yılbaşında ve Nisan 2022’de yapılan elektrik zamlarının ardından maliyetlerde yaşanan artışlar nedeniyle 1 Haziran’da elektriğe bir zam daha yapılmıştı. Peki yeni yeni fiyatlandırma döneminde bir zam daha gelecek mi? İşte detaylar...

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Demiryolu hattı için acele kamulaştırma kararı! 

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Bursa ve Bilecik için acele kamulaştırılma kararı verildi. 

Ankaralılara müjde! Yeni metro projesi Ulaştırma Bakanlığı’nın onayına sunuldu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 7.4 kilometre uzunluğunda 8 istasyondan oluşması hedeflenen yeni metro hattı projesini Ulaştırma Bakanlığı’nın onayına sunulduğunu duyurdu.

Yoldan kotlandırma yeni imar yönetmeliği Haberi

Yoldan kotlandırma yeni imar yönetmeliği

Yoldan kotlandırma esasları, yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden düzenlendi. Kanun hükümleri Ekim 2017'de yürürlüğe girecek olup, bu süreçte eski yönetmelik hükümlerine göre uygulama yapılıyor. Peki, yeni imar yönetmeliği ile yoldan kotlandırma nasıl yapılacak?


Yönetmelik gereğince binalara parselin kot aldığı yol cephesinin bina köşeleri hizasındaki en yüksek tretuvar seviyesinden kot verilir.


Tretuvar seviyesi, kırmızı kota göre belirlenen yol seviyesinin 0.18 metre üstü olarak kabul edilir.


Kotlandırma yapılması için, yolun yapımının tamamlanmış olması veya yol projesinin onaylanarak kırmızı kot çalışmasının yapılması zorunludur.


Henüz oluşmamış yollarda kot talebi halinde bordür/tretuvar üst seviyesi, ilgili idare tarafından 10 iş günü içerisinde hazırlanacak projeye göre belirlenir.


Parselin kot aldığı yolun eğiminden dolayı zemin kat taban kotunun kot alınan noktaya göre en fazla 3.50 metre yükseldiği noktalarda binalarda kademe yapılması mecburidir....