05 / 05 / 2024

zemin iyileştirme uyarısı

zemin iyileştirme uyarısı

TMMOB JMO İzmir Şube Başkanı Jeoloji Yüksek Mühendisi Bora Sonuvar, "Sağlıklı bir zemin iyileştirme projesi maliyetli bir uygulama. Ama burada yanlış bir yöntem uygularsanız etkisi olmaz. Zemin iyileştirmenin de zemine göre değişen farklı yöntemleri var" dedi.

Depremzedelere son dakika uyarısı: Zemin etüt raporu alırken sakın bunu yapmayın! 

Jeofizik Mühendisleri Odası Antep Bölge Temsilcisi Burhan Canpolat, Gaziantep'teki depremzede vatandaşalra son dakika uyarısında bulundu. İşte zemin etüt raporu ile ilgili dikkat edilmesi gereken o detay....

Antalya'ya deprem uyarısı: Kahramanmaraş ve Van depremleriyle aynı ivmeye sahip deprem olabilir! 

Uluslararası Cittaslow Birliği'nin 'sakin şehir' listesinde olan Antalya'nın Finike ilçesine deprem uyarısı geldi. Prof. Dr. Nihat Dipova, zeminde sıvılaşmaya ve 2,5 kat zemin büyütmesine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Mobilya sektöründe kredi kartı taksit sayısında iyileştirme talebi

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, kredi kartı taksit sayılarına yönelik açıklama yaptı. Başkan Güleç, iç piyasada mobilya satışlarını arttırmak amacıyla kredi kartı taksit sayısında bir iyileştirme talep ettiklerini söyledi.

Uzmanlardan EYT’lilere son dakika uyarısı geldi! Bunu yapmayanlar tek kuruş kıdem tazminatı alamayacak!EYT’liler dikkat!

EYT’liler ilk emekli maaşlarını almak için gün sayarken uzmanlardan ve SGK’dan kıdem tazminatına ilişkin önemli bir kod uyarısı geldi. Bu kod dışında işten çıkarma yapılırsa kıdem tazminatı alınamayacak. İşte detaylar...

Ünlü ekonomisten ‘kur şoku’ uyarısı!

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, hükümetin iktidarda kalmak adına seçimler öncesi yaptıklarını buz pateni olarak adlandırırken, yeni bir kur şoku uyarısında da bulundu.

Altında noel baba rallisi uyarısı! Sürpriz rakam şimdi paylaşıldı! Elinde 1 gram bile altını olan acil baksın!

Altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Gram altın 1100 lira seviyelerine kadar ulaşırken analistlerden altında noel baba rallisi uyarısı geldi. Elinde 1 gram bile altını olan acil bakın! Sürpriz rakam şimdi paylaşıldı!

İslam Memiş'ten altın ve dolar tahmini! '31 Aralık son gün' uyarısı dikkat çekti

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, aralık ayına ilişkin gram altın, dolar, gram gümüş, ons altın ve ons gümüş tahminlerinde bulundu. Memiş'in '31 Aralık son gün' uyarısı ise dikkatleri çekti.

Selçuk Geçer'den çok konuşulacak dolar uyarısı!

Ekonomist Selçuk Geçer, elinde az miktarda dolar olanlara da seslenerek, ”Sakın satmayın” uyarısında bulundu.

EYT'lilere kritik harf uyarısı! Emekliliğiniz yanabilir! Hemen kontrol edin!

EYT'liler emekli olmak için yeni düzenlemeyi dört gözle bekliyor. Ancak uzman isimlerden bir son dakika uyarısı geldi. EYT'de şok eden harf detayı gündem oldu. Sigorta dökümünde S, Ş ve K harfleri olanlar dikkat! Şimdi bakın! 

Merkez Bankası'nın uyarısının ardından faizlerle ilgili yeni gelişme!

Bankalar, Merkez Bankası'nın uyarısıyla birlikte faiz oranlarını düşürmeye başladı.

Kış aylarına girerken herkese korkunç zam uyarısı! Şimdiden alıp kilere kaldırın fiyatı tavana zıplayacak

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte birçok üründe fiyat artışı endişesi de şimdiden başladı. Önümüzdeki kış faturaları nasıl ödeyeceklerini merak etmeye başlayan vatandaşlar, ürünlere gelecek yeni zamlardan da endişeli. Bir ürün grubu için korkunç bir zam uyarısı yapıldı. İşte detaylar...

TCMB'den bankalara son dakika uyarısı! Döviz işlemlerinde büyük şok! 

TCMB bankalara döviz işlemlerini piyasa saatlerine çekmesi için yazılı uyarı yaparak, tedbir alınabileceğini belirtti. İşte TCMB'nin o uyarısı ve tüm detaylar...

İslam Memiş'ten ters köşe uyarısı! Bu tarihe dikkat

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarında Ekim ayında ters köşe uyarısında bulundu. Memiş gram altın için 'Güçlü yükseliş' açıklaması yaparak, direnç seviyesini paylaştı.

zemin iyileştirme uyarısı Haberi

zemin iyileştirme uyarısı

İzmir’de son zamanlarda sıklaşan 4 ve üzeri büyüklükteki artçı depremlerin şehir merkezinde daha şiddetli hissedilmesi vatandaşlarda tedirginliğe neden olurken Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) İzmir Şube Başkanı Jeoloji Yüksek Mühendisi Bora Sonuvar, artçı depremler ve zemin ilişkisine ilişkin değerlendirmeler yaptı. 

İz Gazete'den Gizem Taban'ın haberine göre; kilometrelerce uzaktaki artçı depremlerin daha şiddetli hissedilmesinin sebeplerine ilişkin açıklama yapan Sonuvar, güvenli ve sağlıklı konut noktasında zemin iyileştirme uygulamasına dikkat çekti. Sonuvar, yapı denetim firmalarında jeoloji mühendisi istihdamının zorunlu hale getirilmesi, zemin iyileştirme çalışmaları ve zemin etüt raporlarının sahada denetlenmesinin yapı denetim firmalarının vasıtasıyla sağlanması gerektiğini de belirtti. 

‘DAHA ŞİDDETLİ HİSSEDİYORUZ’

Kentte sık sık yaşanan artçı depremlerin vatandaşlar tarafından daha şiddetli hissedilmesine ilişkin JMO İzmir Şube Başkanı Sonuvar, “1999 öncesi...