25 / 07 / 2024

İkinci el otomotivde gözler mart ayına çevrildi!

İkinci el otomotivde gözler mart ayına çevrildi!

Otomobil sahibi olmak isteyenlere ikinci el araç pazarı son çare olarak gözükürken sektörde yaşanan gerileme sonucunda sıfır araç sahibi olmak da zorlaştı. Sektör temsilcileri konuya ilişkin açıklamalarda bulundu...


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Gazeteduvarcom'da yer alan habere göre, Otoshops Genel Müdürü Melih Mutlu, otomobil satışlarında 2021 senesi aralık ayından itibaren başlayan daralmanın 2022 senesinde de devam ettiğini, müşterilerin sıfır otomobil fiyatlarındaki yükselişin ardından talebin daha çok ikinci el parçalara kaydığını anlattı. Özellikle 2022 senesinin ocak ayının sıfır otomobillerde ve fiyat etiketlerinin belirlenmesinde döviz kurundaki dalgalanmanın büyük payı olduğunu belirten Mutlu, "kredi faiz oranları ile krediye erişim" olarak öngördüğünü açıkladı.

İkinci el otomotivde gözler mart ayına çevrildi!

Melih Mutlu, "Döviz kurunun sabit seviyelerde olması ve otomobil piyasasında fiyatların artık oturmaya başlaması ile birlikte pazar bir önceki aya göre hareketlenmeye başladı. Önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen taşıt kredilerinde yapılacak düzenlemeden sonra ise piyasanın daha da hareketlenmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Sıfır araç fiyatlarının ikinci el piyasasının referans noktası olduğuna dikkati çeken Mutlu, "Sıfır otomobil fiyatlarının ikinci el araç sektörünün merkez noktası olarak kabul edildiğini vurgulayan Melih Mutlu, "Sıfır araç fiyatlarında da döviz bazlı hesaplama yapıldığından aslında her ikisi de ikinci el fiyatlarına etki etmektedir. İkinci el pazarında fiyatlar Aralık 2021’e göre yüzde 14 ile yüzde 19 arasında düştü. Ancak 2022 model yılı araçların maliyet artışları nedeniyle bir önceki yıla göre daha yüksek fiyatlarla satışa sunulması ve birçok modelin yine bu artışlardan dolayı yüzde 80 ÖTV dilimine girmesi nedeniyle önümüzdeki günlerde ikinci el fiyatlarında yine artış ile karşı karşıya kalabiliriz" dedi.

Tofaş’tan bomba haber geldi! Tofaş Şahin ortalığın tozunu attırmak için geri dönüyor!

Karsan 2022'den umutlu! Cirosunu ikiye katlayacak!

Lotus Çin borsasına girmeye hazırlanıyor!

Taşıt kredilerinde yeni düzenleme! Otomotiv piyasası hareketlenecek!

Opel Insignia'dan bomba gibi haber! Fiyat listesi açıklandı!

Mahindra e2o Türkiye yollarında! 140 bin TL'den satışa çıkacak!

Opel Astra piyasayı darmaduman edecek! İnanılmaz fiyatı ile Türkiye yollarında!

Renault kampanya için düğmeye bastı! 160 bin TL'ye düşüyor!


Geri Dön