09 / 05 / 2024

İngiltere'de yüksek gıda fiyatları tüketici harcamalarındaki büyümeyi baskıladı! 

İngiltere'de yüksek gıda fiyatları tüketici harcamalarındaki büyümeyi baskıladı! 

İngiltere'de tüketici harcamalarındaki büyüme, yüksek seyreden gıda fiyatları sebebiyle bu yılın Mayıs ayında son 6 ayın en düşük seviyeleri gerçekleşti.



Diğer bir taraftan da havaların ısınmasıyla yaz modası ve bahçecilik ürünlerindeki satışların toparlanmayı desteklediğini dile getiren BRC İcra Kurulu Başkanı Helen Dickinson, şunları kaydetti:  "Tüketici güveni dip seviyesinden ancak toparlanırken ve hane halkı gelirinde yaşanan daralmanın sürmesiyle önümüzdeki aylarda önemli satış büyümesi görmemiz pek olası değil. Fakat enflasyonun artık zirveye gelmiş olduğuna yönelik işaretlerle perakendeciler, tüketici güveninin artacağından umutlu. Şu anda hükümet için iş dünyasına daha fazla düzenleme ve vergi uygulamasının zamanı değil çünkü bu perakendecilerin maliyetlerini ve tüketiciler için de fiyatları artıracak."

İngiltere de yüksek gıda fiyatları tüketici harcamalarındaki büyümeyi baskıladı! 

KMPG'nin İngiltere Perakende Birimi Yöneticisi Paul Martin de Mayıs ayında tüketici harcamalarındaki büyümenin nisandaki yüzde 5 seviyesine göre düşük kaldığını kaydetti.

Verilen detaylara göre, internetten toplam satışların da yüzde 3 gerilediğini kaydeden KMPG'nin İngiltere Perakende Birimi Yöneticisi Paul Martin, söz konusu bu durumun özellikle tüketicilerin mağazalarda pazarlık yapma eğiliminin artmasından kaynaklandığını kaydetti.

KMPG'nin İngiltere Perakende Birimi Yöneticisi Paul Martin açıklamasında inatçı enflasyon ve artmaya devam etmesi beklenen faiz oranları sebebiyle perakende sektörü açısından yaz aylarının çok iyi geçmesini öngörmediklerini sözlerine ekledi.


Geri Dön