21 / 05 / 2024

İş Bankası'ndan ekonomiye 940,9 milyar TL kaynak

İş Bankası'ndan ekonomiye 940,9 milyar TL kaynak

Türkiye İş Bankası KAP'a yaptığı açıklama ile finansal tablolarını paylaştı. Bankadan yapılan açıklamada bankanın ekonomiye sağladığı toplam kaynak tutarının 940,9 milyar TL olduğu ifade edildi.



İş Bankası'nın toplam mevduat hacmi ise Eylül 2022'de 837,7 milyar TL olarak gerçekleşirken TP mevduat hacmi yıl sonuna göre yüzde 93,5 artarak 324 milyar TL seviyesine çıktı. Yapılan açıklamada İş Bankası'nın güçlü performansının yanı sıra uluslararası kredibilitesinin bir sonucu olarak kaynak çeşitliliğini artırmaya devam ettiği ve pasiflerinin vadesini uzattığı ifade edildi.

KAP'a yapılan açıklamaya göre; seküritizasyon programı kapsamında kadın girişimciler, yenilenebilir enerji yatırımları ile konut finansmanında kullandırılmak üzere, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Uluslararası Finans Kurumundan (IFC) 227 milyon dolar tutarında kaynak sağlayan İş Bankası, bu dönemde ayrıca Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) ile 100 milyon ABD doları tutarında, küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) finansmanında kullanılmak üzere 5 yıl vadeli kredi anlaşmasına da imza attı.

Enerji ve tarımda yeni girişimler

İş Bankası'nın kaynak temininin yanı sıra, plasman politikalarında da sürdürülebilirliği öncelikleri arasına koyduğu belirtilirken bu çerçevede entegre bir enerji portföyü oluşturmak amacıyla İş Enerji Yatırımları AŞ’nin kurulduğu ifade edildi. Tarım alanındaki sürdürülebilirlik faaliyetlerinin de sürdüğü belirtilirken bu çerçevede İmece Çalıştayları'nın ilkinin su temasıyla düzenlendiği kaydedildi. Yılın ilk 9 ayında 38 milyar TL net kâr elde eden İş Bankası'nın, sermaye yeterlilik oranı yüzde 22,1 seviyesinde gerçekleşirken, özkaynak büyüklüğü ise 146,7 milyar TL seviyesine çıktı.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, 2024 yılında 100. yaşını kutlayacak olan bankanın yaklaşık bir asırdır Türkiye’nin ekonomik gelişimine katkıda bulunduğunu belirtti. Aran, bankanın sağlam finansal yapısı ve sağlıklı büyüme stratejisi ile ülke ekonomisine destek olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Borsada 6 devin bilançosu açıklandı kar rakamları coştu

Sabancı Holding karını üçe katladı

İlk 9 ayda 128 ürünü millileştiren Aselsan'ın bilançosu açıklandı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön