19 / 05 / 2024

Kredi kartı ve ATM kartları 2023'te tarihin tozlu sayfaları arasında kalacak!

Kredi kartı ve ATM kartları 2023'te tarihin tozlu sayfaları arasında kalacak!

Merkez Bankası, Dijital TL Projesi'nin ilk fazı kapsamında Dijital Türk Lirası Ağı'ndaki ilk ödeme işleminin başarıyla tamamlandığını duyurdu. İslam Memiş, konuyla ilgili olarak, "Dünyada kredi kartı ve banka atm kartlarının da tarih olacağı bir yılın bizi beklediğini söyleyebilirim." dedi.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Dijital Türk Lirası Projesi'nin ilk fazı kapsamında Dijital Türk Lirası Ağı'ndaki ilk ödeme işleminin başarıyla tamamlandığını duyurdu. İslam Memiş, tv100'de kaleme aldığı yazıda daha sonra şunları aktardı:

"TCMB, teknoloji paydaşları ile birlikte yürüttüğü dar kapsamlı ve kapalı devre pilot uygulama testlerine 2023 yılının ilk çeyreğinde devam edeceğini açıkladı.

TCMB, 2022’de güzel bir performans sergilediğini gözlemliyorum.

Hem dijital TL hem rezerv artırımı hem altın stoğu hem de banka ve piyasa kontrölü açısından iyi bir yılı geride bırakıyor.

Dijital dolar, yuan ve diğer ülkelerin de testleri başarılı.

Merkez bankalarının piyasayı kontrol altına almasının altında yatan diğer önemli bir faktörün de bu çalışmalar olduğunu düşünüyorum.

Dünyada kredi kartı ve banka atm kartlarının da tarih olacağı bir yılın bizi beklediğini söyleyebilirim."

 

Memiş, özellikle ticaret ile uğraşanların, dijital muhasebe işlemlerini şimdiden öğrenmesi gerektiğini belirtti.

Memiş'in iddialarına göre; eski sistemin geçmişte kaldığını ve yeni sistemin daha basit olduğunu göreceğiz.

Hem dijital TL, rezerv büyümesi, altın mevcudu, bankacılık hem de piyasa yönetimi açısından önemli bir yıl geride kaldı.

Dijital dolar, yuan ve diğer ulusal testler de başarılı oldu.

İslam Memiş, bu çalışmaların merkez bankası piyasa kontrolünün altında yatan bir diğer önemli faktör olduğunu düşünüyor.

Bu çalışmaların merkez bankası piyasa kontrolünün altında yatan bir diğer önemli faktör olduğunu düşünüyorum. Kredi ve banka kartları tüm dünyada tarihi bir yıla giriyor denilebilir.

Diğital Türk lirasında büyük adım! İlk ödeme yapıldıİslam Memiş tarafından kaleme alına yazıda daha sonra şunlar yer aldı:

"Dijital paralardan sonra dijital cüzdanlar kullanmaya ve üç boyutlu dijital alış verişlere başlayacağız.

Satın alacağımız malı gidip test ederek satın almanın yerine, üç boyutlu salonlarda ailelerimizle satın alacağımız dilediğimiz saatte testler yapıp satın alabileceğiz.

Mesela oto galeriler.

Artık galeriye gitmeye gerek kalmayacak.

Üç boyutlu salonlarda test edilip, müşteri temsilcisiyle anında görüşüp bilgiler alacağız.

Ödemesi de anında dijital olarak yapıldığında, aracımız kapımızda hazır olacak.

Her şey kontrollü olacak.

Sistem, para ve insanı dijitalleştirecek.

Bu süreç bize biraz hızlı ve garip gelse de torunlarımız bizim çuvalla para taşıdığımızı görünce, duyunca veya öğrenince çok gülecekler."

Emekli promosyonunda yarış EYT ile kızışacak! 2023 emekli promosyon hazırlığı başladı!
Altını olanları havalara uçuracak haber geldi! 2023 yılı için müjde! Ons altın fiyatları 4 bin dolar olacak!
Garanti Bankası'ndan müjde! 925 TL'ye varan bonus fırsatı!  

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön