10 / 05 / 2024

Küresel gıda fiyatlarında yükseliş! Nisanda 127,2 seviyesine çıktı!

Küresel gıda fiyatlarında yükseliş! Nisanda 127,2 seviyesine çıktı!

Dünya gıda fiyatları nisanda 127,2 seviyesine çıkarak son bir yıldır ilk kez artış gösterdi. Küresel gıda fiyatlarında yükseliş. Nisanda 127,2 seviyesine çıktı.



Sözcü'de ter alan detaylara göre, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından derlenen ve yaygın olarak ticareti gerçekleştirilen gıda emtialarının uluslararası fiyatlarındaki aylık değişimleri takip eden FAO Gıda Fiyat Endeksi, önceki aya göre yüzde 0,6 yükseldi.

Süt ürünleri, yağlı tohumlar, tahıllar et ve şeker fiyatlarındaki aylık değişimleri izleyen FAO Gıda Fiyat Endeksi, endeksi mart ayında revize 126,5 seviyesinden Nisanda 127,2’ye ulaştı. Mart gıda fiyatları endeksi daha önce 126,9 olarak duyurdu.

Bu seviyede endeks, Nisan 2022 yılında seviyesinin yüzde 19,7 altında kalsa da Nisan 2021 tarihindekinden yüzde 5,2 daha yüksek oldu.

Küresel gıda fiyatlarında yükseliş! Nisanda 127,2 seviyesine çıktı!

TAHIL, ET, YAĞ VE ŞEKER FİYATLARI 17,6 ARTTI!

FAO Şeker Fiyat Endeksi aylık yüzde 17,6 artış göstererek Ekim 2011 tarihinden bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Endeks, senelik bazda yüzde 23 yükseldi.

FAO Et Fiyatı Endeksi nisan ayında yüzde 1,3 yükselirken, yıllık bazda yüzde 6,1'e indi.

FAO Tahıl Fiyat Endeksi, aylık yüzde 1,7'e geriledi. Tahıl fiyatları Nisan 2022'de ortalama yüzde 19,8 altına geriledi.

FAO Bitkisel Yağ Fiyat Endeksi, Nisan ayında yüzde 1,3 düştü. Böylece yağ fiyatları 5'inci aylık düşüşünü kaydetti.

FAO Baş Ekonomisti Maximo Torero, konuya ilişkin değerlendirmesinde, ekonomiler yavaşlamalardan kurtuldukça talebin artacağını ve bu da gıda fiyatları üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturacakğını belirtti.

Pirinç fiyatlarındaki yükselişin son derece endişe verici olduğunu ifade ederek Torero, “Buğday ve mısırda ise herhangi bir artışı önlemek için Karadeniz girişiminin yenilenmesi çok önemli” diye ifade etti.

İslam Memiş'ten yürekleri ağza getiren açıklama geldi! Altın ve dolarda bunu yapmazsanız yatırımınız boşa gidecek!

THY'nın İtalya'daki yeni rotası Palermo! Biletler 259 dolarından başlıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön